پرچمدار کاروان ايران در بازيهاي المپيک که در پارالمپيک نيز حضور خواهد داشت از آمادگياش براي حضور در اين رويداد بزرگ خبر داد و گفت: براي کسب مدال نااميد نيستم اما قولي هم نميدهم.
از ميان 10 هزار ورزشکار شرکتکننده در سي و يکمين دوره بازيهاي المپيک و براساس ادعاي سايت ويژه برگزاري اين دوره بازيها، زهرا نعمتي يکي از 50 چهره شاخص در ميان شرکتکنندگان است که قطعا علاوه بر رسانههاي داخلي، توجه خيلي از رسانههاي خارجي را هم به خود جلب ميکند. اين جايگاه ويژه نعمتي در ميان ورزشکاران راه يافته به المپيک ريو، به خاطر شرايط خاصي است که با وجود آن موفق به کسب سهميه المپيک شد و در جمع اندک ورزشکاران پارالمپيکي قرار گرفت که فرصت حضور در المپيک را هم براي خود مهيا کردهاند.
البته محبوبيت داخلي و تاريخسازي جهاني زهرا نعمتي از چهار سال پيش آغاز شد؛ از پارالميک لندن که وي به عنوان اولين بانوي ورزشکار ايراني در سطح بازيهاي المپيک و پارالمپيک صاحب مدال طلا شد و به همين دليل جايزه معتبر ورزشکار برتر آن دوره بازيها از سوي «بنياد بينالمللي اسپورت آکورد» را به خود اختصاص داد .
اين کماندار معلول با اين پيشينه طلايي در پارالمپيک، آماده اولين حضور در المپيک و بعد از آن دومين حضور متوالي در پارالمپيک ميشود؛ حضوري که با حمل پرچم کاروان ايران در مراسم رژه افتتاحيه سيويکمين دوره بازيهاي المپيک آغاز ميشود. اين حضور اما به چه نتيجهاي ختم ميشود؟
در صورتي که زهرا نعمتي بتواند در مسابقات تير وکمان بازيهاي المپيک ريو صاحب مدال شود، نخستين ورزشکار معلولي لقب ميگيرد که در ادوار مختلف اين بازيها مدالآور شده و اينگونه خيلي از معادلات ورزش جهان را به هم ميريزد. اما آيا پرچمدار کاروان ايران تا سکوهاي المپيک پيش ميرود؟
اين ورزشکار گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره اي کوتاه به آنچه وي را در موقعيت و جايگاه امروز قرار داده است، به مجموع اين پرسشها پاسخ داد.
بعد از کسب سهميه و قبل از آن تمرينات خوب و منظميداشتم. طي اين مدت خيلي سخت و پرفشار تمرين کردم تا براي سفر به ريو در اوج آمادگي باشم. در حال حاضر هم آمادگي خيلي خوبي دارم و اميدوارم بتوانم در اولين تجربه المپيکيام بهترينها را براي خود و ورزش ايران رقم بزنم.
بعد از پارالمپيک ريو به اين موضوع تا حدي فکر کرده بودم، اما تصميمم را بعد از بازيهاي پاراآسيايي قطعي کردم؛ به هر حال من به عنوان يک ورزشکار معلول فعاليتم را با تيمهاي المپيکي شروع کردم و به همين دليل علاقه مند بودم روزي در بالاترين سطح بتوانم با افراد سالم و توانمند رقابت کنم.
سال 2010 با حضور در مسابقات جهاني چک اولين حضور برون مرزي با اين تيم را تجربه کردم و توانستم مدال طلا را گرفته و رکورد معلولان را هم جابجا کنم. بعد از آن هر سال دو بار در مسابقات مختلف شرکت ميکردم. رقابتهاي جهاني ايتاليا که يکي از مهمترين آنها بود که توانستم با حضور در آن مدال طلاي ميکس تيم، نقره انفرادي و برنز تيمي را به دست بياورم. در همين رقابتها رکورد مجموع چهار مسافت دنيا را جابجا کردم، در مسافت 30 متر رکورد زدم و مهمتر از همه صحنه پارالمپيک لندن را هم به دست آوردم.
تمام تلاشم را کردهام تا با آمادگي به محل بازيها بروم. اما هيچ قولي در رابطه با کسب مدال نميدهم. تيروکمان رشتهاي است که در آن اولين خطا آخرين خطا خواهد بود. علاوه بر اين، نتيجهگيري به خيلي مسائل ديگر مثل شرايط جوي هم بستگي دارد. گذشته از همه اينها، فراموش نشود المپيک عرصهاي است که بهترينها در آن جمع شدهاند تا بهترين نتايج را بگيرند. در اين ميان من نااميد نيستم و تمام تلاشم را براي بهترين شدم ارائه ميکنم، اما قولي نميدهم.
اما شما با همين شرايط در پارالمپيک لندن طلا گرفتيد؟
فراموش نکنيد من يک ورزشکار پارالمپيکي هستم و بايد در المپيک با افرادي رقابت کنم که به خاطر متفاوت بودن شرايطشان، قواي جسماني بيشتري دارند. حتماً اين قضيه روي عملکردها و نتيجه تاثيرگذار خواهد بود اما با همه اينها من به ريو ميروم تا چيزي کم نگذارم و بتوانم گام بزرگي براي ورزش بانوان کشورم بردارم. خوب ميدانم که اين حضور ميتواند تاثير زيادي روي ذهن افراد جامعه و حتي ديگر کشورها داشته باشد. اينکه بتوانم با حضور خود و حتي عملکردي که خواهم داشت روي فکر و ذهن افراد تاثيرگذار شوم و نگاه آنها را به زندگي تغيير دهم، برايم بزرگترين پيروزي است.
رقباي شما در المپيک ريو از چه کشورهايي هستند؟
قطعاً رقيبان من از يک يا دو کشور نيستند. 16 نفري که در المپيک حاضر ميشوند، همه شبيه به هم هستند و رقيب يکديگر. نميتوان گفت بايد با يک يا دو نفرشان رقابت کرد. همه کمانداران حاضر در المپيک رقيب يکديگر و رقيب من هستند. نميدانم در رقابت با آنها چه اتفاقي برايم خواهد افتاد. فقط اميدوارم بتوانم بهترين تيرهايم را بزنم و نتيجهاي خوب بگيرم.
بله؛ تا امروز بوده اند اندک ورزشکاران معلولي که در المپيک شرکت کرده اند اما هيچ يک از آنها مدال نگرفته اند. واقعاً هم کسب مدال توسط يک ورزشکار پارالمپيکي در المپيک سخت است به خصوص در تيروکمان. تمام کمانداران المپيکي از سالها قبل و در مدارس اختصاصي تيروکمان آموزشهاي لازم را ديدهاند. اينکه در رقابت با چنين افرادي مدال بگيريم خيلي دشوار است اما اميدوارم بتوانم بهترين عملکرد را داشته باشم.
∎