شناسهٔ خبر: 14897286 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: شبستان | لینک خبر

صنایع دستی استان همدان به ۲۰ کشور جهان صادر می شود

خبرگزاری شبستان: مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان گفت: صادرات صنایع دستی استان همدان به ۲۰ کشور جهان انجام می شود و ۸.۸ درصد صادرات گمرک استان در بخش های صنایع دستی است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، علی مالمیر، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان شب گذشته (4 شهریور) در مراسم جشن جهانی شدن لاله‌جین اظهار کرد: شهر لالجین با 17 هزار نفر جمعیت و در بین 19 شهر جهانی به عنوان کوچکترین شهر معرفی شده است.

 

وی افزود: 22 هزار کارگاه صنایع دستی با فعالیت 6 هزار هنرمند در استان همدان فعال می باشند که 6 درصد شاغلان مربوط به بخش صنایع دستی است.

 

وی با بیان اینکه شهر لاله‌جین دارای یک‌هزار کارگاه است، تصریح کرد:11 درصد شاغلان صنایع دستی در استان به بخش سفال مرتبط است.

 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان اظهار داشت: سفال به عنوان یک هنر با اصالت معرفی شده است که  90 درصد مردم لالجین در رشته سفال فعالیت دارند.

 

مالمیر ابراز داشت: صادرات صنایع دستی استان همدان به 20 کشور جهان انجام می شود و  8.8 درصد صادرات گمرک استان در بخش های صنایع دستی است.

 

وی گفت: 113 رشته صنایع دستی در استان همدان فعال است و 10 اثر صنایع دستی همدان مهر اصالت و 79 اثر نشان ملی دریافت کرده است.

 

وی خاطرنشان کرد: امیدواریم سال به سال شاهد رونق کسب و کار در لاله جین باشیم، با جهانی شدن لاله جین توانستیم گنج پنهان 700 ساله این دیار را به جهان معرفی کنیم.‎ 

 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان بیان داشت: ایجاد موزه سفال از برنامه های خاص این شهر می باشد و اختصاص اعتبار از سوی استاندار نیز مد نظر است که رئیس سازمان میراث فرهنگی نیز قول ایجاد آن را داده است.

 

مالمیر تصریح کرد: دبیرخانه دائمی شورای جهانی صنایع دستی قرار است در لالجین افتتاح شود تا حرکات توسعه محور سفال لالجین را رصد کند.

 

وی گفت: با جهانی شدن لاله جین مستندسازان نیز تمایل به تهیه گزارش از این منطقه را دارند.