شناسهٔ خبر: 14899427 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه عصرایرانیان | لینک خبر

فروچاله‌ها در یک قدمی بلعیدن میناب

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان گفت:‌ ترک خوردن دیواره‌های شهر میناب نشانه رسیدن فروچاله‌ها و نزدیک شدن به فاجعه‌ای بزرگ‌تر از بم است.

صاحب‌خبر -
 به گزارش عصر ايرانيان به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان ، میثم قاسمی، معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان در خصوص وضعیت فروچاله‌های میناب، اظهار داشت: حقابه تعدادی از باغداران و کشاورزی منطقه میناب، پس از احداث سد بر روی رودخانه میناب تا سالیان سال از آب پشت این سد تأمین می شد، اما طولی نیانجامید که افزایش جمعیت، خشکسالی‌های چندین ساله اخیر، کمبود باران و بارندگی به برداشت بیش از حد از آب سد میناب انجامید.

*حفر چاه‌های عمیق تأمین آب شرب

وی ادامه داد: رفته رفته آب تخصیص یافته به کشاورزان کمتر شده و این افراد برای جبران آب مورد نیاز خود به حفر چاه‌های مجاز و غیرمجاز در دشت میناب اقدام کردند.

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان گفت: اداره آب منطقه‌ای نیز برای تأمین آب شرب ساکنان استان به حفر چاه‌های عمیق در دشت میناب پرداخت.

* فروچاله‌ها نتیجه غفلت مسئولان است

قاسمی تصریح کرد:‌ بی تدبیری مسئولان در مدیریت وضعیت مذکور، روند ادامه‌دار برداشت آبهای زیرزمینی از دل دشت میناب، عدم توجه و غفلت در خصوص استفاده از منابع آبی پایدار و جلوگیری از هدر رفت آب در بخش‌های شرب، کشاورزی، صنعت و غیره، همه و همه باعث بروز فروچاله‌‌ها در این دشت شده است.

*مرگ دشت میناب به دست فروچاله‌ها

وی با بیان اینکه سال‌های 81 و 82 نمایه‌هایی از فروچاله‌ها د دشت میناب پیدا شده است، افزود:‌ در حال حاضر وضعیت دشت مذکور به لحاظ پیدایش، گسترش و عمیق‌تر شدن فروچاله‌ها بسیار حاد است.

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان با اشاره به حداکثر عمق فروچاله‌های موجود در دشت میناب بیان داشت:‌ آمار دقیقی دراین باره در دست نیست  ولی آنچه از مشاهدات ما بدست آمده، نشان از حداکثر عمقی حدود 10 الی 15 متری فروچاله‌ها دارد.

قاسمی افزود: عمق و ارتفاع فروچاله‌ها طوری بوده که با افتادن شتر در درون آن، امکان خروج آن محقق نشده است.

* ورود آب دریا به دشت میناب

وی با تأکید بر خطرات ناشی از فروچاله‌های بوجود آمده در دشت میناب، تصریح کرد: از آنجایی که سطح آبهای زیرزمینی دشت میناب از سطح آب دریا بسیار پایین‌تر آمده، بنابراین با هجوم تدریجی آب دریا به محل این ذخائر، دشتی باقدمتی چند هزار ساله که بزرگترین منطقه تولید کننده محصولات کشاورزی و صیفی‌جات کشور محسوب می‌شود به مرور زمان از بین خواهد رفت.

*نابودی میلیون‌ها هکتار از نخلستان‌های هرمزگان

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان بیان داشت: متأسفانه میلیون‌ها هکتار از نخلستان‌های استان هرمزگان از بین رفته و این روندهمچنان ادامه دارد.