شناسهٔ خبر: 14866459 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ابتکار | لینک خبر

رایزنی‌ها برای پایان درگیری‌ها در سوریه ادامه دارد؛

آتش در حلب بس است

صاحب‌خبر - گروه بین الملل: درگیری‌ها در سوریه، این کشور را با فجایع انسانی زیادی روبرو کرده‌است. جنگ سوریه در چند سال اخیر باعث ویرانی و از بین رفتن بسیاری از زیرساخت‌های اساسی این کشور شده‌است. هم چنین در هفته‌های گذشته با افزایش درگیری‌ها در شهر حلب و محاصره این شهر، وضعیت این شهر و مردمی که آنجا زندگی می‌کنند به حالت بحرانی درآمد. به طوری که بسیاری از سازمان‌ها و شخصیت‌های بین المللی خواستار آتش بس فوری در این منطقه شدند. در حالی که جنگنده‌های روسی و آمریکایی به بمباران مواضع داعش ادامه می‌دهند، مواضع داعش سست‌تر شده و مدام درحال عقب نشینی هستند. ارتش سوریه نیز در تلاش است تا بتواند تروریست‌ها را از شهر حلب خارج کند. این درحالیست که ترکیه هم با تغییر مواضع در قبال سوریه زمینه همکاری برای مبارزه با داعش را فراهم می‌کند.
آتش بس 48 ساعته برای حلب
حلب یکی از بزرگترین شهرهای سوریه که در گذشته از نظر تجاری بسیار اهمیت داشت، در سالهای جنگ سوریه همواره صحنه درگیرهای شدید نیروهای مسلح با ارتش سوریه بوده‌است. به همین دلیل در طول این مدت بارها از طرف گروههای مختلف به محاصره درآمده است. اما ادامه این روند موجب بروز فجایع انسانی در این شهر شده‌است. نیروهای ارتش سوریه در تلاشند تا این شهر را از شر مخالفان پاکسازی کنند. در همین راستا، آنگلا مرکل صدراعظم آلمان خواستار اجرایی شدن آتش بس ۴۸ ساعته در حلب شد. صدراعظم آلمان در ادامه افزود: اوضاع در حلب نگران کننده بوده و باید به طریقی به آن پایان داده شود. وی با بیان اینکه آتش بس ۳ ساعت در روز به پیشنهاد بشار اسد رئیس جمهوری سوریه و اجرای روسیه کافی به نظر نمی‌رسد، گفت: اکنون شرایط به قدری حاد شده که ضرورت دارد تا آتش بس ۴۸ ساعته در حلب برقرار شود. براساس گزارش سازمان ملل، حلب به آتش بس حداقل ۴۸ ساعته در هر هفته نیاز دارد که این یک امکان حداقلی است.
مذاکرات واشنگتن- سوریه نزدیک خط پایان
این درحالیست که کشورهای حاضر در جنگ سوریه به دنبال راه‌حلی برای پایان این جنگ هستند اما هنوز نتوانستند مذاکرات صلح را به نتیجه‌ای برسانند. در همین رابطه جان کری وزیر امور خارجه آمریکا اظهار امیدواری کرد که مذاکرات واشنگتن- مسکو پیرامون مبارزه با داعش در سوریه در حال نزدیک شدن به نقطه پایان باشد. به گزارش مهر، وی در این باره گفت: در حال حاضر، گفتگوها ادامه دارد و امیدوارم که به هر طریق ممکن به پایان مذاکره (نتیجه گیری) نزدیک باشیم. به گفته کری، در روزهای آینده هفته جاری، تیم های مذاکره کننده با یکدیگر دیدار می کنند و بسته به اینکه دایره بحث آنها تا کجا پیش برود، امکان زیادی هست که وی و سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه، دیداری با یکدیگر داشته باشند. با این حال وی بار دیگر تاکید کرد که دیدار وی و لاوروف به نتیجه‌ای که در یکی دو روز آینده از مذاکرات حاصل می شود، بستگی خواهد داشت. وی همچنین مدعی شد که «مضحکه سوریه» خیلی به درازا کشیده و ضروری است که کشورهای حامی دولت دمشق و کشورهای حامی گروه های معارض برای پایان درگیری ها با یکدیگر مشارکت کنند. به گفته کری، اینکه تا پایان ماه میلادی جاری (آگوست) توافقی در مذاکرات آمریکا-روسیه حاصل شود امکان پذیر است، حال آنکه دقیقا نمی‌توان گفت که این امر اتفاق می‌افتد و مسئله در حد ابراز خوش‌بینی و امیدواری است.
