شناسهٔ خبر: 14844736 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

/گناباد به روایت ایسنا/

شهردار گناباد: برای مقابله با ریزگردها باید کمربندسبز ایجاد کنیم

شهردار گناباد گفت: در حال حاضر شهرداری گناباد هیچ منابع درآمدی پایداری ندارد.

صاحب‌خبر -

میرزاعلی تقوی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به نبود منابع درآمدی پایدار برای شهرداری گناباد، اظهار کرد: زمانی که توسعه عمرانی با توسعه فرهنگی برابری نکند دچار بحران می‌شویم که در حال حاضر نیز گناباد با نقطه بحرانی مواجه شده است. امروز در گناباد با حرکت ریزگردها روبه‌رو شده‌ایم در صورتی که اگر کمربند سبز و کنارگذری ایجاد می‌شد در حال حاضر یک دیوار حائل داشتیم که از ورود ریزگردها و بادهای موسمی جلوگیری می‌کرد.

تقوی با بیان اینکه احساس افسردگی در گناباد به دلیل آب و هوای آن است، خاطرنشان کرد: این در صورتی که در اصول توسعه شهری باید به نشاط شهر نیز توجه شود.

شهردار گناباد با اشاره به اینکه حدود 10 تا 12 هزار دانشجو در این شهرستان مشغول به تحصیل هستند، عنوان کرد: برای این دانشجویان اشتغالی ایجاد نشده است و این امر رابطه مستقیم با بزه در جامعه دارد.

تنها درآمد پایدار برای شهرداری گناباد گردشگری است

وی با بیان اینکه در حال حاضر تنها درآمد پایدار برای شهرداری گناباد گردشگری است، اضافه کرد: ما شهرداری کم‌برخوردار و فاقد درآمد پایدار هستیم؛ درآمد پایدار یعنی حداقل هزینه جاری را در اختیار داشته باشیم. 

تقوی با اشاره به اینکه اقتصاد مقاومتی تنها در بحث تولید نیست، تصریح کرد: باید زیرساخت‌های شهری در گناباد ایجاد شود و ما درخواستمان از دولت و مسئولان مملکت این است که اعتبارات را برای زیرساخت‌های شهرستان‌ها در نظر بگیرند تا افرادی که مهاجرت کرده‌اند و در حاشیه کلان‌شهرها زندگی می‌کنند ضریب برگشت پیدا کنند. 

وی شهرستان گناباد را در اصل شهر قنات،‌ قنوت و قناعت دانست و  خاطرنشان کرد: در حال حاضر گناباد به عنوان یک شهر دانشجویی نیز مطرح است و طبق آمار یک سوم جمعیت آن دانشجویی است. گناباد در واقع یک شهری است که به عنوان برند در نظر گرفته می‌شود، اما متاسفانه با چالش‌ها و محدودیت‌هایی نیز روبه‌رو بوده در صورتی که این چالش‌ها باید از بعد کلان نگریسته شود و صد درصد به عنوان مساله ملی باید به آن نگاه کرد. 

تقوی یادآور شد: اولین شهر ورودی از سمت شرق کشور گناباد است و دروازه خروجی نیز گناباد است و در واقع بهترین موقعیت جغرافیایی را داراست و ارتباط ترانزیتی در آن برقرار است. 

شهردار گناباد با اشاره به اینکه گناباد یک کریدور گردشگری است، اظهار کرد: در این شهر مکان‌های مذهبی، ییلاقی، تاریخی، بارگاه‌های مذهبی و ملی داریم همچنین گناباد از نظر موقعیت زیربنایی توسعه شهری است که به صورت طولی توسعه داده شده است به همین دلیل نگهداری شهر مشکل شده است.

وی با بیان اینکه گناباد را آسیب‌شناسی نکرده‌ایم، عنوان کرد: در حال حاضر جمعیت در آن معکوس شده و توسعه شهر به صورت طولی و بالاتر از سرانه بوده است؛ باید به این شهر به صورت ملی نگاه کنیم زیرا در گناباد چالش‌های متفاوتی داریم. ثبت جهانی قنات قصبه در یونسکو یک برند جهانی است و شهرستان گناباد با توجه به ظرفیت‌ها می‌تواند شرایط بهتری داشته باشد. 

شهردار گناباد گفت: برند معماری سنتی در گناباد در حال از بین رفتن بود که آن را احیاء کردیم، اما بادگیرها، سرداب‌ها و ... برای سرمایه‌گذاران توجیه اقتصادی ندارند به همین دلیل باید برای اقامت گردشگران به جای ساخت هتل به سمت بوم اقامتی بروند و در واقع خانه‌های قدیمی را احیاء کنند.

لزوم احیای بافت فرسوده در 4 منطقه گناباد

وی در خصوص بافت فرسوده در گناباد، اظهار کرد: چهار منطقه بافت فرسوده قنات قصبه، نوقاب، سرتراز و میدان امام و حافظ جزو این چهار منطقه هستند. 

تقوی خاطرنشان کرد: چالش موجود در بافت فرسوده گناباد موضوع قول‌نامه‌هاست به صورتی که حدود 10 درصد آن‌ها دارای سند هستند و این در حالی است که برای دریافت تسهیلات و انجام مراحل در کمیسیون ماده 100 سند ملک لازم است. 

