شناسهٔ خبر: 1401751 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

گزارش خبرنگار اعزامی برنا به اینچئون

آیان: رقابت‌ها باکیفیت اما سالن بی‌کیفیت است!/ رضازاده به جای جریمه با دوپینگ مبارزه کند

رئیس جهانی فدراسیون وزنه برداری در پاسخ به پرسش خبرنگار برنا گفت: درباره دوپینگی‌های ایران تا قبل از اعزام رسمی صحبت نمی‌کنم.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار اعزامی برنا به اینچئون، میهمان ویژه رقابت های وزنه برداری بازی های آسیایی تاماش آیان رئیس فدراسیون جهانی این رشته است. یک رئیس اقتدارگرا که با روابط عمومی فوق العاده اش محبوبیت ویژه ای در میان ورزشکاران و البته خبرنگاران دارد.

بنابراین گزارش وقتی خبرنگاران ایران در پایان رقابت های وزنه برداری دور او حلقه زدند، با خوشرویی پاسخگوی سئوالات شد. آیان در ابتدا به مسابقات قهرمانی جهان در قزاقستان اشاره کرد و گفت: مسابقات قهرمانی وزنه برداری جهان تا 40 روز دیگر به میزبانی قزاقستان و با حضور بیش از 80 کشور برگزار می‌شود و به خاطر اینکه سهمیه المپیک در آن توزیع می‌شود از جمله مسابقات مهم وزنه‌برداری به حساب می‌آید. در این مسابقات 80 الی 90 کشور جهان حور خواهند داشتند و بیش از 500 وزنه بردار در آن با یکدیگر رقابت می کنند و از همین رو پیش بینی می کنم که رقابت های با کیفیتی را شاهد باشیم.

وی در ادامه به رقابت های وزنه برداری بازی های آسیایی اینچئون اشاره کرد و گفت: آسیا یکی از قاره های مهم و پیش رو در وزنه برداری محسوب می شود. بسیاری از قهرمانان وزنه برداری از قاره آسیا می آیند و از همین رو رقابت های وزنه برداری بازی های آسیایی نیز در سطحی بالا برگزار می شود.

وی با اشاره به سالن برگزاری این رقابت ها گفت: اعتقاد دارم که این سالن مناسب برگزاری رقابت های به این اهمیت نیست و مشکلاتی در آن دیده می‌شود که به طور مثال می‌توان به اسکان تماشاگران و کوچک بودن آن اشاره کرد. برای وزن‌های پایین شاید این تعداد صندلی که در سالن وجود دارد کافی باشد، اما برای اوزان 105 و 105+ که تماشاگران بیشتری به سالن می آیند به مشکل بر خواهیم خورد. جایگاه خبرنگاران نیز امکانات مناسبی ندارد.

آیان درخصوص جریمه 100هزار دلاری فدراسیون ایران به دلیل دوپینگ وزنه برداران گفت: این موضوع بر اساس قوانین ماست و هرکشوری که دو ورزشکارش دوپینگی باشد بر اساس همین قوانین فدراسیون جهانی آن کشور را جریمه می‌کند. ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست و ما به دلیل این قصیه ایران را جریمه کردیم. این جریمه ایست که کمیته‌ ضد دوپینگ آن را برای تمامی کشورها در نظر گرفته است و در این میان هیچ تفاوتی میان کشورها وجود ندارد. در واقع این جریمه که کمیته‌ ضد دوپینگ آن را در نظر گرفت برای این بود که فدراسیون دوپینگ را جدی بگیرد و بیشتر آن را کنترل کند.

وی در پاسخ به این سؤال که چرا قزاقستان با 13 وزنه‌بردار دوپینگی جریمه نشد، گفت: تفاوتی بین فدراسیون‌ها قائل نیستیم و آنها هم جریمه می‌شوند. این موضوع از قوانین است و به شدت آن را پیگیری می‌کنیم.

وی در پایان گفت: اگرچه رضازاده از قهرمانان بزرگ وزنه‌برداری جهان بوده است اما او به جای پرداخت برای هزینه جریمه دوپینگ‌ها باید سعی کند جلوی وزنه‌بردارانی که در ایران دوپینگ می‌کنند را بگیرد در واقع او باید این پول را برای کنترل دوپینگ هزینه کند.

آیان در پاسخ به پرسشی مبنی بر این که شنیده می‌شود تعداد نفرات دوپینگی بیشتری برای ایران وجود دارد، گفت: تا کمیته‌ ضد دوپینگ چیزی را اعلام نکند من نمی‌توانم این بحث را مطرح کنم.