شناسهٔ خبر: 14386202 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: ایلنا | لینک خبر

اعتراض ۱۳ کشور به IOC بابت حضور روسیه در المپیک ۲۰۱۶

۱۳ کشور به کمیته بین‌المللی اعتراض کردند که این نهاد نباید مجوز حضور ورزشکاران روسی در بازی‌های المپیک را صادر می‌کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایلنا، 13 گروه مبارزه با دوپینگ از 13 کشور مختلف با انتشار نامه‌ای سرگشاده در سایت «گاردین»، نسبت به تصمیم کمیته بین‌المللی المپیک (IOC) در خصوص صدور مجوز حضور ورزشکاران روسی در بازی‌های المپیک و پارالمپیک 2016 اعتراض کردند.

این 13 کشوری که این نامه را نوشته‌اند عبارتند از استرالیا، کانادا، دانمارک، فنلاند، آلمان، ژاپن، هلند، نیوزلند، نروژ، لهستان، سوئد، سوئیس و آمریکا هستند.

مضمون این نامه به شرح زیر است:

«ما نماینده 13 آژانس مبارزه با دوپینگ ملی (Nados) هستیم. اطلاع رسانی و آموزش، تحقیق، و تست دوپینگ ورزشکاران نخبه در کشورهای خودمان به عنوان بخشی از تلاش‌‌های جهانی ماست تا از سطح رقابتی برابر برای ورزشکاران المپیک و پارالمپیک مشتاق اطمینان حاصل پیدا کنیم. اوایل این ماه، دو روز پس از انتشار یافته‌‎های دوپینگ روسیه توسط محقق مستقل یعنی آقای ریچارد مک‌لارن، نامه‌ای به توماس باخ، رئیس کمیته بین‌المللی المپیک (IOC) با طرح سه مرحله‌ای ساده و موثر به IOC جهت حفاظت از یکپارچگی بازی‌های ریو المپیک نوشتیم.»

«ما از کمیته بین‌المللی المپیک خواستیم : 1) تعلیق و محرومیت کمیته المپیک روسیه از بازی‌های المپیک ریو؛ 2) در نتیجه این محرومیت، از ورود تمامی ورزشکاران روسی به ریو که توسط کمیته المپیک روسیه معرفی شده‌اند، ممانعت به عمل آید؛ 3) همچنین طبق دستورالعمل مشترک آژانس مبارزه با دوپینگ و IOC، ورزشکاران عادی روسی که بخواهند با پرچم کشور ثالثی در بازی‌های المپیک ریو حضور پیدا کنند، طبق معیارهای موجود باید پیش از حضور در بازی‌ها تست دوپینگ بدهند تا اجازه یا عدم اجازه حضور آنها در این بازی‌ها مشخص شود.»

«در عوض، کمیته بین المللی المپیک دستورالعمل گیج کننده و متناقضی با فدراسیون‌های ورزشی بین‌المللی(IFs)  صادر کرده است. دستورات شتابزده و بدی که IOC گرفته به لحاظ قانونی ناتوان هستند. با توجه به اینکه مسئولیت محرومیت انفرادی ورزشکاران روسی به فدراسیون‌های ورزشی بین‌المللی مربوطه واگذار شده، کمیته بین‌المللی المپیک حالا با این تصمیم خود، چارچوب قانونی این فدراسیون‌ها را زیر سئوال برده و نادیده گرفته است.»

توماس باخ، رئیس کمیته بین‌المللی المپیک اما در دفاع  از تصمیم اخیر این نهاد برای مدیریت بحران دوپینگ روسیه گفت: فکر نمی‌کنم با تصمیمی که IOC در مورد روسیه گرفت، این رویداد ورزشی لطمه‌ای ببیند. به مردم اعتماد دارم که شرایطی دشواری را که در آن قرار داریم را درک خواهند کرد. ما تمام تلاش خود را کردیم تا شرایط را به جایی ببریم که از ورزش پاک حمایت کرده باشیم.