شناسهٔ خبر: 14643266 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه حمایت | لینک خبر

کیانوش رستمی نخستین مدال طلای ریو را به مردم هدیه داد

رکورد‌شکنی دلاور ایرانی در المپیک

صاحب‌خبر -

 گروه ورزشی -امید ذاکری‌نیا:  اولین مدال طلای ایران در المپیک با شکسته شدن رکورد جهان و المپیک در وزنه‌برداری توسط کیانوش رستمی به‌دست آمد. رستمی دراولین ساعات صبح شنبه و در برابر چشم میلیون‌ها ایرانی منتظر،قهرمانی المپیک، اولین مدال طلا و حضورایران را در جدول رده‌بندی کشورها رقم زد. او نشان داد قهرمان بودن یعنی قهرمان یک ملت بودن، یعنی بارسنگین مسئولیت یک ملت را به دوش کشیدن، در نقش قهرمانی بزرگ ظاهر شدن جنم می‌خواهد، قلب بزرگ می‌خواهد. 

 
  قهرمانی بزرگ
قهرمان به نتیجه‌ای بزرگ رسیده است. قهرمان به فراتر از وزنه‌ها و رکورد می‌اندیشد. قهرمان می‌داند که وزنه‌ها مانع بزرگی هستند اما بهتر از آن راز قهرمان شدن را فهمیده است. کیانوش رستمی قهرمانی را قبل از المپیک آغاز کرده بود. آنجایی که راز قهرمان یک ملت بودن را فهمیده بود. دیدن تصویر چهره‌اش خواب را از سر میلیون‌ها ایرانی که تا چهارصبح چشم به تلویزیون می‌پراند و این یعنی قهرمانی. کیانوش رستمی با وزنه‌هایی که هست اعتبار خرید، کار او فراتر از رکورد شکنی بود او اولین طلای کاروانی را به‌دست آورد که تا قبل از آن نتایجش اشک و همدردی متقابل ورزشکاران و ملت بود. نتیجه‌اش سرخوردگی از کمبود امکانات و تجهیزات در این جنگ نابرابر پول و تکنولوژی بود. اما قهرمان‌ها دقیقا همینجا زاده می‌شوند . 
 
 قهرمان متولد می‌شود
قهرمان‌‌های ما همواره از دل خاکستر بیرون آمده‌اند و شاید به همین خاطر است که تمام چشم‌ها را خیره می‌کنند. قهرمان شنای امریکا مایکل فلپس 25 مدال المپیک می‌گیرد، اسطوره شنا و مدال‌آوری می‌شود اما اثری که قهرمانی کیانوش رستمی روی احساسات یک ملت را دارد نمی‌تواند بگذارد. در بزرگی کار فلپس و اقتدارش در ورزش شکی نیست اما او هم اگر صبح روزشنبه از کوچه‌پس‌کوچه های محله‌های مختلف ایران گذر می‌کرد و احساس قهرمانی کیانوش رستمی را در کالبد همه می‌دید آن‌وقت تازه شاید معنی قهرمان را بهتر درک می‌کرد. تنها چندساعت بعد از قهرمانی کیانوش رستمی فضای کلی ایران متفاوت بود و این‌جا است که ارزش حضور قهرمان مشخص می‌شود. قهرمانی که در گرگ و میش اولین ساعات شنبه متولد شد.
 
