به گزارش قدس آنلاین به نقل از تسنیم ، مراسم اختتامیه اولین جشنواره برترینهای مساجد امروز یکم شهریورماه با حضور سردار محمدرضا نقدی رئیس سازمان بسیج مستضعفین، سردار علی نصیری فرمانده سپاه حضرت سیدالشهدا (ع) استان تهران، ائمه جماعات تهران، سرداربهشتی رئیس سازمان بسیج مساجد و محلات، دست اندرکاران نمونه مساجد و جمعی از فرماندهان و اعضای بسیج در ستاد سپاه سیدالشهدای استان تهران برگزار شد.
در این مراسم، سردار نصیری فرمانده سپاه حضرت سیدالشهدا (ع) استان تهران ضمن بیان اینکه این اولین جشنواره سپاه حضرت سیدالشهدا در سال جاری با هماهنگی امور مساجد استان است، گفت: ما جلسات خوب و مستمری با رئیس امور مساجد، حجتالاسلام علیاکبری و همکاران بزرگوار ایشان در جهت ارتقای شورای فرهنگی مساجد داشتیم و در این راستا برنامهریزی کردیم.
وی با اشاره به اینکه نزدیک به دو سال با هیئت امنا و اجرایی مساجد جلساتی برگزار کرده است، خاطرنشان کرد: خروجی این جلسات، ارتباط و تعامل ارزشمند با پایگاههای بسیج و متولیان مساجد از جمله ائمه جماعات و هئیت امنای مساجد بود. تا قبل از برگزاری این جلسات، مقداری فاصله میان سپاه و متولیان مساجد مشاهده میشد که الحمدلله برگزاری اینگونه جلسات فاصلهها را به حداقل رساند.
سردار محمدرضا نقدی رئیس سازمان بسیج مستضعفین با بیان اینکه یکی از سنتهای خداوند جایگاه رفیع بخشیدن به مساجد است، گفت: خداوند متعال بشر را که خلق کرد و تمام سنتها را برای سعادت و تعالی دنیوی و اخروی او فراهم کرد و جایگاه رفیع مساجد از جمله این سنتهاست. حال انسان برای تعالی خود در ابعاد الهی و اجتماعی نیاز به دو ابزار مستحکم دارد: برای تعالی روحی و آسمانی شدن، نیاز به ارتباط با خداوند و برای حضور در اجتماع و تعالی اجتماعی، نیاز به ارتباط با مردم دارد.
وی با اشاره به اینکه مسجد کانون عبادات است، گفت: عبادات برای پیوند انسان با خداوند است یعنی عبودیت خداوند پیوند با مبدأ کمال، بالاترین رتبه و ارتباط با اوج آسمانهاست. هر انسان عاقلی این فرصت را از دست نمیدهد و مسیر عبادت را انتخاب میکند، حال کانون عبادت، مسجد است. این مکان مقدس قطب عبادت و ارتباط عمیق با خداوند متعال است، بنابراین خداوند و عترت(ع) انسانها را تشویق به حضور در مساجد کردهاند.
نقدی ضمن تأکید بر اینکه کانون خانواده مهمترین مرکز تعالی اجتماعی است، تصریح کرد: از آنجایی که خانواده مهمترین کانون رشد و تعالی اجتماعی است، آموزههای دینی تأکیدات فراوانی روی خانواده کردهاند و ابتدای این نهاد اجتماعی با ازدواج صورت میگیرد که در احادیث داریم «مَن تَزَوَّجَ فقد أحرَزَ نِصفَ دِینِهِ؛ هرکس ازدواج کند، نصف دینش را احراز کرده است» و از سوی دیگر تأکیدات فراوانی برای صله رحم شده است، زیرا همان طور که گفتیم، پیوند انسانها با یکدیگر لازمه تعالی است.
