بر اساس يک نظرسنجي جديد مشخص شد که بيش از نيمي از مردم آمريکا از نامزد دموکراتها در انتخابات رياست جمهوري حمايت ميکنند.به گزارش خبرگزاري فرانسه، اين نظرسنجي که روز پنجشنبه از سوي دانشگاه «کويينيپياک» منتشر شد، مشخص کرده که هيلاري کلينتون، نامزد دموکراتها در انتخابات رياست جمهوري 2016 آمريکا با 51 درصد آرا از دونالد ترامپ، رقيب جمهوري خواهش با 41 درصد جلوتر است. کمپين ترامپ در هفتههاي اخير و پس از يکسري گاف با کاهش حمايتهاي مردمي روبهرو شده است به طوريکه مفسران ميگويند وي نخواهد توانست در انتخابات رياست جمهوري آمريکا پيروز شود.
اگر بخواهيم در اين نظرسنجي درصد نامزدهاي مستقل را نيز حساب کنيم، حمايت از هيلاري کلينتون به زير 50 درصد ميرسد به طوريکه هيلاري کلينتون 45 درصد آرا، ترامپ 38 درصد، گري جانسون، نامزد حزب ليبرال 10 درصد و جيل اشتاين، نامزد حزب سبزها چهار درصد آرا به دست آوردند.
در ميان افزايش اقبال هيلاري ، دونالد ترامپ، نامزد جمهوريخواهان در انتخابات رياستجمهوري آمريکا، به شدت به بنياد خانوادگي کلينتونها و فعاليتهاي مالي آن حمله کردهاست. هيلاري کلينتون، نامزد دمکراتها نيز ترامپ را فردي با «سابقهاي طولاني در نژادپرستي» و محصور در «تئوريهاي توطئه» توصيف کردهاست.
شامگاه پنج شنبه در حاليکه دو طرف به شدت به يکديگر تاختند، از هم انتقاد کردند و فعاليتها و عقايد ديگري را زير سوال بردند.دونالد ترامپ «بنياد کلينتون» را «تشکيلاتي» با فعاليتهاي «جنايي» توصيف کرده است.
بنياد کلينتون که توسط بيل کلينتون، رئيسجمهوري پيشين و همسر نامزد فعلي حزب دمکرات، بنياد نهاده شده، سازمانيست که گفته ميشود «با هدف توانمندي شهروندان براي مقابله با چالشهاي ناشي از جهاني شدن» شکل گرفتهاست. گروهي از جمهوريخواهان و منتقدان کلينتون ميگويند «کمکهاي مقامهاي غيرآمريکايي، شرکتها و افراد به اين بنياد، مسئلهساز است و آنها در قبال اين کمکها در انتظار ورود کلينتون به کاخ سفيد هستند».
ترامپ روز پنجشنبه با اشاره به دورهاي که هيلاري کلينتون وزارت خارجه ايالات متحده را رهبري ميکرد، گفته «غيرممکن است که بتوان مرز فعاليتهاي بيناد کلينتون و وزارت خارجه را تشخيص داد». او سپس اين بنياد را به دستزدن به فعاليتهاي «گوناگونِ مجرمانه» متهم کردهاست.
در واکنش به اين اتهامها، نامزد حزب دمکرات بيانيهاي صادر کرده و گفته سخنان ترامپ «مضحک» است: «فعاليتهاي من به عنوان وزير خارجه (در دوره اول رياستجمهوري باراک اوباما) به هيچوجه تحت نفوذ قدرتهاي خارجي نبوده است. تصميمهاي سياسي من بر پايه آنچيزي گرفته شده که از نظر من درست مينمودند».
هيلاري کلينتون با اشاره به فعاليتهاي تجاري و کاري و شکايتهاي مطرحشده از سوي سياهپوستان و لاتينتبارها عليه ترامپ، به انتقاد شديد از او پرداخته است؛ «مردي با سابقه طولاني در تبعيض نژادي، درگير تئوريهاي توطئه که از صفحات مجلات زرد و گوشههاي تاريک اينترنت ريشه ميگيرند، هرگز نبايد دولت ما را در دست گرفته و ارتش ما را فرماندهي کند».«مردي با سابقه طولاني در تبعيض نژادي، درگير تئوريهاي توطئه که از صفحات مجلات زرد و گوشههاي تاريک اينترنت ريشه ميگيرند، هرگز نبايد دولت ما را در دست گرفته و ارتش ما را فرماندهي کند»
دونالد ترامپ به تازگي تلاش کرده تا از برخي اتهامهاي مربوط به تبعيض نژادي که به طور مکرر به او وارد شده، دور شود.
اتهامهايي که ناشي از شعارهاي تبليغاتي اين نامزد حزب جمهوريخواه در کاراز رياستجمهوريست؛ از جمله منع ورود مسلمانان، اخراج مهاجران يا کشيدن ديوار در مرز مکزيک.
آقاي ترامپ از برخي از آن شعارها فاصله گرفته و براي نمونه ميگويد او قصد اخراج مهاجران «بد» را دارد و نه مهاجران «خوب». با اين همه، همچنان تاکيد کرده است که در مرز مکزيک ديوار ميکشد و دولت مکزيک را مجبور ميکند، هزينه آن را بپردازد.
نامزد حزب جمهوريخواه همچنان از موضوع ايميلهاي کلينتون، استفاده از سرور شخصي و يا بنياد کلينتون، به عنوان رئوس انتقادهاي اخيرش عليه نامزد دمکراتها استفاده کردهاست. در مقابل کلينتون نيز ميگويد کارزار ترامپ بر پايه «تعصب و پارانويا» شکل گرفتهاست.
آقاي ترامپ در تازهترين تغييراتي که در کارزار خود داده است، استيو بانون، را به مديريت امور تبليغاتي و انتخاباتي خود برگزيدهاست. فردي که خبرگزاري فرانسه او را «يک محافظهکار دوآتشه» توصيف کرده و خبرگزاري رويترز ميگويد انتخاب او به معناي فاصله گرفتن از گفتهها و سخنان مرسوم سياسي و بازگشتِ «دونالد ترامپ به دونالد ترامپ در جريان رقابتهاي درونحزبي جمهوريخواهان» است.
انتخابات رياستجمهوري آمريکا در هشتم نوامبر برگزار ميشود و 45مين رئيسجمهوري آمريکا نيز کار خود را از ژانويه آينده آغاز خواهد کرد؛ در انتخابات پيشرو علاوه بر دو حزب اصلي، چهرههاي ديگري نيز حضور دارند که موسوم به «جريان سوم» هستند و ميتوانند در ريزش آراي هر يک از نامزدها موثر باشند. اين نخستين بار در ايالات متحده است که يک زن -هيلاري کلينتون- نامزد يکي از دو حزب اصلي آمريکا در انتخابات رياستجمهوري ميشود. در عين حال حضور چهرهاي بدون سابقه سياسي -دونالد ترامپ- به عنوان نامزد يکي ديگر از احزاب اصلي نيز، در تاريخ معاصر آن کشور امري کمسابقه به شمار ميرود.
∎