شناسهٔ خبر: 14894330 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

ابوترابی فرد: توجه به مفاهیم قرآن باعث اجرای عدالت در جامعه می‌شود

نائب رییس سابق مجلس شورای اسلامی گفت: جوانان ما اگر خیر دنیا و آخرت را می‌خواهند، باید در سایه فهم دینی به آموزه‌های قرآن عمل کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد در مراسم اختتامیه سی و نهمین دوره مسابقات قرآن کریم استان تهران که در آستان مقدس امامزاده عبدالله شهرری برگزار شد، با بیان این مطلب که در پرتو انقلاب اسلامی راه برای نسل جوان و دریافت آموزه‌های وحیانی هموار شده است، اظهار کرد: خداوند و پیامبر (ص) همواره به این امر اشاره دارند که آموزه‌های قرآن را بیاموزیم و به آن عمل کنیم. با آموزه‌های قرآنی است که می‌توانیم به حیات واقعی برسیم و در سایه عمل به آن زندگی لذت‌بخش‌تر و انسجام کانون خانواده با اطاعت از آیات الهی میسر می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: رزمندگان ما در هشت سال دفاع مقدس توانستند با بهره‌گیری از آیات قرآنی و عمل به آن از کشور دفاع کنند. اگر جوانان ما سعادت دنیا و آخرت را می‌خواهند، باید در سایه قرآن حرکت کنند.

ابوترابی فرد ادامه داد: ایمان سبب استقامت و ایستادگی انسان در برابر دشمن می‌شود. امام راحل به دلیل این که به حیات وحیانی رسیده بود، توانست به جامعه حیات ببخشد و شهدا نیز راه ایشان را ادامه دادند.

انسان‌ها در جامعه باید نسبت به یکدیگر دردمند باشند

به گزارش ایسنا، در این مراسم حجت‌الاسلام والمسلمین رنجبر، یکی از کارشناسان برجسته اخلاق و عرفان گفت: در آیات الهی به ما اشاره شده است که همانند سرو راست‌قامت و استوار باشیم. درخت سرو تنها درختی است که استوار ایستاده است و اگر انسان سرو باشد به نصرت الهی می‌رسد.

وی خاطرنشان کرد: هرکسی که در جامعه راستی پیشه کند، ابتدا عقب می‌افتد. دلیل آن این است که این عقب‌ افتادن مقدمه پرتاب و بلندشدن انسان است. تیر هم وقتی می خواهد از کمان رها شود ابتدا آن را به عقب می‌کشند تا بتواند به فاصله بیشتری پرتاب شود.

این کارشناس برجسته اخلاق تصریح کرد: دومین ویژگی که خداوند در آن انسان‌ها را به آن توصیه می کند این است که افراد همچون گل باشند؛ چرا که گل مظهر یکی از موجوداتی است که هیچ‌کسی از کنار آن دست خالی برنمی‌گردد. ما هم باید در طول دوران زندگی خود بخشنده باشیم و بخل نورزیم و به گونه‌ای عمل کنیم که سایرین از کنار ما بهره‌ای ببرند و همواره دردمند افراد جامعه باشیم. همین دردمند بودن فرق بین انسان و حیوان است.

رنجبر ادامه داد: راه خوبی دیدن این است که انسان‌ها به یکدیگر خوبی کنند و برای این خوبی هیچ توقعی از همدیگر نداشته باشند. دلیل این که قرآن در هیچ‌یک از قرون کهنه نمی شود؛ این است که قاعده‌هایی که در قرآن وجود دارد برای تمام زمان خلقت است. کسانی که در دل‌های خود عشق و عاطفه داشته باشند؛ می توانند به ویژگی‌های قرآنی برسند و اساس دین همین عشق و محبت است.

بحث آموزش‌های تخصصی در مسابقات به صورت جدی پیگیری شود

همچنین در این مراسم حجت‌الاسلام والمسلمین حسینی، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف استان تهران با بیان این مطلب که در سال ۹۵، دو هزار نفر در مرحله مقدماتی و شهرستانی در استان تهران برای رقابت با یکدیگر در رشته‌های مختلف به مسابقه پرداختند، گفت: شرکت‌کنندگان در رشته های حفظ ۵، ۱۰، ۲۰ جزء و کل قرآن و همچنین ترتیل، قرائت و دعاخوانی و تواشیح با یکدیگر رقابت کردند.

وی خاطرنشان کرد: از بین شرکت‌کنندگان جمعا ۲۰۴ نفر به مرحله استانی راه یافتند که در روز یک‌شنبه مراسم افتتاحیه مسابقات خواهران برگزار شد و پس از آن مسابقات برادران در جزءهایی که عنوان شد به اضافه اذان به رقابت پرداختند.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف استان تهران گفت: بحث آموزش‌های تخصصی باید در مسابقات به صورت جدی برگزار شود. خوشبختانه در ۴ سال گذشته از حفظ قرآن کریم که در امامزاده‌ها برگزار شده است استقبال خوبی صورت گرفته و برنامه‌ریزی‌هایی برای آن انجام شده است. حداقل تاکنون ۴ مرکز تخصصی و آموزشی قرآنی در بقاع متبرکه کار خود را آغاز کرده‌اند که یکی از آن‌ها همین امامزاده اسماعیل است و دیگری آستان مقدس امامزاده صالح است. مرکز تخصصی حفظ به صورت غیرحضوری در اکثر امامزادگان راه‌اندازی شده است.

در پایان این مراسم از نفرات برتر مسابقات تجلیل شد.

انتهای پیام