شهردار گناباد با اشاره به اینکه ظرفیت گناباد برای احیای بافت فرسوده زیاد است، عنوان کرد: بافت توسعه شهری و دریافت تسهیلات شهرک‌های اقماری مربوط به وزارت راه و شهرسازی است. 

وی در خصوص جاده دو بانده گناباد، گفت: نماینده‌های مجلس در دوره گذشته پیگیر شده بودند، اما کار دست پیمانکاری بوده که در این دوره خلع پیمان شده است؛ در حال حاضر حدود 25 کیلومتر دیگر از این جاده باقی‌مانده و در ردیف تخصیص اعتبار است و به محض ابلاغ اعتبار کار شروع می‌شود.

تقوی در خصوص اقداماتی که ستاد زائر انجام داده است، عنوان کرد: در این حوزه دهکده زائر را پیش‌بینی کرده‌ایم و در طول مسیر زائران ایستگاه میقات‌الرضا با همکاری شهرداری و معاونت ستاد زائر تهیه شده است.

شهردار گناباد افزود: ساخت جاده دو بانده در دست وزارت راه و شهرسازی است و براساس تخصیص اعتبارات 10 میلیارد تومان تاکنون برای آن هزینه شده و حدود 25 کیلومتر دیگر نیز مستلزم وجود اعتبارات ملی است. 

وی افزود: حدود 70 درصد روستاهای گناباد جاده‌های خاکی داشته‌اند که تبدیل به آسفالت شده است، در حال حاضر مساله مورد توجه بحران خشکسالی در این شهرستان است و با توجه به وجود خشکسالی جمعیت روستاها در حال مهاجرت هستند. در جهت زیرساخت‌های توسعه شهری با همیاری مردم وارد مشارکت برای ایجاد فضای سبز شده‌ایم. با اعتبار و هزینه‌های جاری شهرداری گناباد جوابگوی سرویس‌دهی در حد خدمات متوسط نیست.

شهردار گناباد خاطرنشان کرد: فروش تخلفات جزو منابع درآمدی پایدار محسوب نمی‎‌شود و تنها شهری هستیم که درآمد شهرداری آن تخلفات را در بر نمی‌گیرد و درصد فروش تخلفات در گناباد صفر است به دلیل اینکه مردم آن قانون‌مدار هستند. 

تقوی خاطرنشان کرد: در خصوص طرح جامع تفصیلی یکسری کاربری‌های غیر مرتبط در معابر داشته‌ایم که در دستور کار قرار گرفته است و متولی بازنگری طرح جامع، شورای عالی معماری شهرسازی است، افق  بازنگری طرح جامع سال 85 تا 95 بود که این امر نیز مستلزم تخصیص اعتبارات است. 

شهردار گناباد اضافه کرد: کمربند سبز گناباد، جداسازی آب فضای سبز و آب شرب جزو برنامه‌های اولویت‌دار شهرداری گناباد بوده است. 

وی افزود: به همین دلیل برای تهیه آب فضای سبز احیای گازانبارهای قدیمی را در دستور کار قرار داده‌ایم که البته در چند مورد برای آب شرب نیز استفاده شده است. 

تقوی در خصوص جزئیات کمربند سبز گناباد، عنوان کرد: کارهای مطالعاتی این کمربند در دستور کار است و البته گناباد یکسری فصل مشترک با  بافت حوزه شهری و روستایی را نتوانسته ایجاد کند.

شهردار گناباد با اشاره به اینکه امسال حدود 20 درصد از حجم پیاده‌روهای سطح شهر بهسازی شده است، یادآور شد: چالش در گناباد بحث محلی نیست و بیشتر شهرستان‌ها درگیر این چالش‌ها هستند. 

وی افزود: اعتبارات در شهرستان گناباد محدود شده، اما دچار توسعه بی‌رویه شهری هستیم، در صورتی که سرانه نگهداری شهروند گنابادی حدود 7 تا 10 برابر شده است. 

تقوی ادامه داد: شهری هستیم که در آن موضوعات مختلفی مانند مذهبی، ترانزیت، گردشگری، صنعتی و ... در آن مطرح است و به همین دلیل هزینه‌های نگهداری زیادی دارد. 

شهردار گناباد گفت: در حال حاضر در داخل محدوده قانونی شهر قنات‌هایی داریم، اما هیچ متولی برای بازسازی آن‌ها وجود ندارد و هزینه اضافی به شهرداری گناباد وارد می‌کند. 

وی در خصوص جذب سرمایه‌گذار در گناباد، عنوان کرد: تا زمانی که بخش خصوصی را وارد حوزه‌های مختلف در گناباد کنیم باید برخی از پارامترها و زیرساخت‌ها آماده شود تا سرمایه‌گذار با توجیه انتفاعی وارد شود و برای توسعه پایدار شهر خدمت کند.

تقوی ادامه داد: مشارکت مردمی در توسعه شهر حرف اول را می‌زند، آن هم برای شهر گناباد که بدنه شهر یک قطب ورزشی،‌ تفریحی، توریستی و تاریخی است.

انتهای پیام