شناسهٔ خبر: 14874988 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه هدف‌واقتصاد | لینک خبر

وزير جهاد کشاورزي :از مردم براي نوسانات بازار عذرخواهي مي‌کنم

صاحب‌خبر -

وزير جهاد کشاورزي ضمن عذرخواهي از مردم براي نوسانات بازار گفت: تلاش مي‌کنيم نقاط ضعف خود را در تنظيم بازار برطرف کنيم.

به گزارش فارس، محمود حجتي با اشاره به ظرفيت‌هاي بالقوه و بالفعل صنعت کشاورزي در کشور خاطرنشان کرد: افزايش بهره وري آب از موضوعات بسيار مهم است که استفاده از روش‌هاي نوين آبياري در اين زمينه راهگشاست.

وي گفت: پارسال بيش از 35 هزار هکتار از اراضي گندم با استفاده از روش هاي نوين آبياري از جمله روش قطره‌اي آبياري شد که بهره وري آبياري بيش از سه برابر افزايش يافت و محصولات هم يک و نيم تا 2 برابر شد.

حجتي با بيان اينکه کمتر از 8 درصد زمين هاي کشاورزي با روش هاي نوين آبياري مي شوند، افزود: قانون به ما اختيار داده است تا 85 درصد هزينه آبياري نوين را به صورت بلاعوض در حالت‌هاي عمومي يعني حدود 8 تا 10 ميليون تومان براي هر هکتار پرداخت کنيم.

وي اضافه کرد: پارسال با محدويت‌هاي اعتباري رو به رو شديم، اما امسال با تسهيلات و امکاناتي که مجلس و دولت در اختيار ما قرار دادند، اميدواريم بتوانيم آبياري نوين را در 250 هزار هکتاري که مقرر و ابلاغ شده اجرا کنيم.

وزير جهاد کشاورزي با اشاره به اينکه توليد گوشت مرغ افزايش داشت گفت: پارسال در مرغ انباشت ايجاد شد به گونه‌اي که قيمت مرغ زير قيمت تمام شده بود.

حجتي افزود: گوشت مرغ بايد در مراکز عرضه عمده کيلويي 6 هزار و 700 تومان تا 6 هزار و 800 تومان و در خرده فروشي‌ها از 6 هزار و 900 تا حداکثر 7 هزار و 500 تومان عرضه شود، در غير اين صورت با ذخاير گوشت مرغ که اکنون حدود چند 10 هزار تن مي‌رسد، قيمت‌ها را مديريت مي کنيم.

وي گفت: ميانگين سرانه مصرف مرغ در کشور ما 27 کيلوگرم است که از ميانگين مصرف جهاني بيشتر است، اما ميانگين مصرف سرانه گوشت قرمز در کشور ما در مقايسه با جهان کمتر است.

حجتي ادامه داد: سرانه مصرف ما در لبنيات حدود 100 ليتر است، در حالي که ميانگين مصرف جهاني 150 ليتر است.وزير جهاد کشاورزي گفت: البته توليد شير در سال جاري نسبت به پارسال افزايش يافت، اما بخش عمده‌اي از آن، صادر و بخشي از آن هم به شير خشک تبديل مي شود.

وي با اشاره به اينکه در سال هاي 79 و80 وضعيت ناهنجاري در تنظيم بازار مرغ کشور داشتيم، افزود: بايد هم از توليد کننده و هم از مصرف کننده حمايت کنيم.

حجتي با بيان اينکه در ذخيره کردن محصولات راهبردي تکليف قانوني داريم، گفت: قبلاً در شرايط تحريم به ذخاير راهبردي بيشتري نياز داشتيم، اما اکنون با توجه به شرايط جديد، لازم است که سهم اين ذخاير کاهش يابد.

وي ادامه داد: پيشنهاد اين موضوع را به دولت ارائه کرديم که در دست بررسي است.

برچسب‌ها: