شناسهٔ خبر: 14846408 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

مدیرعامل شرکت توزیع برق کردستان عنوان کرد

ایجاد دکل بادسنجی در زرینه دیواندره/ برق‌دار شدن 8 روستا از طریق انرژی خورشیدی

مدیرعامل شرکت توزیع برق کردستان از انجام مطالعات برای ایجاد چندین دکل بادسنجی در استان خبر داد و گفت: این مطالعات در زرینه جواب داده و اگر بتوانیم سرمایه‌گذار را جذب کنیم قطعاً کار وارد مرحله اجرا خواهد شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، محمدمصطفی نجفیان ظهر امروز در جلسه تشریح واگذاری سامانه خورشیدی 5 کیلوواتی به تعدادی از مددجویان کمیته امداد در روستاهای کردستان ضمن گرامیداشت هفته دولت اظهار کرد: مجوز 3 هزار کیلو وات انرژی خورشیدی از سوی سازمان انرژی نو به شرکت توزیع نیروی برق کردستان داده شد که یک هزار کیلووات آن انرژی خورشیدی و 2 هزار کیلووات انرژی بادی بود.

وی خاطرنشان کرد: شرکت توزیع برق علی‌رغم اینکه توزیع کننده است نه تولیدکننده، اما با توجه به ظرفیت‌های خاص استان در بحث تولید انرژی‌های تجدیدپذیر به این حوزه نگاه ویژه‌ای دارد.

نجفیان از انجام مطالعات برای ایجاد چندین دکل بادسنجی در استان خبر داد و گفت: این مطالعات در زرینه جواب داده و اگر بتوانیم سرمایه‌گذار را جذب کنیم قطعاً کار وارد مرحله اجرا خواهد شد.

به گفته مدیرعامل شرکت توزیع برق کردستان، وضعیت توپوگرافی، اقلیمی، آب و هوایی و زاویه تابش خورشید و همچنین تمیزی هوا شاخص‌های لازم را برای توسعه تولید انرژی‌های تجدیدپذیر دارد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر کل روستاهای استان کردستان برق‌دار است، گفت: 8 روستای استان به دلیل دور بودن از سامانه و عدم امکان تأمین برق از طریق خود شبکه و نصب تجهیزات و نیروگاه‌های خورشید، تأمین برق می‌شوند.

به گفته نجفیان، در کنار این تعداد روستا، 15 مدرسه، شرکت توزیع برق استان، دانشگاه کردستان، بانک کشاورزی و فنی و حرفه‌ای استان 5 تا 20 کیلووات از برق مورد نیاز خود را از طریق نصب نیروگاه‌های خورشیدی تأمین می‌کنند.

وی به اقدامات انجام شده در راستای فرهنگ‌سازی در حوزه تولید و مصرف انرژی های تجدیدپذیر گفت: در این زمینه اقدامات مختلف انجام شده و در حال حاضر 11 کیلووات از برق اداره شرکت توزیع نیز از طریق انرژی خورشیدی است و 2 آبگرمکن خورشیدی هم نصب شده که به نحوی الگو خوبی برای بازدید متقاضیان است.

مدیرعامل شرکت توزیع برق کردستان نبود مشکلات زیست محیطی را از تأثیرات استفاده از انرژی خورشیدی عنوان کرد و افزود: متأسفانه کشور ما در بحث تولید انرژی‌های تجدیدپذیر طی این سال‌ها نسبت به سایر کشورهای جهان عقب افتاده و باید با جدیت و تلاش بیشتر به این حوزه ورود پیدا کنیم.

نجفیان از انتخاب استان کردستان به عنوان یکی از استان‌های پایلوت در اجرای طرح تولید انرژی خورشیدی نام برد و خاطرنشان کرد: در سال‌های گذشته 60 کیلووات برای استان در نظر گرفته شده بود، که متأسفانه هیچ استقبالی از سوی مردم برای مشارکت در این طرح وجود نداشت.

به گفته وی، اجرای این طرح برای مددجویان روستایی کمیته امداد کردستان ضمن درآمدزایی برای آنها به شبکه برق استان نیز کمک خوبی خواهد شد.

مدیرعامل شرکت توزیع برق کردستان در پایان ضمن تأیید بر دقت و بررسی تمام جوانب این طرح قبل از ورود به مرحله اجرا اظهار داشت: با توجه به اینکه برخی از روستاها تاکنون تک‌خوان نشده اند باید به نحوی عمل شود که اجرای این طرح با کیفیت بالا و بدون مشکل اجرا شود.

انتهای پیام/79002/ت40