شناسهٔ خبر: 14873402 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

دولت و ملت؛ امیدوار و استوار

بهره‌برداری از 53 طرح برق در یزد

مدیر عامل توزیع برق استان یزد اظهار کرد: همزمان با هفته دولت امسال 53 طرح در حوزه برق با سرمایه‌گذاری بالغ بر 115 میلیارد و 982 میلیون ریال به بهره‌برداری می‌رسد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، "محمدرضا صحتی" امروز در جمع خبرنگاران ضمن گرامیداشت هفته دولت و یاد و خاطره شهدای دولت، افزود: این طرح‌ها در پنج محور برق‌رسانی به مناطق شهری و روستایی،‌ مسکن مهر شهری، توسعه و ساخت، ‌اصلاح و بهینه‌سازی شبکه‌های برق و ‌تامین روشنایی در مناطق شهری و روستایی اجرا شده است.

مدیر عامل توزیع برق استان با اشاره به 23 هزار مشترک جدید استان طی یکسال گذشته، تعداد مشترکان حال حاضر استان را 607 هزار و 112 مشترک اعلام کرد و گفت: در سال جاری هفت هزار مشترک به تعداد مشترکان استان اضافه شد.

وی در بخش دیگری از سخنانش پیک‌ بار امسال استان را 1230 مگاوات ذکر کرد و افزود: پیک بار استان در سال گذشته نیز معادل 1150 مگاوات بوده و این در حالی است که شرکت توزیع برق استان نیز از 723 مگاوات در سال گذشته به 779 مگاوات در سال جاری افزایش یافته است.

صحتی میزان فروش انرژی تا پایان تیرماه امسال را بیش از یک میلیون و 472 هزار مگاوات خواند و تصریح کرد: 67 درصد از فروش انرژی مربوط به بخش صنعت، 24 درصد خانگی، 18 درصد کشاورزی، شش درصد تجاری و شش درصد نیز عمومی است.

وی از فعالیت‌ها و خدمات شاخص شرکت توزیع نیروی برق استان به تلاش برای کاهش تلفات اشاره کرد و در این باره از تشکیل ساختار کارگروه کاهش تلفات شهرستان‌ها و امورها و برگزاری جلسات مستمر هفتگی، میثاق‌نامه کاهش تلفات، هدف‌گذاری درصد تلفات شهرستان‌ها و امورها، ابلاغ نصب کنتور مناطق روستایی و ییلاقی خارج از دسترس مشترک خبر داد.

وی هم‌چنین از تهیه و پیگیری تصویب طرح‌های کاهش تلفات از محل خاص به مبلغ 112میلیارد ریال و تهیه طرح‌های کاهش تلفات جدید به مبلغ 211 میلیارد ریال در این باره خبر داد.

صحتی از طرح‌های شاخص کاهش تلفات نیز به ایجاد 14 فیدر جدید از پست‌های فوق توزیع، اصلاح 45 کیلومتر شبکه فشار متوسط، ایجاد 26 کیلومتر رینگ شبکه فشار متوسط و دو هزار و 185 کیلومتر جایگزینی کابل خودنگهدار با سیم مسی فشار ضعیف و نصب 340 دستگاه ترانس کوچک و جابجایی 44 دستگاه ترانسفورماتور  به مرکز ثقل بار و ترانس گردانی، اشاره کرد.

وی ماحصل این اقدامات را روند کاهشی تلفات شبکه در استان از 9.6 درصد در سال 1391 به 8.2 درصد در سال گذشته ذکر کرد و گفت: موضوع کاهش تلفات به زیر 10 درصد یکی از استراتژی‌های وزارت نیرو است و این در حالی است که هم‌اکنون میانگین میزان تلفات شبکه در کشور حدود 11 درصد است.

این مسئول یکی دیگر از سیاست‌های شرکت توزیع برق استان را توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر اعلام و تصریح کرد: امضای تفاهم‌نامه با اداره کل آموزش و پرورش استان و نصب سامانه‌های خورشیدی پنج کیلو واتی در 42 واحد آموزشی، امضای تفاهم‌نامه با سازمان اوقاف استان و نصب سامانه‌های پنج کیلو واتی در 10 باب مسجد و زیارتگاه، نصب سامانه‌های خانگی 1.5 کیلو واتی برای 82 مشترک خانگی در سطح استان، نصب چهار واحد پنج کیلو واتی سامانه خورشیدی به همراه مانیتورینگ در امورهای برق شهرستان یزد و ستاد، راه‌اندازی سیستم قرائت از راه دور کنتورهای AMI منصوبه جهت سامانه‌های خورشیدی به منظور پایش عملکرد سامانه‌های مذکور برای 140 واحد خورشیدی منصوبه و امضای تفاهم‌نامه با کمیته امداد در راستای نصب پنل‌های خورشیدی در منازل مددجویان، از جمله اقدامات صورت گرفته در این باره بوده است.

