شناسهٔ خبر: 14905690 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه تعادل | لینک خبر

نمايي از تجارت ايران با 6 كشور امريكاي‌لاتين

صاحب‌خبر -

گروه تجارت  
ميزان تجارت خارجي ايران از آغاز امسال تا پايان مردادماه براساس تازه‌ترين آمار گمرك جمهوري اسلامي ايران، به 35 ميليارد و 817 ميليون دلار رسيد كه صادرات غيرنفتي 19ميليارد و 108 ميليون دلار (10.22درصد افزايش در همسنجي با پارسال) و واردات در اين مدت 16ميليارد و 709 ميليون دلار (2.85درصد كاهش در مقايسه با پارسال) بود. بررسي آمار منتشر شده از سوي گمرك جمهوري اسلامي ايران نشان مي‌دهد در چهارماه نخست امسال ارزش كل صادرات كشور 16ميليارد و 288ميليون و 696هزار و 805دلار و ارزش واردات به ايران 12ميليارد و 281ميليون و 885هزار و 316 دلار بود. در همين حال سفر وزير امورخارجه جمهوري اسلامي ايران به امريكاي‌لاتين با هدف توسعه دامنه ارتباطات سياسي- اقتصادي به ويژه تقويت تعاملات تجاري با كشورهاي اين منطقه با اتكا به توليد درون‌زا و برون‌گرا در بخش خصوصي صورت گرفته است. به گزارش ايرنا، سفر 6روزه محمد جواد ظريف به منطقه امريكاي‌لاتين كه از سي‌و‌يكم مردادماه آغاز شده است، در فضاي پسابرجام و با توجه به سياست‌هاي بالادستي نظام به ويژه اقتصاد مقاومتي براي توليد درون‌زا و برون‌گرا رخ مي‌دهد. كشورهاي مقصد سفر ظريف (كوبا، نيكاراگوئه، شيلي، اكوادور، بوليوي و ونزوئلا) از ظرفيت‌هاي فراواني براي افزايش تعاملات مالي- بازرگاني و اجراي طرح‌هاي مشترك اقتصادي برخوردارند كه براي درك آن بايد نگاهي به وضع تجارت خارجي ايران و سهم هر يك از اين كشورها از اين ميزان انداخت. البته پيش از آن بايد ديد وضع تجاري ايران با اين كشورها چگونه است.
كوبا: در چهارماه نخست امسال ارزش صادرات كالاي ايران به كوبا 21هزار و 931 دلار بود كه در يك محموله شامل رادياتور و قطعات مربوط به سواري، وانت و تراكتور كشاورزي از گمرك غرب تهران به آن كشور فرستاده شد. پس از بررسي اطلاعات منتشر شده از گمرك جمهوري اسلامي ايران، هيچ اطلاعاتي درباره واردات از اين كشور در دوره چهار ماهه به دست نيامد. همچنين واردات پارسال از اين كشور 194 هزار و 63دلار و صادرات به كوبا يك ميليون و 504هزار و759 دلار بود. بنابراين تراز تجاري ايران با اين كشور در چهارماه نخست امسال همانند پارسال مثبت بوده است.
نيكاراگوئه:چه در دوره چهارماهه امسال و چه پارسال، درباره واردات يا صادرات ايران و نيكاراگوئه هيچ اطلاعاتي از گمرك جمهوري اسلامي ايران يافت نشد.
شيلي: صادرات به شيلي در چهارماه نخست امسال 130 هزار و 67 دلار بود كه از گمرك اصفهان در كاشان (كفپوش)، غرب تهران (دو سري كالا شامل كفپوش، فرش‌ها و دست‌بافته‌ها)، شهيدرجايي (پنج محموله شامل خرما، مربا، ژله، مارمالاد، پوره و خمير ميوه) و حوزه تجاري فرودگاه امام خميني(ره) (500 كيلوگرم زرشك تازه) صادرات صورت گرفت. در اين دوره آماري درباره واردات از اين كشور به دست نيامد بنابراين مي‌توان نتيجه گرفت تراز تجاري ايران با اين كشور مثبت بوده است. اين، در شرايطي است كه پارسال يك ميليون و 26هزار و 822 دلار به شيلي صادرات داشتيم. در برابر 18ميليون و 499هزار و 682دلار واردات (خميرچوب شيميايي، ماشين‌هاي غربالگر، پشم شانه‌زده، لعاب، سولفات پتاسيم، ماهي، الياف غيرسنتتيك و شيره‌ها و عصاره‌هاي نباتي) ثبت شد كه تراز تجاري را به سود شيلي رقم زد.
اكوادور: درباره واردات يا صادرات ايران و اكودور نه در دوره چهارماهه امسال و نه پارسال، هيچ اطلاعاتي از گمرك جمهوري اسلامي ايران يافت نشد.
بوليوي: در چهارماه نخست امسال صادرات ايران به بوليوي از گمرك كرمانشاه شامل قير و آسفالت به ارزش 11 هزار دلار مي‌شد. در اين دوره هيچ كالايي از اين كشور به ايران وارد نشد. بر پايه بررسي گزارش‌هاي گمرك جمهوري اسلامي ايران، پارسال ارزش صادرات به بوليوي 473هزار و 794 دلار بود و درباره واردات از اين كشور اطلاعاتي وجود نداشت. بنابراين تراز تجاري ايران با اين كشور در چهارماه نخست امسال همانند پارسال مثبت است.
ونزوئلا: ارزش صادرات به ونزوئلا در چهارماه نخست امسال 488هزار و 254دلار بود كه از سه گمرك حوزه تجاري فرودگاه امام خميني(ره) (چهار محموله شامل مكمل‌هاي دارويي، بازوهاي انتقال نيرو و دسته محور، اجزا و قطعات بدنه سواري، وانت و تراكتور كشاورزي و كفپوش)، غرب تهران (اجزا و قطعات بدنه سواري، وانت و تراكتور كشاورزي) و شهيدرجايي (قير و آسفالت) صورت گرفت. با توجه به اينكه در اين مدت وارداتي از ونزوئلا ثبت نشده، تراز تجاري ايران با اين كشور مثبت است. ايران پارسال از اين كشور 11هزار و 240 دلار واردات داشت و 85 هزار و 502 دلار كالا به آنجا صادر كرد و تراز تجاري را به سود خود رقم زد.

