به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از استانداری آذربایجان غربی، حمید چیتچیان وزیر نیرو ظهرجمعه در جمع مردم نمازگزار ارومیه با بیان اینکه ۳۸ واحد نیروگاهی در سه سال گذشته به بهرهبرداری رسیده است که ظرفیت شش هزار مگاواتی دارند افزود: برای به بهرهبرداری رسیدن این نیروگاهها ۱۲ هزار میلیارد تومان اعتبار هزینه شده است.
وی با بیان اینکه به یک هزار و ۵۳۸ روستای کشور برقسانی شده است، تصریح کرد: سیاستهای اقتصاد مقاومتی در حوزه وزارت نیرو تامین برق برای مردم کشور است و تامین برق روستاهای کشور مصداق بارز برقراری عدالت اجتماعی است.
چیت چیان به مسائل امنیتی که در کشورهای همسایه وجود دارد اشاره کرد و اذعان داشت: کشور ایران به همت نیروهای مسلح و مردم از امنیت گسترده برخوردار است.
وزیر نیرو گفت: میدان اقتصاد و فرهنگ در کشور رشد یافته است و سال گذشته محصولات اورانیوم غنی سازی شده و یا آب سنگین تولید شده در کشور به صورت کامل به اروپا صادر شده است و این موضوع به معنای این است که سیاست خارجی ایران از کارایی لازم برخوردار هستند.
چیت چیان افزود: اگرچه دشمنان ایران در نتایج حاصل از برجام، علیه ایران اقدام کردهاند و با تمام توان در مقابل ایران ایستادگی میکنند ولی ایران اسلامی با تمام توان مقابل این ناملایمات ایستادگی خواهد کرد.
وی گفت: در جای جای استان آذربایجان غربی کارگاههای فعالی برای آبادانی و عمران در بخش آب و برق دایر است.
وی ادامه داد: سد سیلوه تا سه ماه آینده در استان به بهرهبرداری خواهد رسید و سد کانیسیب نیز با ظرفیت ۶۷۰ میلیون مترمکعب، آب را وارد دریاچه ارومیه خواهد کرد.
چیتچیان علت اصلی خشکی دریاچه ارومیه را افزایش چندین برابر باغات کشاورزی در اطراف دریاچه ارومیه عنوان کرد و اظهار داشت: از ۲۰ سال گذشته باغات استان در اراضی اطراف دریاچه ارومیه از ۱۵۰ هزار هکتار به ۵۰۰ هزار هکتار افزایش یافته است.
وزیر نیرو تصریح کرد: مصرف بی رویه آب کشاورزی سبب کاهش شدید آب دریاچه ارومیه شده است و ضرورت دارد بهرهوری استفاده از آب بالا رفته و روشهای آبیاری را تغییر دهیم.
وی مهمترین راهکار احیای دریاچه ارومیه را صرفهجویی در بخش کشاورزی استان اعلام کرد و افزود: دولت یازدهم از بدو فعالیت خود برنامهریزی مدونی برای احیای دریاچه ارومیه انجام داده و در سال آبی ۹۳- ۹۴ دریاچه ارومیه تثبیت شده است و هم اکنون شاهد افزایش ۵۴ میلیمتری آب سطح تراز دریاچه ارومیه هستیم.