شناسهٔ خبر: 14892710 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: شبکه‌خبر | لینک خبر

روی خط خبر/ درآمد شیرین متکدیان پایتخت

هشیار مدیرعامل خدمات اجتماعی شهرداری تهران با بیان اینکه تکدی گری با دستفروشی متفاوت است، گفت: میانگین درآمد متکدیان در تهران ماهانه ۳ تا ۷ میلیون تومان است.

صاحب‌خبر -

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، میهمان امروز گفتگوی روی خط خبرفرزاد هشیار مدیرعامل خدمات اجتماعی شهرداری تهران درپاسخ سوال سحرامامی مجری برنامه، در پاسخ سوال، چه تعریفی از تکدی گری دارید؟ آیا کسانی که سر چهارراه ها و میادین به گلفروشی و مانند آن مشغولند، مشمول همین طرح می شوند؟ گفت: تکدی گری با دستفروشی متفاوت است. دستفروش بابت فروش یک شاخصه گل 500 تومانی انتظار ندارد 5 هزار تومان دریافت کند.اما متکدی گر دستفروشی نمی کند بلکه گدایی و مظلوم نمایی می کند.

مدیرعامل خدمات اجتماعی شهرداری تهران با اشاره به طرح جمع آوری متکدیان در سطح شهر تهران گفت: میانگین درآمد متکدیان در تهران ماهانه 3 تا 7 میلیون تومان است.
هوشیاراظهار داشت: تکدی گری در نظام جمهوری اسلامی ایران جرم محسوب می شود.غالب متکدیان تهران از شهرستان ها و بعضا از کشورهای همجوار دیگر به پایتخت آمده اند.در برخی از شهرها مانند تبریز و یزد اصلا گدا و تکدی گری مشاهده نشده و نداریم. اما در تهران تکدی گری که در سر چهار راه ها مانند پارک وی در تهران  چهره شهر را بهم ریخته است. هشیار گفت:کسانی که به دست به گدای میزنند نباید کمک کرد.

مدیرعامل خدمات اجتماعی شهرداری تهران  اظهار داشت: برای سروسامان دادن متکدیان باید برنامه ریزی های مختلف کوتاه مدت و دراز مدت داشت. مقطعی کارکردن در این خصوص به نتیجه لازم نخواهد رسید.
از بین متکدیان شهر تهران 50 درصد از متکدیان تهران، اصلا نیاز مالی ندارند و برای بدست آوردن در آمد بیشتر بدون زحمت دست به گدایی می زنند. 35 درصد دیگر این متکدیان گروه های خارجی از کشورهای همجوار هستند که به همین هدف وارد کشور شده اند. تنها کمتر از 15 درصد مسکین واقعی در بین شهر وجود دارد.



 

مصطفی سراج مدیر بهزیستی شهرستان تهران در ارتباط تلفنی در خصوص متکدیان خردسال وکودکان گفت: ما به نوعی از کودکان کارحمایت و دفاع می کنیم و هدف ما جذب کودکان بی سرپرست و سروسامان دادن آنها است. طرح جمع آوری متکدیان طرح بسیار خوبی است اما بسیاری از این کودکان خانواده دارند و به اجبار یا تشویق خانواده دست به گدایی در سطح شهرمی زند که باید در بین این کودکان و خانواد های آنها اصلاح فرهنگی صورت بگیرد.
فرزاد هوشیار درادامه داد: بحث فرهنگی بسیار مهم است.  برخی مناطق تهران مانند منطقه  12 و 15 بیشترین متکدیان را دارند.
بنابر این دراغلب سرای محله ها شهرداری  تهران اقدام به برقراری دوره های آموزشی کرده است.  شهرداری تهران از همه کسانی که دسترسی به تریبون های عمومی دارند می خواهیم در فرهنگ سازی برای اصلاح چهره شهر کمک کنند. مردم کشور ما انسان دوست هستند اما نباید کسانی مانند این متکدیان ازاین فرهنگ خوب سوء استفاده کنند.

هشیار در پاسخ سوال چرا اغلب طرح ساماندهی آسیب دیدگان اجتماعی اعم از متکدیان و معتادان متجاهر و مانند آن ثمربخش نیست و اغلب همان افراد و آسیب دیدگان دیگری پس از جمع آوری بار دیگر به سطح خیابان بر می گردند؟ گفت: قطعا به زودی  تکدی گری ریشه کن خواهد شد اگر برنامه ریزی عمیقی دراین خصوص داشته باشیم. برای اینکه طرح ساماندهی متکدیان موفق باشد و شاهد بازگشت دوباره متکدیان نباشیم، باید از مردم کمک بگیریم. درموضوعات اجتماعی عموماً مردم راهبری می کنند.

60 درصد از این متکدیان معتاد هستند که آنها را به مراکز مبارزه با مواد مخدر تحویل میدهیم اما متکدیانی که در آمد 3 تا 7 میلیونی داشته و از اعتماد مردم سوء استفاده کرده است قطعا به این کار بر می گردد.

سراج ریسس بهزیستی گفت: باید نگاه عمیق به این مساله داشت، ادارات دیگری در موضوع ساماندهی متکدیان به روش خود  بابهزیستی همکاری می کنند که آموزش و پرورش از جمله آنهاست.

طرح سوادآموزی و حمایت از خانواده هایی که توان آموزش فرزندان خود را ندارند به نوعی کسانیکه که آبرومند هستند، از جمله همین برنامه ریزی دراز مدت است. خانواده آبرومند دست به گدایی نخواهد زد.

سراج اظهار داشت: مدکاران اجتماعی مختلفی  داریم که خانواده های نیازمند، دختران و پسران را شناسایی، حمایت و هدایت و راهنمایی می کنند تا دست به تکدی گری و گدایی نزنند.
هشیار میهمان حضوری استودیو ادامه داد: تکدی گری در پایتخت آزار دهنده است. بهترین کانون برای کودکان کارخانواده است وهیچ مکانی بهتراز خانواده نمی تواند کودک را سرپرستی کند.

سیستم حاکمیتی ما بیشتر از 1/5 میلیون تومان نمی تواند خانواده تهیدست وفقر را حمایت کند اما اگر این کودک و خانواده آن طعم داشتن درآمد 7 میلیونی بدون زحمت را تجربه کند به این راحتی نمی توان اصلاح کرد و دیگر این متکدی از مراجع ذی صلاح بدنبال سروسامان گرفتن نیست مگر آنکه این تقاضای آنان از طرف مردم پاسخ داده نشود. حمایتهای مردمی نیز باید سامان دهی و برنامه ریزی شده باشد تا ازمراجع ذی صلاح به فقرا کمک کنند.

دانلود