شناسهٔ خبر: 14895405 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

جوکار در گفت‌وگو با فارس:

بی توجهی به پیامد تصویب قراردادهای نفتی، کشور را دچار خسارات‌ سنگین می‌کند/ آیا این قراردادها جزئی از تعهدات نانوشته برجام است؟

دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علم و صنعت گفت: بی توجهی به پیامد تصویب قراردادهای جدید نفتی در مجلس و اجرای آن توسط دولت بدون اصلاحات اساسی، در آینده نه چندان دور کشور را دچار خسارات سنگین خواهد کرد.

صاحب‌خبر -

عباس جوکار دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علم و صنعت در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، گفت: قراردادها جدید دولت یازدهم موسوم به قراردادهای IPC از دو جهت قابل بحث و بررسی است. یکی نگاه جزءنگر و صرفاً تمرکز روی این قرارداد و دیگری نگاه کل‌نگر و تحلیل این قرارداد در دوران پسابرجام.

وی افزود: در وهله اول و به صورت نگاه تخصصی به موضوع می‌توان ایرادات مهمی از این قرارداد گرفت، ایرادهایی مانند تضاد جدی با حاکمیت ملی، تعارض با قانون اساسی، امکان ایجاد فساد گسترده در این نوع قراردادها، واگذاری طولانی مدت، تضاد جدی با اقتصاد مقاومتی و عدم باور مسولان وزارت نفت به توانمندی داخلی، چگونگی برخورد با شرکت‌­های طرف قرارداد در صورت خروج به بهانه ادامه تحریم‌ها، بازگشت به دوران قبل از ملی شدن صنعت نفت.

جوکار تاکید کرد: در رابطه با ایراداتی که در این قرارداد وجود دارد کارشناسان متخصص و مدیران با سابقه و صاحب نظر در حوزه نفت، وزیر سابق نفت و نمایندگان کمیسیون مختلف مجلس اظهار نظر کرده و یا با ارسال نامه به صورت تخصصی این اشکالات را به مسئولان تصمیم‌گیر در این حوزه گوشزد کرده‌اند.

این فعال دانشجویی تصریح کرد: علاوه بر این بر اساس اخبار منتشره از 15 اشکال اساسی که از طرف بیت حضرت آقا به این قرارداد گرفته شده تنها 4 مورد آن اصلاح و باقی اشکالات رفع نشده است. حتی بعضی از گزارشات حاکی از آن است که اخیراً رهبر انقلاب طی نامه‌ای به رئیس مجلس خواستار رفع این مشکلات قبل از تصویب آن در مجلس شده‌اند.

دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علم و صنعت ادامه داد: از پرسش‌هایی که در این بین مطرح می‌شود این است که علت اصرار دولت بر دور زدن مجلس و تصویب این قرارداد بصورت یکطرفه و براساس رویه تصویب برجام چیست؟ چرا دولت در برابر تغییر در محتوی قرارداد مقاومت می‌کند؟  آیا باید شاهد شکل‌گیری کرسنت‌های مجدد باشیم؟ و در نهایت، آیا این نوع قراردادها جزئی از تعهدات نانوشته برجام است که باید جهت باج سبیل به برخی از کشورهای 1+5 پرداخت شود؟

وی ادامه داد: از دیدگاه کل‌نگر و با نگاه تحلیلی به مسائل روز کشور بخصوص در دوران پسابرجام، به نظر می‌رسد این نوع قراردادها بخشی از یک نقشه جامع برای استحاله نظام اسلامی است که استکبار جهانی در یک بازه بلندمدت برای سرنگونی نظام اسلامی طراحی کرده و مسولان مملکت خواسته یا ناخواسته در حال اجرای این برنامه بلند مدت هستند.

جوکار تصریح کرد: از مجموع حوادث اتفاق افتاده در دوران پسابرجام می‌توان فهمید این نقشه جامع شامل پروژه­‌های سیاسی، امنیتی، اقتصادی و اجتماعی است که یک به یک در موعد مقرر خود در حال رونمایی هستند، برجام، ایران کانت 2016، قراردادهای نفتی IPC، هجمه‌های شدید فرهنگی، اوج‌­گیری حملات مسلحانه علیه نظام و مواردی از این دست نمونه‌هایی هستند که در نگاه کلان قطعات تکمیل کننده این پازلند.

دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علم و صنعت در خاتمه گفت: در نتیجه عدم توجه به عواقب تصویب این‌گونه قراردادها در مجلس و اجرای آن توسط دولت بدون انجام اصلاحات اساسی، کشور در آینده نه چندان دور دچار خسارتهای سنگینی خواهد شد.

انتهای پیام/