∎صفر تا صد حوزه زنان و خانواده از زبان مولاوردي
معاون رئيس جمهوري در امور زنان و خانواده در گفت و گويي تفصيلي با خبرنگار اجتماعي ايرنا، رفع مشکلات حوزه زنان و خانواده و ايجاد عدالت جنسيتي را به عنوان دغدغه اصلي اين معاونت عنوان کرد و گفت: تلاش اين معاونت با همراهي و همکاري دستگاه هاي اجرايي کاهش دغدغه ها و مشکلات حوزه زنان است.
شهيندخت مولاوردي در اين گفت و گوي تفصيلي به مشکلات حوزه زنان اشاره کرد و افزود: تمام تلاش خود را براي توسعه مشارکت اجتماعي، سياسي، اقتصادي و فرهنگي حوزه زنان و پايداري خانواده را به کار گرفته است، اما در اين راه همکاري فرابخشي نياز است که خوشبختانه دولت در اين راستا همگام و همراه با حوزه زنان و خانواده است.
وي از چالش هاي حوزه زنان و خانواده، عدم تعادلها و عدم توازن ها در اين حوزه، تشکيل ستاد ملي زن و خانواده، لايحه تامين امنيت، روند آسيب هاي اجتماعي و جريان سازي عدالت جنسيتي در برنامه ششم توسعه صحبت کرد. مولاوردي مشکلات حوزه زنان و خانواده را فراوان دانست و افزود: پيگيري اجراي قانون افزايش مرخصي زايمان، تصويب سند سياستي اجرايي اشتغال پايدار زنان، توانمندسازي زنان، ضرورت برقراري عدالت اجتماعي ميان زنان و مردان جامعه، ضرورت حضور زنان در فعاليت هاي فرهنگي، اجتماعي، اقتصادي و سياسي به عنوان يک حق انساني و توجه به شايسته سالاري از ديگر موضوعات مهم در حوزه زنان است که به صورت جدي پيگيري شده است. معاون رئيس جمهوري در امور زنان و خانواده ادامه داد: موضوع تحقق عدالت جنسيتي را در برنامه ششم به عنوان چارچوب حرکت و هدف اصلي حوزه زنان و خانواده در برنامه کاري خود داريم.وي خاطرنشان کرد: تلاش دولت يازدهم براي رفع مشکلات حوزه زنان و خانواده نيز ستودني است به طوري که براي توسعه متوازن و استفاده بانوان از فرصت هاي برابر نيز مدنظر همه مسئولان اجرايي کشور است.گفت و گوي تفصيلي خبرنگار حوزه زنان ايرنا با شهيندخت مولاوردي متعاقبا ارسال خواهد شد.
ساماندهي هزار و 408 کودک خياباني
مدير کل بهزيستي استان تهران گفت: طي 6ماه گذشته هزار و 408 کودک خياباني از سوي موسسات آموزشي و حمايتي ساماندهي شدند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛ اصغر باقري مدير کل بهزيستي استان تهران در مراسم افتتاحيه طرح حمايتي آموزشي کودک و خانواده که امروز (سه شنبه) در سازمان بهزيستي برگزار شد، اظهار داشت: کودکان جزء دسته گروه هاي در معرض خطر و آسيب در دنيا قرار گرفته اند، زيرا 70 تا 80درصد شخصيت در دوران کودکي شکل مي گيرد.
وي افزود: بخشي از کودکان به لحاظ فقدان سرپرست جز گروه هاي پر خطر قرار گرفته اند و متاسفانه به لحاظ فقدان برنامه هاي موثر و عدم استفاده از ظرفيت هاي ملي و فرا ملي در کشور نتوانسته ايم از ظرفيت هاي مناسب موجود در جامعه استفاده کنيم.
مدير کل بهزيستي استان تهران بيان داشت: گاهي با اجبار خانواده ها پاي کودکان به خيابان ها باز مي شود و از آنها به عنوان حامل مواد مخدر استفاده مي شود، در صورتي که جاي کودک در کانون خانواده است. باقري تصريح کرد: طي 6 ماه گذشته هزار و 408 کودک از سوي 17 موسسه آموزشي و حمايتي خانواده ساماندهي شده اند که 60 درصد آنها جز اتباع خارجي بودند. وي تاکيد کرد: کشور ما پذيرنده کودکاني از کشور هاي افغانستان، پاکستان و بنگلادش است که اين کودکان جز ضعيف ترين افراد جامعه خود بودند، لازم است دستگاه هاي دولتي ذي ربط در ساماندهي اين کودکان در کنار بهزيستي قرار بگيرند تا ديگر کودکي را در خيابان ها مشاهده نکنيم.
مدير کل بهزيستي استان تهران بيان داشت: طرحي که امروز با عنوان طرح مراکز حمايتي و آموزشي کودک و خانواده افنتاح مي شود، طرحي نو در کشور محسوب مي شود، اما بايد توجه داشت که در اجراي اين طرح ها آموزش نقش موثري دارد، زيرا بيشتر افراد به علت نا آگاهي دست به اشتباه مي زنند و در اين زمينه نقش صدا و سيما بسيار موثر است.
باقري افزود: در قوانين جمهوري اسلامي ايران بحث جمع آوري کودکان وجود ندارد، بلکه به شناسايي و جذب آنها اشاره شده است و اين موضوع داراي بحث هاي حقوقي ظريفي است.
وي گفت: بايد کاري کنيم که قبل از ورود کودکان به خيابان ها، ما به سراغ آنها برويم و خانواده هايي که کودکان آنها مستعد خياباني شدن هستند مورد آموزش قرار بگيرند که اين موضوع جز اهداف طرح حمايتي و آموزشي کودک و خانواده است.
گفتني است؛ هدف اصلي اين طرح فعاليت و کنترل و کاهش آسيب هاي اجتماعي ناشي از حضور کودکان کار در خيابان بر کودک، خانواده و جامعه عنوان شده است.از ديگر اهداف اين طرح ارتقاء سلامت فردي، اجتماعي و رواني، کيفيت زندگي و رفاه اجتماعي کودکان خياباني، توانمند سازي کودکان خياباني و خانواده هاي آنها، پيشگيري و کاهش مخاطرات ناشي از حضور کودک در خيابان بر خانواده و جامعه است.
خبرها
صاحبخبر -