  پیروزی بزرگ
آغاز مسابقات وزنه‌برداری المپیک ریودوژانیرو2016 برای مردم ایران معنای دیگری داشت. بعد از شکست‌های متوالی و قابل پیش‌بینی در رشته‌های مختلف  ذهن و چشم خسته میلیون‌ها ایرانی در سراسر جهان به سالن مسابقات وزنه‌برداری بود. کیانوش رستمی بعد از المپیک لندن و کسب مدال برنزی که بعدها به‌دلیل دوپینگ حریفش تبدیل به نقره شد، تنها و بدون سروصدا با هدف قهرمانی درالمپیک ریو2016 تمرین کرد. او در تمام این مدت مربی نداشت. او بعد از قهرمانی و شکستن رکورد جهان و المپیک گفت: «من در بدترین شرایط و تنها تمرین کردم. خیلی سختی کشیدم. خدا را شکر مدال طلا گرفتم. ایرانی‌ها باید همیشه نشان دهند که می‌توانند موفق شوند. از علی مرادی رییس فدراسیون وزنه‌برداری تشکر می‌کنم که از من حمایت کرد.» او قهرمانی‌اش را به شهدای مدافع حرم تقدیم کرد: « خوشحالم که توانستم به تنهایی و با مربی‌گری خودم رکورد دنیا و المپیک را تغییر دهم و به مدال طلا برسم.»
 
 رکوردها چگونه درهم شکستند
با شروع مسابقات وزن 85 کیلوگرم وزنه برداری المپیک، مشخص شد که رقابت سنگینی در این وزن وجود دارد و همانطور که کارشناسان انتظار داشتند در این وزن قهرمانی درگرو شکستن رکورد بود. در حرکت یک‌ضرب باوجود سطح بالای حریفان از همان ابتدا کیانوش رستمی از ایران، تیان تائو از چین و پیلشنکو از اوکراین خودشان را از بقیه جدا کردند. اما آن‌چه مشخص بود رقابت سنگینی بود که کیانوش رستمی و تیان تائو باید برگزار می‌کردند. تیان تائوی چینی نیز ورزشکاری است که با فکر و با اهداف بزرگ پابه مسابقات می‌گذارد به‌همین دلیل وقتی او وزنه 173 کیلو را در‌بار اول و وزنه 178 کیلو را در مرتبه دوم انداخت تازه مشخص شد که او چه برنامه‌ریزی دقیقی برای گرفتن قهرمانی المپیک از کیانوش رستمی است. کارشناسان می‌دانستند که وزنه‌بردار چینی با این کار حریفان را دچار مشکل می‌کند اما کیانوش رستمی با بالابردن 179 کیلوگرم کار را تمام کرد درحالی که ورزشکار چینی به امید شکست کیانوش در 179 کیلوگرم ، 178 را   درسومین حرکت بالای سربرده بود. اما این تنها نیمی از راه بود چرا که درالمپیک قهرمان کسی است که درمجموع یکضرب و دوضرب بتواند قهرمان شود و اختلاف یک کیلو یا حتی بیشتر کاملا قابل جبران است اما وقتی قراراست قهرمان واقعی متولد شود هر چیزی ممکن است. 
دردوضرب ، اما رقابت به‌مراتب سنگین‌تر از یکضرب بود چراکه وزنه‌بردار رومانیایی یک دوضرب زن حرفه‌ای بود و همین رقابت را شدید می‌کرد. رقابت نیز پایاپای پیش رفت و وزنه‌ها به جایی رسید که رکورد جهان و المپیک را درخطر قرار داد. 217 کیلوگرم بالاترین وزنه‌ای بود که در وزن 85 کیلوگرم توسط وزنه‌بردارها انتخاب شد، وزنه‌بردار رومانیایی این وزنه را زد و خودش را به‌عنوان مدعی مطرح کرد. کیانوش وزنه اولش که 215 کیلو بود را انداخته بود، ورزشکار چینی در دوضرب هم قدربود و توانست 217 را بالای سر ببرد و کیانوش اگر این وزنه را نمی‌زد مدال طلا از دست رفته بود. اما کیانوش رستمی روی تخته رفت و وزنه 217 کیلوگرم را دردوضرب بالای سر برد و با همان لبخند زیبا و اعتماد به‌نفس بی‌نظیر قهرمان شد. قهرمانی رستمی بمبی از انرژی بود که صبح اولین روز هفته مردم را ساخت. شنبه صبح، آثار این قهرمانی در چهره و رفتار مردم کوچه و بازار مشخص بود. مردمی که به این قهرمانی‌ها نیاز دارد تا به آن‌ها افتخار کند.