به گزارش ايسنا، به نقل از روابط عمومي استانداري فارس، شاپور رستمي در ديدار با خانم چويي پوينگ، همكاري دو كشور ايران و چين در موضوع احياء جاده ابريشم را زمينهساز تقويت گفتمان و تبادل فرهنگي دو كشور دانست.
او با يادآوري پيشينه تمدني ايران و چين و تاثير تمدن اين كشور بر تاريخ و تحولات بشر، حلق اتصال در روابط تاريخي دو كشور را جاده ابريشم دانست و تاثير اين راه مبادلاتي بر تبادلات فرهنگي را مد نظر قرار داد.
معاون گردشگری و امور زائرین استانداری فارس با اشاره به اینکه ویل دورانت از مشرق زمین بهعنوان گهواره تمدن، یاد کرده است، افزود: كشورهاي ايران و چين همیشه خصیصهها و فرهنگهای نزدیک به هم داشتهاند و شاید وجود این تقارب بتواند كشورهاي مشرق زمین را بهم نزدیکتر کند.
وی تصریح کرد: وجود شخصیت ها، مشاهیر، هنرمندان و فیلسوفان دو کشور میتواند زمینه مناسبی برای تقویت گردشگری بخصوص گردشگری ادبی باشد.
رستمي با اشاره به اینکه فارس بویژه جنوب استان، بخش مهمی از میراث عظیم جاده ابریشم محسوب میشود، افزود: طرح احیای مجدد جاده ابریشم که بسیاری از دولتمردان از ترکیه تا به چین آغاز کردند، باعث برگزاری همایشهای علمی در کشورهای ایران، هند و چين شد و شيراز هم آمادگي ميزباني همايشي بينالمللي در زمينه جاده ابريشم و با هدف تعاملات بيشتر فرهنگي را دارد.
معاون تبلیغات شورای دولتی چین با اشاره به اینکه کشور ایران و چین، دو کشور متمدن و تاریخی هستند، گفت: حدود دو هزار سال پیش دو کشور ایران و چین نمایندگانی را به کشورهاي يكديگر اعزام میکردند و رابطه نزدیک و دوستانهای با هم داشتند.
خانم چويي پوينگ، افزود: در دوره جدید نیز ارتباطات، پیوندها و مبادلات فرهنگی و تجاری بین دو کشور افزایش چشمگیری داشته است.
معاون تبلیغات شورای دولتی چین، استان فارس را مرکز مهم فرهنگی و تاریخی در ایران عنوان و اضافه كرد: وجود آرامگاه سعدی، حافظ و مجموعههای تاریخی تخت جمشید و پاسارگاد که شاهکار تمدن بشری محسوب میشوند، بر این عنوان دلالت دارد.
وی با اشاره به اینکه مجموعه تخت جمشید نشان دهنده عظمت و ذکاوت مردم ایران است، افزود: این اثر تاریخی منحصربفرد نه تنها موجب فخر و مباهات مردم ایران بلکه مایه افتخار همه جهانیان است.
معاون تبلیغات شورای دولتی چین گفت: با توجه به اینکه کشورهای چین و ایران در مورد برقراری روابط همه جانبه راهبردی تصمیم گیری کردهاند، به دنبال این تفاهم در آینده، دو کشور در زمینههای فرهنگی، اقتصادی و... توسعه جهشی خواهند داشت.
پوينگ ادامه داد: دفتر مطبوعاتی شورای دولتی چین نهاد مسئول تبادل فرهنگی با کشورهای دیگر است و تصمیم جدی داریم در این زمینه با انعقاد تفاهم نامه از طریق سفیر چین در ایران، این روابط و مناسبات فرهنگی را تقویت کنیم.
انتهاي پیام