شناسهٔ خبر: 14847858 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

مدیر دفتر برق و انرژی روستایی و فوتوولتائیک در سانا خبر داد

بهره‌برداری از 106 کیلووات انرژی خورشیدی در کشور/ کردستان ظرفیت خوبی برای تولید انرژی تجدیدپذیر دارد

مدیر دفتر برق و انرژی روستایی و فوتوولتائیک در سانا گفت: 104 کیلووات خرید تضمینی برق تولیدی از انرژی خورشیدی از مشترکین پروژه‌های مربوط به سال گذشته در سطح کشور در حال بهره‌برداری است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، پیمان تقی‌پور ظهر امروز در جلسه تشریح واگذاری سامانه خورشیدی 5 کیلوواتی به تعدادی از مددجویان زیرپوشش کمیته امداد در روستاهای کردستان اظهار کرد:  104 کیلووات خرید تضمینی برق تولیدی از انرژی خورشیدی از مشترکین پروژه‌های مربوط به سال گذشته در سطح کشور در حال بهره‌برداری است.

وی تصریح کرد: تمام ظرفیت‌های مبادله شده در بحث تولید انرژی‌های تجدیذیر در  سال 94 در فرصت 18 ماهه خود مورد استفاده قرار گرفته و توانسته‌اند از مزایای آن استفاده‌ کنند.

وی در ادامه خواستار تلاش هرچه بیشتر مسوولان و اقشار مردم از ظرفیت‌ها و فرصت‌های جذب اعتبارات کشوری شد و گفت: کم کاری در استان‌هایی مانند کردستان به دلیل محرومیت آن قابل قبول است.

مدیر دفتر برق و انرژی روستایی و فوتوولتائیک در سانا به اجرای پروژه خرید تضمینی برق در کشور اشاره کرد و گفت: بخشی از اعتبار اجرای این طرح از محل 30 ریال عوارض برق است که از سوی خود مردم پرداخت می‌شود و برخی از استان‌ها با جذب به موقع سهمیه‌ای که در اجرای این طرح به آنها داده شده بود استفاده کردند.

تقی‌پور با بیان اینکه کردستان یکی از استان‌های مستعد کشور در تولید انرژی خورشیدی است، اظهار کرد: باید از این انرژی به عنوان یکی از منابع تجدیدپذیر انرژی در کردستان به بهترین روش بهره‌گیری کرد.

مدیر دفتر برق و انرژی روستایی و فوتوولتائیک در سانا خاطرنشان کرد: نصب نیروگاه‌های انرژی‌ تجدیدپذیر در سال 92 بر اساس سیاست‌های وزارت نیرو به صورت کاملا رایگان بود و بودجه‌ای در راستای احداث نیروگاه‌های فوتوولتائیک به استان‌های اختصاص یافت.

وی افزود: در سال 93 وزارت نیرو سیاست خود را تغییر داد و به صورت مشارکتی اجرای این طرح را دنبال کرد.

به گفته تقی‌پور، بر همین اساس 50 درصد از کل اعتبار مورد نیاز برای احداث نیروگاه‌های فوتوولتائیک در سطح کشور توسط خود متقاضی و مابقی نیز به صورت یارانه و بلاعوض از سوی دولت پرداخت می‌شد.

این مسؤول با بیان اینکه وزارت نیرو در گام سوم بحث خرید تضمینی برق تولید شده را سرلوحه کار خود قرار داده است، گفت: بر این اساس هزینه‌های احداث نیروگاه فوتوولتائیک توسط متقاضی تامین می‌شود و هیچ کمکی از سوی دولت برای تامین هزینه‌ها صورت نمی‌گیرد.

وی از ورود کمیته امداد امام خمینی به بحث اجرای پروژه‌ احداث نیروگاه‌های فوتوولتائیک به منظور ایجاد منبع درآمد و به نحوی اشتغال‌زایی برای مددجویان در سطح کشور خبر داد و افزود: در همین راستا 12 استان کشور برای اجرای این طرح انتخاب شده و مددجویان روستایی محوریت اجرای این پروژه خواهند بود.

مدیر دفتر برق و انرژی روستایی و فوتوولتائیک در سانا خاطرنشان کرد: به لحاظ ضوابط و قوانین مددجویان کمیته امداد هیچ فرقی با سایر مشترکین ندارند و قیمت مصوب برای خرید تضمینی منابع تجدید نظر نیز براساس آنچه تعیین و اعلام شده است اعمال خواهد شد.

تقی‌پور به پروسه خرید تضمینی برق نیز اشاره کرد و گفت: در گام نخست مشترک به یکی از شرکت‌های توزیع مراجعه و تفاهم‌نامه‌ای را با شرکت امضا می‌کند و بعد از آن باید ظرف 15 ماه اقدام به احداث نیروگاه خود بکند.

وی تصریح کرد: نظارت بر کیفیت اجرا و تجهیزات به صورت ویژه از سوی ناظرین شرکت برق در استان‌ها انجام و بعد از تائید کاملا از مشترک خواسته می‌شود که مبلغ نصب کنتور را واریز و در کمتر از چند روز اقدامات نصب و راه‌اندازی کامل پروژه انجام خواهد شد.

مدیر دفتر برق و انرژی روستایی و فوتوولتائیک در سانا با بیان اینکه هزینه برق تولیدی به صورت مستمر و هر 2 ماه یکبار به حساب مشترک ریخته می‌شود، گفت:‌ فرصت پیش‌بینی شده برای احداث نیروگاه 15 ماهه بود و در صورت خارج شدن از زمان تعیین شده با مشترک در پایین‌ترین قیمتی که از سوی وزارت اعلام شود قرارداد بسته خواهد شد.

تقی‌پور به نقش‌آفرینان اجرای این طرح نیز اشاره کرد و افزود: سازمان انرژی نو ایران، شرکت توزیع برق، پیمانکاران فعال و مشترکین متقاضی از نقش‌آفرینان اجرای این طرح هستند.

وی با بیان اینکه این سیستم هزینه زیادی بابت نگهداری ندارد، گفت: تاثیرات جوی از جمله ریزگردها و رطوبت در راندمان و بهره‌وری تولید برق در این نیروگاه‌ها تاثیرگذار است، اما در صورت تمییز کردن این تاثیرات به حداقل خواهد رسید.

انتهای پیام/79002/ق40