شناسهٔ خبر: 14904193 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

معاون آبفای وزیر نیرو:

طرحهای آبی افتتاح شده در هفته دولت ۱۳۰۰ میلیارد تومان ارزش دارد

معاون آبفای وزیر نیرو گفت: در هفته دولت طرح‌های زیادی در زمینه‌های سد سازی، آبیاری و زهکشی تصفیه خانه‌های آب و فاضلاب افتتاح شد که مجموع اعتبار آنها به ۱۳۰۰ میلیار تومان می‌رسد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوکان، رحیم میدانی امروز در جلسه شورای اداری این شهرستان اظهار داشت: نسبت به میانگین دراز مدت سال آبی 94- 95 سال خوبی بوده است اما کشور ما کشور کم آبی است و توزیع جمعیتی بسیار نامتناسبی دارد.

میدانی بیان کرد: نیاز کشور به آب باید در قالب یک طرح آمایش شناسایی شود و در حوزه‌های مختلف مانند صنعت و حتی مهمتر از همه خود طبیعت و محیط زیست شناسایی شود، چون روز به روز بر آمار خشک شدن تالاب‌ها افزوده می‌شود و این نشان دهنده این امر است که از محیط زیست هم به درستی استفاده نمی‌شود.

وی افزود: افزایش خشک شدن تالاب‌ها و دریاچه‌ها در کشور سبب به وجود آمدن ریزگردها می‌شود به طوری که استان‌های خوزستان و قم منشاء ریزگردها در کشور شده‌اند و دلیل آن استفاده نادرست از منابع آبی و خشک شدن زمین است.

معاون آبفای وزارت نیرو تصریح کرد: در اثر استفاده غیر اصولی از منابع آبی، و بی‌دقتی‌ها در مدیریت این حوزه امروزه با فاجعه از بین رفتن منابع آب زیرزمینی مواجه هستیم به‌طوری که با فشار آوردن به سفره‌های زیر زمینی سطح زمین نشست پیدا کرده است.

نیاز 8 هزار میلیاردی آبرسانی به خرمشهر، آبادان و اهواز

میدانی گفت: زمانی آب رودخانه کارون قابل شرب بود ولی اکنون به دلیل ذهاب‌های کشاورزی، فاضلاب‌های صنعتی و خانگی شور شده و قابل استفاده نیست اما باید احیا شود و اکنون به اجبار در حال اجرای طرحی برای تأمین آب شرب خرمشهر، آبادان، چادگان و اهواز هستیم که حداقل 8 هزار میلیارد اعتبار لازم دارد و این مبالغ هزینه‌های است که به دلیل مدیریت نادرست اکنون دولت متحمل می‌شود.

میدانی اظهار داشت: یکی از دغدغه‌های اصلی دولت تأمین آب شرب روستاها و شهرهای کشور است. شش هزار روستا در کشور به دلیل خشک شدن قنات‌ها و چاه‌ها با تانکر آبرسانی می‌شوند.

معاون آبفای وزارت نیرو با اشاره به تخصیص بودجه برای رفع مشکل آب شرب روستا‌ها بیان کرد: در سال 93 بودجه تخصیص یافته 200 میلیارد تومان، در سال گذشته 400 میلیارد تومان و امسال هم حدود 450 میلیارد تومان بوده است اما سال گذشته با حمایت‌های مقام معظم رهبری 500 میلیون دلار از طریق صندوق توسعه ملی  به تخصیص داده شد که از طریق آن امسال مشکل آب شرب 2500 روستا با 2/2 میلیون جمعیت برطرف شد.

وی افزود: در هفته دولت امسال حدود 430 هزار نفر جمعیت روستایی از این منابع مالی در 24 استان کشور بهره‌مند شدند و اگر در طول سه سال این مبلغ در اختیار ما قرار بگیرد مشکل هفت میلیون روستای به طور کامل برطرف می‌شود و اگر قانون 5 درصد اعتبارات ملی برای تامین آب شرب روستایی و شهری عملی شود بسیاری از مشکلات این حوزه برطرف می‌شود.

افتتاح طرحهای زهکشی و تصفیه خانه فاضلاب در چندین استان

میدانی گفت: در مهار آب‌ها حدود 2 میلیارد متر مکعب امسال تعهد شده که مهار آب انجام شود که با رعایت مسایل زیست محیطی نزدیک به 550 هزار هکتار شبکه‌گذاری مدرن آبیاری و زهکشی ساخته می‌شود و 420 هزار متر مکعب در شبانه روز توان تصفیه فاضلاب افزایش پیدا می‌کند در قالب حدود 26 طرح و 23 طرح به ارزش یک هزار و 700 میلیارد تومان از طریق سرمایه گذار بخش خصوصی در مورد تصفیه خانه قرارداد منعقد می‌شود.

معاون وزیر نیرو بیان کرد: در هفته دولت آب کشور طرح‌های زیادی را در زمینه‌های سدسازی، آبیاری و زهکشی تصفیه خانه‌های آب و فاضلاب به ارزش یک هزار و 300 میلیار تومان در سطح کشور افتتاح شد و طرح‌های جدیدی هم در همین هفته دولت به ارزش  325 میلیارد تومان آغاز می‌شود.

خط انتقال آب BOT  بوکان در ردیف بودجه سال 96 گنجانده می‌شود

میدانی با اشاره مشکل بوی بد تصفیه‌خانه فاضلاب شهرستان بوکان تصریح کرد: با پیگیری جلساتی که با مدیرکل آب و فاضلاب استان انجام شده در همین شهریورماه باید با مشاور طرف قرارداد بشود و بررسی شود تا مشخص کنند که در بهره‌برداری یا چه قسمتی مشکل وجود دارد و اگر نیاز به تغییر در فرایند تصفیه است این کار در اسرع وقت صورت بگیرد.

میدانی در مورد تامین آب شرب شهرستان گفت: تلاش می‌شود که در قانون بودجه سال 96 خط انتقال آب Bot بوکان در ردیف بودجه عمرانی قرار بگیرد و با پیمانکار طرح هم صبحت شود تا مشخص شود که می‌توان طرح را با همین پیمانکار ادامه داد یا پیمانکار جدیدی معرفی شود و می‌توان از وام 500 میلیون دلاری صندوق توسعه ملی هم در این خصوص استفاده کرد و در این امر به همین جلسه اکتفا نمی‌شود و در صورت لزوم جلسات دیگری با فرماندار، نماینده شهرستان و دیگر مسئولان مربوطه در وزارت برای حل مشکل و رسیدن به نتیجه برگزار می‌شود.

اصلاحات شبکه آب بوکان

وی در مورد آب روستایی شهرستان بوکان هم افزود: از 5 درصد تخصیص یافته اعتبارات ملی در طول سه سال تلاش می‌شود تا مشکلات تامین آب شرب روستایی و اصلاح شبکه‌های فرسوده صورت بگیرد.

میدانی بیان کرد: مشکل کاهش فشار آب در مناطق مختلف شهرستان با اصلاحات شبکه‌ای قابل برطرف شدن است و در مورد تخصیص آب در مصارف صنعتی هم باید اصولی و با برنامه‌ریزی عمل شود.

معاون آبفای وزارت نیرو در مورد سد سیمینه رود بوکان اظهار داشت: تنها سد سیمینه رود تعطیل نشده است و سدهای باراندوز و نازلو هم تعطیل شده‌اند و با توجه به فشارهایی که از طرف افکار عمومی و NGOها وجود دارد احداث سد جدید پذیرفته و امکان پذیر نیست.

میدانی افزود: احداث سدها به دلیل آسیب‌هایی که به محیط زیست وارد می‌کرد متوقف شده است ولی در کنار آن نباید از تامین آب شرب شهرستان و صنعت غافل شد و جزء تعهدات اصلی دولت است.

انتهای پیام/