پیشنهاد خاص مسکو برای توافقنامه هماهنگی روسیه و آمریکا
بحث‌ها درخصوص پایان جنگ در سوریه درحالی ادامه دارد که روس‌ها به دنبال طرحی است تا جنگنده‌های روس و آمریکایی بدون حادثه به عملیات نظامی خود در این مناطق ادامه دهند. در همین‌باره یک دیپلمات روس اعلام کرد که مسکو پیشنهاد طرحی برای ممانعت از وقوع حادثه میان جنگنده‌های روسی و آمریکایی در منطقه مبنی بر مشارکت دمشق در توافقنامه هماهنگی پروازها در سوریه میان روسیه-آمریکا را داده است. به گزارش روزنامه ایزوستیا روسیه به نقل از یک منبع در محافل دیپلماتیک و نظامی این کشور با اشاره به طرح پیشنهادی مسکو برای مشارکت دمشق در توافقنامه هماهنگی پروازها در سوریه میان روسیه-آمریکا جهت جلوگیری از وقوع حادثه میان جنگنده‌های روسی و آمریکایی در منطقه نوشت: طرح وزارت دفاع روسیه به دنبال افزایش چشمگیر پرواز جنگنده‌های سوری پس از دریافت جنگنده‌های مدل سوخوی 24 و ام 2 و بازگشت جنگنده‌های دیگری به سوریه پس از تعمیرشان مطرح شد. این جنگنده‌ها نقش بزرگی در درگیری‌ها در اطراف شهر حلب ایفا کرده و از آنها برای اجرای ماموریت‌های جنگی در مناطق مختلف سوریه استفاده می‌شود. هم‌چنین افزایش پرواز جنگنده‌های سوری خطر وقوع حوادث هوایی را در پی دارد، چراکه سوری‌ها کانال ارتباطی مشابه کانالی که با طرف روسی دارند، برای ارتباط و هماهنگی با طرف آمریکایی ندارند. این منبع افزود:‌ یکی از راه‌حل‌های مطرح شده مشارکت دادن طرف سوری در توافقنامه هماهنگی میان آمریکا و روسیه است. سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه و جان کری، همتای آمریکایی‌اش در نشست آتی خود در روزهای 26 و 27 اوت این طرح مسکو را بررسی خواهند کرد.
پیشروی ارتش سوریه در حلب
منابع امنیتی از بمباران مواضع گروه تروریستی داعش در حومه السویداء در جنوب سوریه توسط ارتش این کشور خبر دادند. به گزارش النشره، یک منبع امنیتی سوریه که خواست نامش فاش نشود نیز افزود: نیروهای ارتش سوریه و گروه های مسلح در محورهای «حوش نصری - حوض الضواهره» و «حوش نصری - الریحان» در غوطه شرقی رخ داد.این منبع در ادامه گفت: نیروهای پیاده نظام ارتش سوریه در جنوب حلب به پیشروی هایی دست یافتند و مواضع تروریست ها را در این منطقه هدف حملات شدید خود قرار دادند. نیروهای ارتش سوریه در ادامه نبرد با تروریست‌های تکفیری، تجمع شماری از تروریست‌ها در روستای القصر در حومه شمال شرقی السویداء را هدف قرار دادند.در این عملیات شماری از تروریست‌ها به هلاکت رسیده و خودروها و سلاح‌هایشان منهدم شد. همچنین گفته می‌شود درگیری‌های شدیدی میان نیروهای سوری و گروه‌های مسلح در اطراف دمشق پایتخت سوریه رخ داد. این درگیری‌ها در شهر داریا نیز ادامه دارد.
تنگ‌تر شدن محاصره تروریست‌ها در حلب
در همین راستا هم چنین نیروهای امنیتی سوریه یک دستگاه خودرو را که حامل موشک‌های ضد زره، خمپاره و گلوله‌های توپ بود، را در حدفاصل استان حلب و الرقه توقیف کردند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دام پرس، نیروهای امنیتی سوریه یک خودرو را که حامل اسلحه و مهمات برای گروه های تروریستی بود توقیف کردند. نیروهای امنتی سوریه با رصد و تعقیب این خودرو آن را در محور «الصبوره»_«وادی العذیب»_«اثریا» در ۱۰۰ کیلومتری شهر حماه توقیف کردند. با تنگ‌تر شدن محاصره حلب و وخیم شدن اوضاع تروریست‌ها در این استان، تروریست‌ها سعی دارند تا از طریق جنوب و از راه صحرای سوریه که تروریست های داعش در آن منطقه حضور دارند، به تامین نیازهای لجستیکی هم‌قطاران خود بپردازند.
