به گزارش قدس آنلاین از شهرکرد، مردم، مرغ مورد نياز خود را از مراكز عرضه مجاز مرغ تهيه نموده و در زمان خريد به مشخصات روي بسته بندي مرغ از جمله تاريخ توليد و انقضاء نام كشتارگاه، شماره پروانه بهداشتي دامپزشكي و غيره توجه نمايند.
دکتر سید محمود حسینی رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی اداره کل دامپزشکی استان گفت: لاشه كامل مرغ و قطعات مرغ بصورت تازه و يا منجمد، عرضه می شود، اين محصولات بايستي در بستهبندي هاي مخصوص سالم و با نشانهگذاري كامل عرضه شوند و در صورت مشاهده لاشه و قطعات مرغ تازه و يا منجمد در خارج از بسته بندي و يا بستهبندي با نشانهگذاري ناقص و يا مخدوش شدن مشخصات ( پاك شدن بخشي از تاريخ توليد، انقضاء يا عدم وجود تاريخ توليد يا انقضاء ) و يا عدم تطبيق مشخصات روي بستهبندي با محصول از خرید مرغ خودداري نمايند.
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی اداره کل دامپزشکی استان با بیان اینکه رنگ پوست و گوشت مرغ پس از خارج شدن از بستهبندي بايستي به رنگ سفيد مايل به كرم ( رنگ طبيعي مرغ ) باشد گفت: در صورت مشاهده رنگ غير طبيعي مانند قرمز بودن ( پر خوني)، كبودي و خون مردگي تورم در تمام لاشه و يا بخشي از آن خوردن آن خوداري نمايند.
وی در ادامه اظهار داشت: پوست مرغ بايستي سالم و تمامي بدن را پوشانده باشد، استخوان هاي مرغ بايستي سالم و بدون شكستگي باشد استشمام بوي غير طبيعي مانند بوي گنديدگي، ترشيدگي و هر گونه بوي غير طبيعي نشان دهنده ناسالم بودن گوشت مرغ ميباشد.
وی با اعلام این خبر که مرغ تازه ( غير منجمد) در هنگام خارج شدن از بسته بندي بايستي رشد عضلاني مناسب داشته باشد و در صورتي كه وزن لاشه مرغ كمتر از 800 گرم باشد از مصرف آن خوداري شود گفت: لاشههاي بالاغری شدید نبایستی مصرف شوند، این لاشه ها بعضی اوقات با تغییر رنگ هم همراه است.
دکتر حسینی به مصرف کنندگان توصیه کرد: قطعات مرغ( تازه و يا منجمد) مشابه با مرغ كامل بايستي در بستهبندي سالم و با نشانهگذاري دقيق عرضه شود، قطعه بندي مرغ در مراكز مجاز و زير نظر مسئول فني ( دكتر دامپزشك ) انجام ميشود و مرغ فروشيها، مجاز به قطعهبندي و قراردادن قطعات مرغ در بستهبندي و عرضه آن بصورت تازه و يا منجمد نميباشند بنابراين در صورت مشاهده بستهبندي قطعات بدن مرغ فاقد نشانه گذاری کامل از خرید آن خودداری نمایید.
وی گفت: با توجه به اينكه بر روي بستهبندي هاي مرغ كد رهگيري درج شده، مصرف كنندگان ميتوانند با ارسال كد رهگيري ثبت شده روي مرغ به سامانه 30008903 اطلاعات بيشتري درباره مرغ مصرفی بدست آورند .
این مقام مسئول اذعان داشت: مرغ تازه ( كامل/ قطعات بدن مرغ) بايستي در يخچال و در دماي (4-0 ) درجه سانتيگراد و مرغ منجمد ( كامل/ قطعات) در فريزر و با دماي ( -18) سانتي گراد نگهداري شود و در صورت مشاهده نگهداري مرغ در خارج يخچال و يا نگهداري مرغ منجمد در يخچال و يا مرغ تازه در كنار پودر يخ از خرید آن خوداري نمائيد.
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی اداره کل دامپزشکی استان عمر ماندگاري لاشه كامل مرغ تازه و قطعات آن در دماي يخچال و در بستهبندي های معمولی 3 روز ( 72 ساعت) عنوان کرد و گفت: لاشه كامل مرغ منجمد و قطعات آن را در فريزر به ترتیب باید یکسال و 9 ماه نگهداری شوند.
وی گفت: محوطه شكمي مرغ، بايستي كاملا تميز و بدون آثار باقيمانده روده، پيش معده، سنگدان و يا قلب باشد.