شناسهٔ خبر: 14861736 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

تولید 97 درصد داروی مورد نیاز در داخل کشور

وزیر بهداشت: درچارچوب اهداف سیاست‌های اقتصادمقاومتی، داروسازان موفق شده اند 97 درصد داروی مورد نیاز کشور را تولید و تامین کنند.

صاحب‌خبر -
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، حسن قاضی زاده هاشمی در پانزدهمین همایش سالانه انجمن علمی داروسازان ایران، افزود: بخش عمده ای از فعالیت های حوزه سلامت به عهده 20 هزار داروساز کشور است.

سهم جامعه داروسازی در تولید کشور بی نظیر است و آنچه درباره اقتصاد مقاومتی مورد تاکید است داروسازان از سال ها قبل آغاز کرده‌اند
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی  ادامه داد: سهم جامعه داروسازی در تولید کشور بی نظیر است و آنچه درباره اقتصاد مقاومتی مورد تاکید است داروسازان از سال ها قبل آغاز کرده اند.

قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه در شروع دولت هشت نفر از برترین‌های علمی کشور از جمله برترین های جهان بوده‌اند، ادامه داد: اکنون این تعداد به 36 نفر افزایش پیدا کرده است که 50 درصد آن‌‌ها داروساز هستند و در صحنه‌های بین المللی حضور داروسازان ایرانی دیده می‌شود.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تولید و تامین 97 درصد داروی مورد نیاز در داخل کشور  معایب و محاسنی نیز داشته است اما اگر این توان بومی نبود اکنون هزینه دارو چهار برابر بیش از آنکه مردم می پردازند بود و در کشور با یک بحران دارویی مواجه می شدیم.

تولید 100 قلم دارو در 3 سال گذشته

دکتر هاشمی ادامه داد: در 3 سال گذشته دستاوردهای خوبی در تولید دارو داشته و با وجود کمبودها 100 قلم دارو تولید کرده ایم و سهم ریالی تولید داخل از 60 درصد به 70 درصد افزایش یافته است.

 در زمینه طرح تحول نظام سلامت بیش از 11 میلیون نفر در کشور تحت پوشش بیمه قرار گرفته و 10 هزار نفر پزشک نیز در سراسر کشور به کار گرفته شده اند
وزیر بهداشت افزود: در راستای طرح تحول نظام سلامت بیش از 11 میلیون نفر در کشور تحت پوشش بیمه قرار گرفته و 10 هزار نفر پزشک نیز در سراسر کشور به کار گرفته شده اند.

هاشمی ادامه داد: واردات دارویی درطول عمر دولت یازدهم 350 میلیون دلار کاهش پیدا کرده که این   یکی از دستاوردهای بزرگ این دولت است.

بیمه‌ها طبق قانون موظف بودند در مدت یک ماه همه بدهی‌های خود را با بیمارستان‌ها و مراکز پزشکی تسویه کنند که متأسفانه این اتفاق نیفتاده است و امیدوارم نمایندگان مجلس شورای اسلامی با رأی دادن به پیشنهاد اصلاحی بودجه دولت، این مشکل را حل کنند
وزیر بهداشت گفت: بیمه‌ها طبق قانون موظف بودند در مدت یک ماه همه بدهی‌های خود را با بیمارستان‌ها و مراکز پزشکی تسویه کنند که متأسفانه این اتفاق نیفتاده است و امیدوارم نمایندگان  مجلس شورای اسلامی با رأی دادن به پیشنهاد اصلاحی بودجه دولت، این مشکل را حل کنند.

وی افزود: ما با دولتی شدن داروخانه‌ها مخالفیم زیرا اداره داروخانه‌ها توسط دولت بی‌ثمر است و اگر داروخانه‌های دولتی هم سالم اداره شوند ما با واگذاری آن‌ها به بخش خصوصی استقبال می‌کنیم.



ضرورت شناسنامه دار کردن داروهای گیاهی 

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: داروهای گیاهی باید شناسنامه دار شوند و به همین منظور در  بازه ای 20 تا 30 ساله عطاری ها هم باید در این سامانه استاندارد سازی شوند.

دکتر هاشمی با اشاره به پایین بودن تعرفه خدمات دارویی افزود: البته در سال گذشته توانستیم تعرفه دارویی را وارد کتاب ارزشیابی خدمات سلامت کنیم که کار بزرگی در این حوزه به شمار می رود.

وی گفت: در دو سال گذشته تعرفه های دارویی رشد بسیار اندکی داشته و در واقع تعرفه ها موضوعی نبوده است که وزارت بهداشت یا سازمان نظام پزشکی تصویب کند بلکه به علت کمبود منابع، تعرفه ها براساس الگوی صحیحی تعیین نشده است.

ما با دولتی شدن داروخانه ها مخالفیم زیرا اداره دولت پرهزینه و کم سود است بنابراین اگر داروخانه های دولتی به بخش خصوصی واگذار شود وزارت بهداشت نیز استقبال می کند
وزیر بهداشت افزود: ما با دولتی شدن داروخانه ها مخالفیم زیرا اداره دولت پرهزینه و کم سود است بنابراین اگر داروخانه های دولتی به بخش خصوصی واگذار شود وزارت بهداشت نیز استقبال می کند.

وی درباره داروخانه های گیاهی گفت: تعداد فارغ التحصیلان داروساز گیاهی کشور 20 تا 30 نفر بیشتر نیست که این تعداد با مجوز وزارت بهداشت می توانند داروخانه گیاهی تاسیس کنند.

دکتر هاشمی با بیان اینکه داروسازان دیگر نباید درباره ایجاد داروخانه های گیاهی واکنش هایی تند نشان دهند افزود: ایجاد داروخانه های گیاهی در روند کار سایر داروخانه ها مشکلی ایجاد نمی کند زیرا بخش عمده ای از پزشکی ما سنتی است و به منظور کاهش تخلفات در عرصه طب سنتی و کوتاه کردن دست برخی متخلفان این حوزه ایجاد داروخانه های گیاهی ضرورت دارد.

داروهای گیاهی باید شناسنامه دار شوند و به همین منظور در بازه ای 20 تا 30 ساله عطاری ها هم باید در این سامانه استاندارد سازی شوند
وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه نمی توان اعتقاد و باور مردم از طب سنتی را  که سرمایه ای ملی است، تغییر داد افزود: داروهای گیاهی باید شناسنامه دار شوند و به همین منظور در بازه ای 20 تا 30 ساله عطاری ها هم باید در این سامانه استاندارد سازی شوند.

هاشمی گفت: این موضوع نیاز به واقع بینی دارد و به هیچ عنوان تهدیدی برای جامعه داروسازان نیست پیشنهاد من این است که گردهمایی با حضور فعالان عرصه دارویی در خصوص استانداردسازی داروهای گیاهی برگزار و درباره آن بحث و تبادل نظر شود.

وزیر بهداشت افزود: ارتقای کیفیت دارویی حق مردم است و زمانی می توان از تولید داروهای داخلی حمایت کرد که به سلامت مردم خدشه ای وارد نشود و امیدواریم با کمک جامعه داروسازان در ماههای باقیمانده از دولت بخش دارویی کشور بدون حاشیه فعالیت خود را ادامه دهد.