شناسهٔ خبر: 14891831 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: نصر-قدیمی | لینک خبر

طیب نیا در تبریز:

ثبات اقتصادی در ایران معجزه گونه است/ منافذ پرداخت های غیرمتعارف بسته می شود

نصر: وزیر اقتصادی و دارایی گفت: تحولات و ثبات اقتصادی امروز ایران بسیار شبیه یک معجزه است.

صاحب‌خبر -

به گزارش نصر، علی طیب نیا ظهر امروز در نشست شورای اداری آذربایجان شرقی، شادی و امید را مایه اصلی برای پیشرفت اقتصادی کشور دانست و افزود : باید در پرتو نقد منطقی نقاط ضعف را شناسایی کرده و برای رفع این کاستی ها بکوشیم.

وی با بیان این که شهیدان رجایی و باهنر در دوران کوتاه مدیریت خود الگوی موفقی از حکمرانی اسلامی کارآمد را به نمایش گذاشتند ، گفت: مردمی بودن، عدالت محور بودن و مدیریت جهادی ویژگی اصلی مدیریت این دولتمردان شهید بود.

طیب نیا با بیان این که وابستگی به نفت و دولتی بودن دو عارضه اقتصادی ما محسوب می شود، اظهار کرد: در 38 سال گذشته نرخ رشد اقتصادی ما 3.1 درصد بود و ما نتوانستیم در وضعیت پایداری قرار گیریم و در هشت ساله منتهی به سال 92 که دوران وفور درآمدهای نفتی بود و قیمت نفت به 120 میلیارد دلار رسید نرخ رشد به 2.1 درصد نزول داشت، که نشان داد وابستگی به نفت ریشه اصلی کسادی در اقتصاد ایران است.

وی خاطرنشان کرد: شاخص های اقتصادی نشان می دهد یکی از پرنوسان ترین نرخ رشدها متعلق به ایران بوده و به دلیل وابستگی اقتصاد کشور به درآمدهای نفتی به منفی 6درصد هم رسیده بود.

وی همچنین در ادامه افزود: محصول انتقال مستقیم در آمدهای نفتی در پروژه های دولتی منجر به بیکاری جوانان شده است.

وزیر اقتصاد با بیان این که سهم ارتقای بهره وری، دانش و فناوری های جدید در اقتصاد ایران بسیار پایین بوده است ، تصریح کرد : این در حالی است که دانش و فناوری نقشی بیش از 50 درصد در رشد جهانی دارد.

طیب نیا با بیان این که در نیمه دوم دهه 80 درآمدهای نفتی ما افزایش و به تبع آن نیز وابستگی ما هم به این درآمدها افزایش یافت، واردات از 20 میلیارد دلار به 75 میلیارد دلار رسید، اظهارداشت: در اوج وابستگی به نفت تحریم های بی سابقه تحمیل شد.

وی ادامه داد : تورم 45 درصدی، رشد اقتصادی منفی 6.8 درصدی، نوسانات شدید در بازار ارز و رسیدن نرخ ارز از یک هزار تومان به سه هزار و 800 تومان باعث شد رهبر معظم انقلاب سیاست های اقتصاد مقاومتی را تصویب و ابلاغ کنند.

وزیر امور اقتصاد و دارایی ادامه داد : مهار تورم ، رشد اقتصادی مثبت سه درصد ، مثبت شدن رشد سرمایه گذاری و بهبود 34 رتبه ای جایگاه ایران در فضای کسب و کار نشانگر این است که جنگ اقتصادی را هم ملت ایران با موفقیت پشت سرگذاشت.

طیب نیا بیان داشت : ما توانستیم تحریم های فصل هفت سازمان ملل را پشت سر بگذاریم در حالی که هیچ کشوری نتوانسته است از این تحریم ها کمر راست کند.

وزیر امور اقتصاد و دارایی با بیان این که شوک های نفتی را با موفقیت پشت سر گذاشتیم ، اظهارکرد: آثار این گشایش ها در حال پدیدار شدن است و تحریم ها کم کم در صحنه عمل لغو می شود.

وی با بیان این که عمل به تعهدات از طرف مقابل با وقفه انجام می پذیرد، گفت: رفع تحریم ها هزینه های مبادلاتی را به شدت برای ما کاهش داده است.

طیب نیا با بیان این که تحقق اقتصاد مقاومتی مطالبه رهبری از دولت و همه نهادهاست، افزود: امروز ما برنامه عملیاتی برای تحقق اقتصاد مقاومتی داریم و 12 برنامه ملی تصویب شده که هر کدام چندین پروژه دارد.

وی با بیان این که اهداف اقتصاد مقاومتی دست یافتنی است و باید در سال های برنامه ششم به رشد اقتصادی هشت درصدی برسیم، ادامه داد: امسال باید هفت هزار بنگاه متوسط و کوچک را از حالت بحرانی خارج کنیم.

وی همچنین تاکید کرد: کاملا مقید هستیم که نظام بانکی مان بر اساس بانکداری اسلامی باشد تا بتوانیم ربا را به طور کامل حذف کنیم.

طیب نیا از تدوین برنامه عملیاتی برای ارتقا سهم بازار سرمایه در تامین نقدینگی خبر داد و گفت: سهم این بازار در سال 93، 30 هزار میلیارد ریال بود که در سال 94 به بیش از 100 هزار میلیارد تومان رسید.

وی ادامه داد: نسبت به شناسایی و بستن منافذ پرداخت های نامتعارف اقدام شده و ممانعت از پرداخت های رفاهی غیرمعقول و تعیین سقف پرداختی به مدیران از جمله این اقدامات است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی دیشب وارد تبریز شد و امروز در شورای اداری استان سخنرانی کرد.

با حضور وی همچنین 65 طرح عمرانی رفاهی آموزش و پرورشی در استان بهره برداری شد.

انتهای پیام/