وی هم‌چنین از برنامه‌های آتی شرکت توزیع برق استان در این زمینه به گسترش فرهنگ کاربرد انرژی تجدیدپذیر از طریق برگزاری دوره‌های آموزشی در مدارس، مساجد و ادارات دولتی استان، آماده‌سازی زیر ساخت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری به منظور آغاز طرح خرید انرژی تجدید پذیر از مشترکین زیر 100 کیلو وات، تعیین ساختگاه‌های مناسب استان جهت سرمایه گذاری متقاضیان با ظرفیت های بیش از 100 کیلو وات، پتانسیل سنجی استان جهت کاربرد سایر انواع انرژیهای تجدید پذیر خصوصا باد و برنامه‌ریزی جهت توسعه ظرفیت منصوبه در استان شامل 2 مگاوات سامانه خورشیدی در مقیاس خانگی (زیر 100 کیلو وات) و 10 مگا وات سامانه خورشیدی در مقیاس بزرگ (بالای 100 کیلو وات)، اشاره کرد.

به گفته‌ی صحتی، نصب کنتورهای هوشمند نیز از اقدامات صورت گرفته و در دستور کار در راستای اقتصاد مقاومتی است که در این رابطه تاکنون 1085 کنتور هوشمند در چاه‌های کشاورزی استان نصب شده و تعداد 156 کنتور هوشمند نیز در دست اقدام است.

وی هم‌چنین به توسعه منابع تولید پراکنده نیز اشاره کرد و گفت:  تهیه طرح توجیه فنی و اقتصادی مولد مقیاس کوچک به ازاری یک مگاوات ظرفیت نیروگاهی، بازدید و بررسی ساختگاه درخواست شده از نظر بار و فاصله نزدیکترین فیدر و صدور موافقت‌نامه ایجاد به ظرفیت بیش از 150 مگاوات،‌ بررسی و تایید مطالعات شبکه و حفاظت و صدور مجوز تاییدیه اتصال به ظرفیت بیش از 90 مگاوات و صدور پروانه ایجاد مولد به ظرفیت بیش از 90 مگاوات و هم‌چنین عقد قرارداد خرید تضمینی برق به ظرفیت 25 مگاوات، از اقدامات صورت گرفته در این حوزه بوده است.

صحتی پیگیری و اجرای تفاهم‌نامه طرح‌های بند (ز) به تعداد 75 طرح با اعتبار 52 میلیارد ریال را از دیگر اقدامات شاخص توزیع برق استان دانست و گفت: در این رابطه 30 طرح توسعه روستایی، 37 طرح بهینه‌سازی روستایی، هشت طرح روشنایی روستایی  و تعویض چهار هزار دستگاه کنتور مشترکین روستایی انجام گرفته است.

وی با بیان این که برق‌رسانی به تمام روستاهای بالای 10 خانوار کشور تا پایان بهمن‌ماه در دستور کار دولت است، اظهار کرد: در حال حاضر 921 روستا از مجموع 973 روستای استان از نعمت برق برخوردار هستند و به عبارتی 99.72 درصد روستاهای استان برق‌دار می‌باشند.

مدیر عامل توزیع برق استان در بخش دیگری از سخنانش از کاهش خاموشی‌های استان به 0.27 در سال گذشته اشاره کرد و آن را نتیجه‌ی اقداماتی همچون طراحی و نصب سیستم بومی مانیتورینگ آنلاین وضعیت کلیه فیدرهای فشار متوسط استان برای اولین بار در سطح کشور، بهینه‌سازی و مانیتورینگ تعداد 200 مجموعه  آشکار ساز خطا، طراحی و نصب سیستم بومی مانیتورینگ آنلاین وضعیت کلیه فیدر های فشار متوسط استان و استفاده از روش خط گرم جهت سرویس و نگهداری شبکه با هدف کاهش خاموشی و قطعی برق و افزایش پایداری شبکه، ذکر کرد.

صحتی در پایان نیز از اهداف و اقدامات انجام شده در سال جاری این شرکت را راه اندازی دیسپاچینگ فشار ضعیف، برون‌سپاری پاسخگویی سامانه 121، استقرار سامانه صدای مردم و راه‌اندازی سیستم ردیاب خودرو AVL، بیان کرد.

انتهای پیام

برچسب‌ها: