به گزارش خبرنگار ایلنا، محمد فطانت در دومین روز نمایشگاه بینالمللی بورس، بانک و بیمه و در حاشیه همایش بورس که با حضور جمعی از فعالین بازار سرمایه کره جنوبی و آلمان برگزار شد، اظهار داشت: در حال حاضر حضور سرمایهگذاران خارجی در ایران رو به بهبود است و سرمایهگذاری خارجی عرضه اوراق بهادار دولت بدون ریسک تلقی میشود و عرضه این اوراق به صورت جدی در برنامههای کلان دولت است و در بودجه امسال نیز دیده شد.
وی افزود: اولویت اصلی ما جذب سرمایهگذاریهای خارجی در بخش صکوک و اوراق بهادار با درآمد ثابت از سوی بنگاههای اقتصادی ایران است.
وی با اشاره به عرضه 5 هزار میلیارد تومانی اوراق شرکت ملی نفت گفت: این اوراق پیش از عید نوروز عرضه شد و استقبال خوبی نیز از آن به عمل آمد تمامی عرضهها تاکنون موفق بوده است. این استقبال هم از طرف سرمایهگذاران داخلی و هم از طرف سرمایهگذاران خارجی بوده است.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار خاطرنشان کرد: در هفته های گذشته شاهد عرضه هزار میلیارد تومان اوراق خزانه اسلامی بودیم و در یک دقیقه همه آن به فروش رفت. ضمن آنکه 300 میلیارد تومان اوراق رهنی اولین بار از سیستم بانکی تامین مالی شد که آن هم در کسری از دقیقه به فروش رفت.
فطانت با بیان اینکه سرمایهگذاری خوبی ایجاد شده و زیرساختها در حال فراهم شدن است، گفت: در بخش اوراق بهادار شرکتی برای عرضه در سایر کشورها پیشرفت خوبی داشتیم و هدف ما این است که مقررات و دستورالعملهایی که ناظر به فعالیت سرمایهگذاران خارجی است را رعایت کرده تا بتوانیم بسترها را برای تطبیق با بازارهای مالی که کاملا پیچیده است ایجاد کنیم.
وی خاطرنشان کرد: هم اکنون با کشور کره جنوبی ارتباطات مناسبی برقرار شده و آنها علاقمند به اتصال با بازار سرمایه ایران و انجام پروژههای مشترک با ما هستند و به تدریج با هماهنگیهای الکترونیکی و تسویه وجوه و تعریف مقررات حجم سرمایهگذاریها نیز بصورت مستقیم و از طریق صندوقهای سرمایهگذاری جذب شده رشد خواهد کرد.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه هماکنون میزان سرمایهگذاری با یک میلیارد دلار تعیین شده گفت: این میزان به تدریج این میزان عرضه محصولات جدید و اوراق با درآمد ثابت بنگاهها افزایش خواهد یافت.
وی ادامه داد: زمانی که سرمایهگذاران خارجی اطمینان خاطر پیدا کنند به بهترین شکل وارد بازار سرمایه میشوند ما خوشبین هستیم زیرا با هر کدام از مقامات بازار سرمایه در کشورهای منطقه و آسیا مذاکره داشتهایم نتایج آن مثبت بوده است.
وی افزود: در این سمینار از کشور آلمان نیز حضور دارند و بازار سرمایه ما برایشان جذابیت دارد زیرا فردی که در آلمان اوراق بهادار میخرد و یا پول خود را در بانک میگذارد نه تنها بهرهای دریافت نمیکند بلکه مالیاتی نیز برای نگهداری پول خود میدهد. در سایر کشورها نظیر سوئیس نیز همین طور است.
وی ادامه داد: هم اکنون ما شاهد تثبیت نرخ دلار و سایر ارزهای خارجی در کشور هستیم که این موضوع جذابیت بازار ما را نیز افزایش داده است همچنین اوراق صکوک که مبتنی بر مباحث اسلامی است دارای ویژگیهای مثبت ابزارهای اسلامی برای سرمایهگذاران خارجی است و در نهایت هدف کلی ما جذب سرمایهگذاران خارجی و معرفی بازار سرمایه ایران به آنها است.
∎
نظر شما