به گزارش ایسنا به نقل از پاکستان دیلی، مارک تونر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در نشست خبری خود دراین باره به خبرنگاران گفت: ما از مذاکرات میان مقامات ارشد پاکستان و هند برای اعمال محدودیتهای بیشتر هستهای در جهت دستیابی به ثبات استراتژیک استقبال میکنیم.
او گفت: از هند میخواهیم که این پیشنهاد را مورد ملاحظه قرار دهد.
تونر همچنین این روش را عملیترین راه در جهت دستیابی به یک قانون الزامآور برای هر دو کشور در راستای امضای معاهدهی منع گسترش تسلیحات هستهای دانست.
به گزارش ایسنا به نقل از پاکستان دیلی، پیشتر سرتاج عزیز، مشاور نخست وزیر پاکستان به هند چنین توافقی را پیشنهاد داده بود.
همچنین نفیس ذکریا، سخنگوی دفتر خارجی پاکستان اعلام کرده بود که پس از انجام آزمایش هستهای هند در سال 1998، پاکستان به هند امضای همزمان معاهده جامع منع آزمایش هستهای (CTBT) را پیشنهاد داد.
او افزود: اگر چه این پیشنهاد با پاسخ مثبتی از طرف هند رو به رو نشد و در نتیجه اجرایی نشد.
ذکریا گفت: یک بار دیگر در راستای حفظ صلح و ثبات منطقه، پاکستان نشان داده است که احتمال دستیابی دو کشور به یک توافق مشترک وجود دارد.
به گفتهی او این حرکت پاکستان نشاندهندهی سیاست این کشور در جلوگیری از انجام آزمایش هستهای و مسوولیتپذیری در جنوب آسیا و حمایت هم راستای پاکستان از اهداف معاهده (CTBT) است.
او افزود: یک توافقنامه دوجانبه در مورد منع آزمایش هستهای همچنین باعث ارسال سیگنال مثبت به کشورهای عضو گروه تامینکنندگان هستهای (NSG) و تصمیمگیری آنها در مورد عضویت پاکستان هند خواهد بود.
انتهای پیام