به گزارش خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس، وضعیت «قندوز» در شرایط بحرانی است. وضعیت آنقدر افتضاح است که فرماندهان نیروهای امنیتی در محل، توان استفاده از منابع برای دفاع از آن ولایت را ندارند.
نیروهای آمریکایی در آن ولایت به سود نیروهای امنیتی افغانستان بمباران میکنند. نیروهای امنیتی در آنجا منابع کافی در اختیار دارند. نیروی کافی هم در آنجا حضور دارد، اما با آن هم طالبان از «چهاردره» و«دشت ارچی»تمام ولایت قندوز تهید میکنند.
طالبان دشت ارچی به بسیار سادگی «خواجه غار» تخار را که یکی از مراکز ضد طالبان در دهه هفتاد بود، تصرف میکنند. طالبان همین «دشت ارچی»، در بغلان مرکزی دست به تحرکات میزنند.
در این راستا مطبوعات افغانستان نسبت به تحرکات طالبان در چند روزه أخیر در ولایت قندوز و نقش ارتش این کشور در جلوگیری از پیشرویها واکنشهای متفاوتی داشتهاند.
روزنامه «8 صبح» در سرمقاله روزانه خود با عنوان «وضعیت در قندوز افتضاح است» نوشت: وزارت دفاع و سران حکومت باید جدا تصمیم بگیرند. باید به کسانی مسوولیت سپرده شود که توان کار دارند.
قحطالرجال در این سرزمین نیست. قدرهای نظامی کارکشته در این کشور زیاد است، کافی است که ملاحظات سیاسی بیمعنا کنار گذاشته شود.
وقتی این ملاحظات را سران سیاسی دولت کنار بگذارند، قدرهای حرفهای پیدا میشوند. هیچ منطق ندارد که سران حکومت در وضعیتی که ولایت در وضعیت خیلی خطرناک است، ملاحظات سیاسی را ترجیح بدهند. هرچه زودتر مدیریت جنگ به کسانی سپرده شود که فن جنگ را بلداند.(جزئیات بیشتر)
روزنامه «جامعه باز» در سرمقاله خود با عنوان «جنگ، ابهام و سردرگمی استراتژیک» نوشت: فرماندهان محلی خود بخش اساسی جنگ و منازعه در سطح محلیاند. برای فرماندهان محلی جنگ تجارتی پرسود از یکسو و فرصتی برای تحکیم سلطه و اقتدار محلی از سوی دیگر است.
تنها با استمرار جنگ است که نظام فرماندهی مشروعیت اجتماعی مییابد و از این طریق فرمانداران زورگو، خشن و غارتگر به چهره قهرمانان محلی تبدیل میشوند.
جنگ همان چیزی است که فرماندهان محلی از آن تغذیه میکند و از طریق آن اقتدار و سلطه فراقانونی خویش را بر مردم محل تحکیم میکند. آنها برای پایان جنگ و تأمین صلح نمیجنگند، چرا که جنگ برای آنها شیوه زندگی است.
پایان جنگ، برای آنها پایان زندگی است. با بقا و استمرار جنگ است که فرماندهان محلی زندهاند و از اعتبار و مشروعیت برخوردارند.(جزئیات بیشتر)
شبکه اطلاع رسانی افغانستان «افغان پیپر» در گزارشی با عنوان «طالبان خیلی نامردند!» نوشت: نباید نگران دست به دست شدن شهرستانها و ولایتها به دست طالبان و حکومت باشیم چون مقامات همیشه آمادگی بازپس گیری را دارند، فقط کافی ست کمی با دوستان طالب صحبت کنند.
مردم هم میتوانند بعد از کلی درگیری و جنگ، رئیس جمهور، مسوولان وزارت خانهها، فرمانده ناتو و حتی مشاور امنیت ملی را ببنند و بشنوند که میخواهند چه کارها کنند و چقدر دلسوز هستند.
اما با تمام درگیریها و ناامنیهای از هر سوی مردم افغانستان، رئیس جمهور و رییس اجرائیه خوش شانسی دارند که همچنان امیدوار و خوشحال بر قدرت تکیه زدند و نمیخواهند بفهمند در بیخ گوششان هزاران هزار نفر هر روز رنج میکشند و درد.
شاید طالبان متحد مطمئنتری برای مردم باشند چرا که همه میدانند طالب کیست و چه میکند اما مقامات و مسوولان همان هستند که میگویند: مدافع مردم؟(جزئیات بیشتر)
انتهای پیام/
∎