شناسهٔ خبر: 14807446 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه مردم‌سالاری | لینک خبر

فغاني در بهترين نمايش تاريخ داوري ايران

صاحب‌خبر -

براي اولين بار يک تيم داوري از آسيا قضاوت بازي فينال المپيک را قضاوت کردند، ديدار تيم‌هاي برزيل و آلمان با قضاوت فغاني، منصوري و سخندان از ايران، با بهترين نمره به اتمام رسيد. به گزارش ورزش سه، پس از حضور تيم داوري ايراني در رقابت‌هاي المپيک ريو 2016، عليرضا فغاني، محمدرضا منصوري و رضا سخندان، موفق شدند با قضاوت‌هاي بي‌نقص خود در مراحل مقدماتي، تا بازي فينال خود را بالا ببرند و در نهايت به قضاوت بازي تيم‌هاي آلمان و برزيل در ورزشگاه ماراکانا بپردازند.

اين بازي سومين فينال مهمي‌بود که عليرضا فغاني به قضاوت آن مي‌پرداخت، او پيش از اين فينال جام ملت‌هاي آسيا در استراليا و فينال جام باشگاه‌هاي ژاپن را نيز در ژاپن به قضاوت پرداخته و با نمره بالا و با کمترين نقص ميدان را ترک کرده بود. حالا فغاني، منصوري و سخندان افتخار داوري ايران در دنيا محسوب مي‌شوند که مي‌توان گفت با درخشش بليط مسکو را براي حضور در جام جهاني اوکي کردند. پيش از اين سه، محمد فنايي در المپيک بارسلون، علي خسروي در المپيک آتن و مسعود مرادي و حسن کامراني فر در المپيک پکن به قضاوت پرداخته بودند. نگاهي اجمالي مي‌اندازيم به بارزترين لحظه‌هاي قضاوت داوران ايراني در بازي فينال المپيک ريو.

1- فغاني در بازي فينال نيز اولين به مانند بازي‌هاي پيشين، بهترين استفاده را از استارت‌هاي برق آساي خود داشت و به سرعت خود را به محوطه جريمه مي‌رساند تا از صحنه‌اي دور نماند.

2- داور ايراني از ابتدا تحکم خود را در ميدان نشان داد و به نوعي مي‌توان گفت گربه را دم حجله کشت تا بازيکنان دو تيم بدانند با داوري سخت طرف هستند.

3- با توجه به قضاوت سفت و سخت فغاني، تا زماني که بازيکنان دو تيم خودشان نخواستند اخطار بگيرند اين داور دست به کارت نشد، داور ايراني با مديريت خود تنها در چهار صحنه که لازم بود دست به کارت شد.

4- نوع برخورد او با بازيکنان نيز جالب به نظر مي‌رسيد، زماني که بازيکن آلماني قصد داشت با اعتراض خود شرايط را به ضرر حريف کند، فغاني با بيان عبارت just football به او فهماند به کار خود بپردازد!

5- هيچ بازيکني در طول بازي به فغاني و تيمش اعتراض نکرد، با توجه به قضاوت‌هاي قبلي آنها مي‌دانستند اگر اصول را رعايت نکنند از داور اخطار مي‌گيرند، اين موضوع را نيمار بهتر از بقيه مي‌دانست چرا براي سومين بار روبروي فغاني ايستاده بود.

6- تماس فغاني با کمک‌هايش به صورت چشمي‌و به بهترين نحو اتفاق افتاد، سه داور ايراني ارتباط چشمي ‌فوق‌العاده‌اي با يکديگر داشتند.

7- در موقعيتي دروازه بان برزيل توپ شليک شده آلماني‌ها را درست روي خط دروازه کنترل کرد اما خود به درون دروازه رفت، نوع حرکت گلر برزيلي مشکوک بود اما سخندان به درستي فريب نخورد تا بازي ادامه پيدا کند.

8- در صحنه‌اي پاي بازيکن برزيلي در آفسايد قرار نداشت اما قسمتي از تنه او را مي‌توان آفسايد دانست اما نکته جالب اينکه محمدرضا منصوري اين صحنه را آفسايد اعلام نکرد تا بازي ادامه پيدا کند، منصوري در اين صحنه پرچم نزد تا نشان دهد به مانند آنچه قوانين مي‌گويد در صحنه‌اي که مشکوک است پرچم نمي‌زند.

9- از نکات جالب اين بازي، اعتماد بازيکنان دو تيم به کمک داوران ايراني بود چرا که آنها قضاوت‌هاي فوق‌العاده اين دو را در بازي قبلي ديده بودند.

10- از دقيقه 90 به بعد موتور دوم فغاني روشن شد و او با توجه به گرماي هوا بيشتر از بازيکنان دو تيم در وقت‌هاي اضافه دويد.

11- داور ايراني در اين بازي جايگيري عجيبي داشت وبه نوعي خود را مبتکر نوعي جايگيري صحيح معرفي کرد، او در ضربات ايستگاهي بين توپ و ديوار دفاعي مي‌ايستاد و در ضربات کرنر بين بازيکنان دو تيم مي‌رفت.

12- در وقت اضافه در موقعيتي بازيکن آلماني در محوطه جريمه به دنبال به دست آوردن پنالتي بود اما کمک داور ايراني براي دستي که پشت اين بازيکن خورد پرچم نزد و فغاني نيز به درستي اعلام ادامه بازي کرد.