وی ضمن بیان اینکه مسجد، کانون هر دو ارتباط تعالیبخش با خدا و جامعه است، خاطرنشان کرد: بنابراین مسجد نقطه پیوند تمام آحاد جامعه است و راه تعالیاش از این مکان مقدس صورت میگیرد. در یک محله مسجدی که پررونق و دارای برنامههای فرهنگی و اجتماعی متعددی باشد، محلهای با امنیت خوب و آرام و تعالیبخش را شاهد خواهید بود و اگر مسجدی کمرونق را ببینید، شاهد گسستگی آن محله خواهید بود. بنابراین رشد و افول یک محله یا شهر بستگی به رشد و افول مساجد دارد.
نقدی از مهمترین برنامههای دشمن را مبارزه با مساجد دانست و گفت: مسجد مهمترین مرکز جهت رسیدگی به مشکلات اجتماعی، آگاهی از ظرفیتهای نهفته انسانی و رشد فرهنگی جامعه است، به همین علت دشمنان بشریت در حال مبارزه با این اماکن مقدس هستند. در این ایام که مصادف با سالروز آتش زدن مسجدالاقصی است، صهیونیستها باز هم در حال تخریب آن مکان مقدس هستند، زیرا هویت جامعه اسلامی را این مکان حفظ کرده است.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین با هشدار نسبت به اینکه دشمنان نظام جهوری اسلامی برای مساجد برنامههای کلان دارند، تصریح کرد: از آنجایی که از مهمترین کانونهای فرهنگی و دینی، مساجد هستند و تاکنون ثمرات فراوانی از این مکان کسب کردیم، دشمن سالهاست که نسبت به کم کردن ارزشهای والای مساجد برنامهریزیهای کلان کرده است و سعی در تهی کردن این ارزشها دارد تا بتواند آنجا را از یک نهاد اجتماعی تبدیل به نهاد فردی کند، طوری که مسلمانان صرفاً برای عبادات فردی بروند و نسبت به امور اجتماعی بیتفاوت باشند.
نقدی با اشاره به اینکه عدم کار فرهنگی در مساجد از القائات دشمن است، افزود: اکنون که دشمن اهمیت محوریت مساجد در کارهای فرهنگی را فهمیده است، به دنبال خنثی کردن اثرگذاری این مکان مقدس در جامعه هستند و ما اسناد کاملاً معتبری از اعترافات جاسوسهای آمریکایی نسبت به سرد کردن این کانون مهم عبادی داریم تا جلوی کارکردهای اصلی آن را بگیرند.
وی با تأکید بر اینکه باید برای جوانان و نوجوانان برای ورود به مساجد جاذبه ایجاد کنیم، اظهار کرد: دشمنان نظام جمهوری اسلامی با ابزارهای مختلف سعی در انحراف جوانان ما دارند تا جلوی تعالی و رشد معنوی آنها را بگیرند که یکی از این برنامهها جلوگیری از ورود آنان با مساجد است. ما نیز وظیفه داریم برای آنها جاذبه ایجاد کنیم تا آنها مسجد را محل امید خودشان بدانند. در این بین بسیج مساجد، از مهمترین پایگاههای جذب جوانان عزیزمان به مساجد هستند و وظیفه سنگینی در این باره بر دوش دارند.
در انتهای این مراسم از برگزیدگان مساجد، ائمه جماعات، خادمین مساجد، فرماندهان پایگاههای بسیج و فعالان فرهنگی مساجد تقدیر به عمل آمد که اسامی آنان به شرح ذیل است:
حجتالاسلام پولادی، امام جماعت مسجد بقیةالاعظم اسلامشهر؛ حجتالاسلام محمد فرجی، امام جماعت و فرمانده پایگاه مسجد صاحبالزمان شهرستان پاکدشت؛ حمید فریدونیان، مسئول کانون فرهنگی مسجد صاحبالزمان(عج) شهر قدس؛ رضا شعبانعلی، فرمانده پایگاه بسیج نصر شهرری، فاطمه دیوبندی، فرمانده پایگاه خواهران مهدیه قرچک و مسجد امیرالمؤمنین شهریار با چهار شهید مدافع حرم برترین مسجد انتخاب شد.