تغییر موضع ترکیه برای مبارزه با تروریست‌ها
در جنگ سوریه ترکیه موضع ضد دولت و ارتش سوریه را در پیش گرفت، به طوری که در طول این جمگ بارها به نیروهای داعش کمک کرد و حتی در برهه‌ای مرز این کشور را به روی تروریست‌ها گشود اما طی چند هفته گذشته ترکیه اعلام کرد: مواضع خود را در قبال سوریه تغییر خواهد داد. در همین راستا این کشور اعلام آمادگی کرد تا پایگاه اینجریک را برای بمباران مواضع تروریست‌ها در اختیار جنگنده‌های روسی قرار دهد. به گفته منابع نظامی سوری، گروه‌های مسلح وابسته به ارتش آزاد در حال مقدمه‌سازی برای آغاز عملیات جرابلس در شرق حلب هستند. به گفته این منابع، این عملیات از داخل خاک ترکیه و با کمک جنگنده‌های ائتلاف آمریکا و پشتیبانی توپخانه ترکیه آغاز شد. برخی منابع نیز می‌گویند که جنگنده‌های ترکیه در این عملیات شرکت خواهند کرد. این اقدام ارتش آزاد اقدامی پیش‌دستانه برای ممانعت از کنترل کردهای سوریه بر این شهر است. به گفته منابع ارتش ترکیه، خودروهای زرهی و تانک‌ها و تجهیزات خود را در شهرک قرقمیش این کشور در مرز با جرابلس سوریه مستقر کرده است. ترکیه نگران این است که کردها با کنترل بر جرابلس و توسعه مناطق تحت سیطره خود نظام فدرالی در شمال سوریه ایجاد کنند.
حملات ارتش ترکیه به مواضع کردهای سوریه و واکنش تند کردها
در ادامه همین روند مسئولان ترکیه اعلام کردند که ارتش این کشور مواضع کردها در نزدیکی شهر منبج سوریه و داعش در شهر جرابلس را با هدف ایجاد گذرگاهی برای اجرای عملیات آزادسازی جرابلس هدف قرار داده است. رسانه‌های ترکیه اعلام کردند که ارتش این کشور حملات توپخانه‌ای را به مقرهای داعش در شهر جرابلس و نیروهای مدافع خلق کرد در نزدیکی منبج در استان حلب انجام داد. به گزارش رویترز، یکی از مسئولان ترکیه اعلام کرد که هدف ارتش از این حملات ایجاد گذرگاهی برای اجرای عملیات آزادسازی شهر جرابلس در شمال سوریه است. این در حالی است که منابع اعلام کردند که ترکیه مقرهای نیروهای دموکراتیک سوریه را در نزدیکی منبج و به طور خاص مقرهای این نیرو در روستای العمارنه در جنوب شرق جرابلس را بمباران کرد. منابع افزودند: نیروهای دموکراتیک سوریه در پی حملات توپخانه‌ای ترکیه مجبور به عقب‌نشینی از روستای العمارنه شدند. در مقابل ناصر حاج منصور، مشاور فرماندهی کل نیروهای دموکراتیک سوریه به شبکه الحدث گفت: مداخله ترکیه اشغالگری حساب می‌شود و ما با آن مقابله خواهیم کرد و با ترکیه همانند اشغالگر برخورد می‌کنیم. شیروان درویش، سخنگوی شورای نظامی منبج به خبرگزاری آلمان گفت: توپخانه ترکیه مقرهای دفاعی وابسته به شورای نظامی در ۲۰ کیلومتری مرزها منطقه‌ای که اخیرا شاهد درگیری با اعضای داعش بود را هدف گرفت. شبکه المیادین نیز گزارش داد که فرمانده شورای نظامی جرابلس وابسته به نیروهای دموکراتیک سوریه در هدف قرار گرفتن از سوی افراد ناشناس در شهرک عین العرب کشته شد. در عین حال ارتش ترکیه همچنین مواضع داعش در داخل جرابلس را بعد از اصابت سه خمپاره از خاک سوریه به شهرک قرقمیش بمباران کرد. این در حالی است که نیروهای دموکراتیک سوریه روز یکشنبه به شش روستای جدید در حومه جنوب منبج تسلط یافتند. به این ترتیب آنها بیش از ۱۵ روستا را تحت کنترل دارند. این تحولات میدانی چند ساعت پس از آن انجام شد که مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه تاکید کرد که باید مرزهای ترکیه و سوریه از وجود داعش پاکسازی شود. ترکیه نگران پیشروی کردهای سوریه در درگیری‌های شمال و شمال شرق این کشور و در نتیجه سیطره آن‌ها بر مناطق مرزی با ترکیه است. آنکارا کردهای سوریه را به همکاری با حزب کارگران کردستان ترکیه (پ.ک.ک) برای انجام حمله در داخل ترکیه متهم کرده و ناخرسندی خود را نیز از حمایت نظامی آمریکا از کردهای سوریه پنهان نکرده است.

برچسب‌ها: