وی دیروز و در جریان تهرانگردی اش، با بیان این که نشست زمین در تهران به مرحله خطرناکی رسیده است و سالانه شاهد افزایش میزان نشست زمین هستیم، افزود: این نشستها ناشی از کم شدن سطح چاههای آب است.
مسجد جامعی که نخستین تهران گردی شهریورماهی خود را به موضوع آب اختصاص داد، ابتدا میهمان معاونت فنی و عمرانی شهر تهران شد و از تصفیه خانه دریاچه شهدای خلیج فارس( چیتگر) بازدید کرد.
وی با بیان این که ورود فاضلاب رستورانها به رودخانه کن سبب ایجاد مشکلاتی شده است، افزود: براساس اظهارات معاون شهردار تهران، چهار ماه دیگر تصفیه خانه دریاچه شهدای خلیج فارس مورد بهرهبرداری قرار میگیرد و تصفیه آب این دریاچه به طور کامل انجام میشود.
مسجدجامعی با اشاره به استقبال مردم از این دریاچه گفت: با این حال باید فکری به حال ظرفیت محدود پارکینگها کرد.
وی در ادامه به شرکت تامین و تصفیه آب و فاضلاب تهران رفت و از نزدیک در جریان روند تصفیه آب و فاضلاب قرار گرفت.
به گزارش ایسنا، براساس گزارشی که مسئولان این شرکت ارائه کردند ۱۴ هزار لیتر آب از سدهای کرج، طالقان، لار، لتیان ، ماملو وارد تصفیه خانههای تهران میشود و همچنین ۴۸۰ حلقه چاه تامین آب تهران را برعهده دارند.
عضو شورا با بیان این که آب کرج ۳۵ کیلومتر مسافت را طی میکند تا به تهران برسد افزود: این آب به دلیل قرار گرفتن با هوا دارای اکسیژن زیادی است اما متاسفانه فاضلاب و زباله هایی که رستوران ها داخل رودخانه کن میریزند سبب بروز مشکلاتی شده است که باید این رستورانها هم مانند رستورانهای اطراف تهران ساماندهی شوند.
وی همچنین درباره وضع نیترات در آب گفت: براساس سخنان مسئولان، میزان نیترات در آب محلاتی که از طریق سیستم آبرسانی شهری تغذیه میشوند در حد مناسبی است اما در برخی از مناطق شهر که توسعه شهری بدون زیرساختهای آب و فاضلاب ایجاد شده، مردم از چاههای عمیق استفاده میکنند که در این مکانها میزان نیترات آب زیاد است.
مسجدجامعی در ادامه بازدید خود از این شرکت به واحد آزمایشگاه رفت که دکتر باغبان، مدیرکل آزمایش و کنترل کیفیت این شرکت هم توضیحاتی را درباره وضع آب تهران ارائه کرد . وی گفت: براساس استانداردهای سازمان جهانی بهداشت ۹۷ درصد آبهای دنیا با کلر گندزایی میشوند، چرا که قدرت کلر در از بین بردن آلودگیها بسیار زیاد است.
باغبان با بیان این که آب پس از ورود به تهران از لحاظ میکروب و آلایندگی مورد آزمایش قرار میگیرد، افزود: همچنین آزمایش آب چاهها به طور تخصصی انجام میگیرد و همه روشها براساس استانداردها است.
هشدار هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل
هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل درباره بحران آب در ایران هشدار داد و از همه خواست برای کاهش این شرایط دست به دست هم دهند.
گری لوییس در گفتگو با ایرنا،افزود: به خاطر کمبود آب، از دست رفتن تنوع زیستی و جنگل ها را شاهد هستیم لذا زندگی مردم در این مناطق پایدار نخواهد بود و مجبور به مهاجرت می شوند.
وی افزود:هر شهروند ایرانی باید از این خطرات که اکنون کشورش را تهدید می کند، آگاه باشد. به عنوان نمونه دیگر از آب برای تمیز کردن بالکن منزلش استفاده نکند و پیاده راه مقابل خانه اش را به کمک آب شرب تمیز نکند ،مردم ایران باید متوجه شوند که خطر جدی تر از اینهاست.
لوییس تاکید کرد: در ایران هر شهروند دو برابر بیش از مقداری که باید، از آب استفاده می کند ولی کسی توجهی به این امر نمی کند. ما باید رفتارهای خود را در حیطه مصرف این منبع طبیعی بسیار مهم تغییر دهیم . وی همچنین نسبت به مسائل زیست محیطی و بحران آب در ایران هشدار داد و از رسانه ها خواست درباره این بحران به طور جدی وارد شوند تا با آموزش همگانی در کاهش این بحران گام اساسی برداشته شود.
هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل همچنین دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران را در عمل به پنج شاخص برنامه توسعه هزاره این سازمان مثبت ارزیابی کرد و گفت: نخست فقرزدایی است؛ طی ۳۰ سال گذشته درآمد سرانه افراد(در ایران) افزایش یافته است. البته هنوز شکاف طبقاتی و درآمدی وجود دارد اما در خلال این ۳۰ سال کسب درآمد، بیشتر و به فقرزدایی منجر شده است. مورد دوم که ایران در آن پیشرفت چشمگیری داشته، مقوله آموزش است که از ۸٫۷ سال میانگین سال های ماندگاری در مدرسه به حدودا ۱۵ سال رسیده است و در این ۳۰ سال دو برابر شده که دستیابی بسیار بزرگی است. علاوه بر آن، مرگ و میر کودکان بسیار کاهش یافته و به ۱۷ مورد از هر ۱۰۰۰ تولد رسیده است، این عدد چشمگیری حتی نسبت به خیلی از کشورهای توسعه یافته است.
وی افزود:مورد چهارم مرگ و میر زنان هنگام زایمان است که کاهش خوبی داشته است و پیشرفت چشمگیری در خدمات رسانی های بهداشتی زمانی که خانمی می خواهد وضع حمل می کند، به ویژه در مناطق روستایی می بینیم.
لوییس تاکید کرد: مورد پنجم از هشت مورد که ایران عملکرد خوبی در آن داشته، راجع به بیماری های ایدز، مالاریا و سل است . سل تقریبا از بین رفته است. در ارتباط با مالاریا ۴۰۰ تا ۵۰۰ بیمار از مجموع ۸۰ میلیون ایرانی است که در این کشور زندگی می کنند.همچنین در بیماری ایدز شاهد اپیدمی نیستیم اما هنوز قدم های بسیاری برای مهار کامل آن باید برداشته شود. وی تاکید کرد: سه حوزه باقی می ماند که فکر می کنیم ایران می توانست عملکرد بهتری در آنها داشته باشد؛ یکی از آنها محیط زیست، دومی برابری جنسیتی و مورد سوم توسعه همکاری هاست.البته باید در نظر داشت بخشی از عملکرد خوب ایران در حوزه توسعه همکاری های بین المللی به دلیل وجود تحریم ها قابل انجام نبود. لوییس همچنین درباره معضل ریزگرد ها گفت: سه چهارم ریزگردها از عراق وارد ایران می شود اما منشاء یک چهارم آن، خود ایران است و حتی بعضی از ریزگردها از کویت، عربستان و اردن می آیند. براساس محاسبات ما۱۰ درصد ریزگردهایی که در ایران است از خود ایران نشات می گیرد.
هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل گفت: حل کردن مشکل ریزگردها زمان بسیاری احتیاج دارد، به خاطر این که رفع این معضل فقط مربوط به ایران نیست بلکه در کشورهای همسایه هم باید این مشکلات حل شود تا تاثیر آن را در ایران ببینیم.
وی با بیان این که ایران را جزو دو کشوری می دانم که برای زندگی مناسب است، درباره عملکرد دولت دکتر حسن روحانی تاکید کرد: دولت فعلی را سبب ارتقای تعامل جامعه جهانی با جمهوری اسلامی ایران می دانم.