 صادرات ايران به 6 كشور
با بررسي وضع تجارت خارجي ايران با 6 كشور امريكاي‌لاتين كه مقصد سفر وزير امورخارجه قرار گرفته‌اند، مي‌توان به ضعف‌ها و قوت‌هاي كنوني در اين عرصه پي برد. تحليل آمار گمرك جمهوري اسلامي ايران نشان مي‌دهد صادرات چهارماهه امسال به اين كشورها در مجموع 651 هزار و 252 دلار بود كه ونزوئلا با 488هزار و 254دلار در جايگاه نخست، شيلي با 130هزار و 67 دلار در رتبه بعدي، كوبا با 21هزار و 931دلار در رده سوم و بوليوي با 11هزار دلار در جايگاه چهارم اين فهرست قرار مي‌گيرند. جالب اينكه پارسال ميزان صادرات به اين 6 كشور 2 ميليون و 90هزار و 877دلار بود كه در آن دوره برخلاف چهارماه نخست امسال، به ترتيب شيلي، كوبا و بوليوي قرار داشتند و ونزوئلا به جايگاه چهارم رفته بود. با توجه به فقدان اطلاعات مربوط به صادرات پارسال و چهارماهه امسال به نيكاراگوئه و اكوادور، اين دو كشور در پايان فهرست ديده مي‌شوند.

 واردات ايران از 6 كشور
پس از بررسي آمار گمرك جمهوري اسلامي ايران، اطلاعاتي درباره واردات چهارماهه امسال از اين كشورها به دست نيامد. پارسال ميزان واردات از اين 6 كشور 18ميليون و 704هزار و 985 دلار بود كه همانند آمار مربوط به صادرات، به ترتيب شيلي و كوبا قرار داشتند اما در جايگاه سوم ونزوئلا به چشم مي‌خورد و آماري درباره واردات از بوليوي ثبت نشده بود. بوليوي نيز مانند نيكاراگوئه و اكوادور با توجه به فقدان اطلاعات مربوط به واردات پارسال در پايان فهرست قرار گرفت.
 

برچسب‌ها: