شناسهٔ خبر: 14903006 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه آفرینش | لینک خبر

استاديار دانشگاه علوم پزشکي مشهد:

رژيم غذايي فاقدگلوتن بهترين روش درماني کنوني بيماري سلياک

صاحب‌خبر -

 استاديار دانشگاه علوم پزشکي مشهد گفت: در حال حاضر بهترين روش درمان بيماري سلياک رعايت رژيم غذايي فاقد گلوتن است که در گندم و نان وجود دارد.به گزارش ايرنا، آزيتا گنجي در همايش بيماري سلياک افزود: سلياک بيماري شايعي است حتي از برخي بيماري هاي گوارشي مانند التهاب روده نيز شايع تر است اما در درمان آن تاکنون عقب مانده ايم.

وي اظهار کرد: شايد گمان مي کردند که بيماري نادر و در عين حال ساده اي است در حالي که اين بيماري مشکلات روحي و رواني زيادي براي فرد مبتلا به همراه دارد.

وي ادامه داد: در حال حاضر بهترين روش درمان رعايت رژيم غذايي فاقد گلوتن است که دسترسي به اين گونه مواد غذايي در کشور مشکل است و اين يکي از سختي هاي افراد مبتلا به سلياک است، همچنين گران بودن اين مواد از ديگر مشکلات سلياکي ها است.

گنجي افزود: همچنين در مجامع مختلف از جمله مدارس دسترسي به اين نوع مواد غذايي دشوار و يا غير ممکن است بنابراين فرد مبتلا به سلياک براي تهيه مواد غذايي مورد نياز با مشکل مواجه مي شود.

وي اظهار کرد: از سالها پيش يک سري کارهاي تحقيقاتي بر روي درمان بيماري سلياک در دنيا آغاز شده که اميدواريم هرچه زودتر به نتيجه برسد اما در حال حاضر بهترين روش درمان رژيم غذايي فاقد گلوتن است که مطالعات نشان مي دهد 70 درصد افراد مبتلا به سلياک اين رژيم را رعايت مي کنند.

استاديار دانشگاه علوم پزشکي مشهد درباره علت بروز اين بيماري گفت: تحقيقات نشان داده است به نظر مي رسد برخي ميکروب ها در روده وجود دارند و زماني که گلوتن توسط خوردن نان يا گندم وارد بدن مي شود آنرا به گونه اي تحريک مي کند که موجب بروز اختلال مي شود.

به گفته وي در برخي موارد مصرف برخي آنتي بيوتيک ها نيز موجب بروز اين بيماري مي شود.

وي اظهار کرد: تحقيقات نشان داده است که شايد مصرف پروبيوتيک ها بتواند به افراد مبتلا به سلياک کمک کند تا از گلوتن بيشتر از حد مجاز استفاده کنند.

سلياک نوعي بيماري است که بدن افراد مبتلا به آن به گلوتن موجود در گندم و نان واکنش نشان مي دهد وبا علائمي همچون يبوست، اسهال، کم خوني، نفخ، چاقي، بي حالي، پوکي استخوان، نازايي و يا کم زايي و مشکلات پوستي همراه است.

برچسب‌ها: