جهانگيري: سرگرداني ميليونها دلار ذخاير ايران در يك شركت نفتي
همتي: سهم بيمه و بازار سرمايه از ارزش افزوده مالي، كمتر از 10درصد
فطانتفرد: عرضه سهام عدالت در بورس بعد از مصوبه مجلس
سيف: گذار از اقتصاد بانكمحور به بازارمحور
نهمين دوره نمايشگاه بورس، بانك و بيمه با حضور معاون اول رييسجمهوري و وزير امور اقتصادي و دارايي، رييس كل بانك مركزي، رييس كل بيمه مركزي و رييس سازمان بورس اوراق بهادار افتتاح شد.
در اين نمايشگاه 4روزه علاوه بر سازمان بورس اوراق بهادار و بورس تهران، فرابورس، بورس كالا و انرژي، بانكها، شركتهاي بيمه، كارگزاريها و برخي رسانه، مهماناني از آلمان، چين، ژاپن، سوييس، تركيه و يونان به عنوان غرفهدار حضور داشتند. علاوه بر اين در همايشهاي اين نمايشگاه 18كشور نيز حضور خواهند داشت. رييس سازمان بورس اوراق بهادار به عنوان ميزبان نمايشگاه درخصوص اهداف نهمين دوره نمايشگاه به خبرنگار تعادل گفت كه هدف اصلي نمايشگاه بورس، بانك و بيمه در سال 95 جذب سرمايه خارجي است و به همين منظور از فعالان خارجي بازار سرمايه دعوت شده تا با مشاركت در اين فضا با بازار سرمايه ايران بيشتر آشنا شوند.
به گزارش «تعادل» افتتاحيه نهمين دوره نمايشگاه بورس و بانك و بيمه محلي براي گفتن درددلهاي مسوولان اقتصادي كشور بود و موضوعات داغ اقتصادي روز نيز در آن مطرح شد تا جايي كه علي طيبنيا، وزير امور اقتصادي و دارايي از جفاي برخي از مديران عامل بنگاههاي اقتصادي كشور در دريافت حقوق نجومي گلايه كرده و به همين دليل از مردم عذرخواهي كرد.
به گزارش«تعادل» وزير امور اقتصادي و دارايي ضمن تشريح آنچه تاكنون وزارت اقتصاد در زمينه برخورد با موضوع فيشهاي حقوقي انجام داده، اظهار كرد: من به عنوان عضوي از دولت در زمينه فيشهاي حقوقي كه منجر به رنجش مردم شده است، عذرخواهي ميكنم و به حساسيت مردم ارج نهاده و ابايي از عذرخواهي بابت قصوري كه در جريان ارائه خدمت به مردم رخ داده است، ندارم.
وي همچنين درباره موضوع فيشهاي حقوقي اظهار كرد: چالشهاي اخير مربوط به فيشهاي حقوقي نشاندهنده آن است، كاستيهايي در نظام دستمزد كشور وجود داشته كه نه سيستم پرداختي و نه مديريت كشور ديگر تداوم اين كاستيها را نميپذيرد و اين چالش منجر به اقداماتي از دولت و وزارت اقتصاد براي ساماندهي نظام پرداخت در ايران شد. طيبنيا ازجمله اين اقدامات به تدوين پيشنويس آييننامه ساماندهي دستمزد بانكها و بيمهها و شركتهاي دولتي اشاره كرد و گفت: اين پيشنويس در مرداد ماه سال گذشته به هيات وزيران ارائه و تصويب شده بود و در فروردين ماه براي اجرا به سازمان مديريت و برنامهريزي كشور ارسال و از آن طريق به دستگاهها ابلاغ شد. همچنين تدوين ضوابط اجرايي ماده ۴۱ بودجه ۱۳۹۵ درباره پرداختها به شركتهاي بيمهيي و دولتي انجام گرفت و اقدام ديگر ما تعيين سقف براي دريافتيهاي مستمر و غيرمستمريهاي شركتهاي دولتي بود. وزير اقتصاد اضافه كرد: ما وظيفه داشتيم با كساني كه تخلف كرده، قاطعانه برخورد كنيم. اين برخورد در قالب معرفي به مراجع مربوطه و واريز وجوهي كه خارج از ضوابط دريافت شده بود به خزانه انجام گرفت و طبق فرمان رييسجمهوري اقدام به تغيير مديراني كرديم كه دريافتهاي غيرمتعارف داشتند.
وي ادامه داد: برخورد قاطعانه با تخلفات نشاندهنده عزم دولت براي زدودن ابهام و حمايت از مديران خدوم است. طيبنيا در ادامه تاكيد كرد: هم به دليل اعتقادات ديني خود و هم به دليل مسووليت در دولت نسبت به قضيه ماجراهاي فيشهاي حقوقي حساسم و ابايي از عذرخواهي از مردم ندارم.
وزير اقتصاد در بخشي از سخنانش در نمايشگاه بورس، بانك و بيمه اظهار كرد: بورس بانك و بيمه از سه ركن اصلي بازار مالي در نظام تامين مالي كشورهاي مختلف جهان ايفاي نقش ميكنند و بدون تامين مالي كارآمد امكان دسترسي به رشد اقتصادي بالا ممكن نيست. آسيبشناسي عملكرد اقتصادي كشور در سالهاي گذشته نشان ميدهد ما در اين سه ركن با مشكل رو به رو بودهايم.
طيبنيا در بخشي از سخنانش گفت: دولت در سياستهاي كلي اقتصادي خود كه تا چارچوب اقتصاد مقاومتي تدوين شده پس از خروج كشور از شرايط ركود تورمي كه گرفتار آن شده بود، رسيدن به رشد اقتصادي مستمر و فراگير را مد نظر قرار داده است.
او اظهار كرد: هدف كوتاهمدت ما رسيدن به رشد اقتصادي با وجود كاهش قيمت نفت است همچنان كه در شرايط پسابرجام چشمانداز مناسبي براي تحقق رشد اقتصادي وجود دارد.
او تصريح كرد: در بالا بردن رشد اقتصادي مهم است كه دستاوردهاي مهار تورم از بين نرود و به رشد اقتصادي دست يابيم كه فراگير باشد و آحاد مردم از آن بهرهمند شوند. همچنين هدف ميانمدت ما رسيدن به رشد اقتصادي ۸ درصدي در طول برنامه ششم توسعه است اگر نتوانيم به رشد اقتصادي ۸ درصدي دست پيدا كنيم از رقبا عقب ميمانيم و به نيازهاي شغلي و رفاهي جوانان نميتوانيم پاسخ دهيم اين درحالي است كه كشور ظرفيت رسيدن به رشد اقتصادي مورد نظر را دارد كه لازمه آن اصلاحات ساختاري و نهادي است و در اين راه نبايد بگذاريم وفاق ملي به وجود آمده براي رسيدن به رشد اقتصادي بالا تحتالشعاع مسائل حاشيهيي هر چند مهم قرار گيرد.
وزير اقتصاد اظهار كرد: بايد تمركز اصلي ما احيا و گسترش ظرفيتهاي داخلي اقتصاد كشور باشد كه يكي از اين راهها توانمندسازي و كارآمد كردن نظام تامين مالي كشور است. براي تحقق اين هدف برنامههاي كوتاهمدت و ميانمدتي را تنظيم كردهايم كه در افقهاي زماني مشخص به اجرا گذاشته ميشوند. او موافقت مجلس با اصلاحيه قانون بودجه سال ۱۳۹۵ را گامي در جهت تحقق برنامههاي اقتصادي دولت دانست و تصريح كرد: در اين اصلاحيه برنامههايي براي گشايش در بازار سرمايه تجميع شده است. طيبنيا با بيان اينكه در گذشته دولت حتي اطلاعي از ميزان بدهيهاي خود نداشته است، گفت: اكنون توسط سامانهيي كه دولت برقرار كرده است به صورت روزانه بدهيهاي دولت رصد ميشود تا براي تسويه آنها برنامهريزي صورت گيرد. همچنين در وزارت اقتصاد نهادي تشكيل شده كه وظيفهاش ساماندهي بدهيهاي دولت است.
وزير اقتصاد در ادامه سخنانش نگاهي به وضعيت انتشار اوراق توسط دولت داشت و اظهار كرد: در سال ۱۳۹۴ با انتشار ۱۸هزار و ۵۰۰ ميليارد تومان اوراق براي ايجاد بازار بدهي اقدام كرديم و امسال نيز بازار بدهي كشور را گسترش خواهيم داد.
او همچنين گفت: به دنبال اين هستيم كه تامين مالي را از بانك محوري به سمت بازار سرمايه ببريم و به اين ترتيب بانك تامين مالي كوتاهمدت را در نظر داشته باشد و بازار سرمايه تامين مالي بلندمدت.
رشد دوبرابري حجم و ارزش بورس
رييس سازمان بورس اوراق بهادار كه به عنوان نخستين سخنران آيين افتتاحيه نمايشگاه همچنين ميزبان آن سخنراني كرده بود، گفت: در صورتي كه مصوبه سهام عدالت در مجلس شوراي اسلامي تصويب شود، اين سهام به زودي در بورس عرضه خواهد شد. او همچنين درخصوص رشد آماري بورس در دولت يازدهم اظهار كرد: حجم معاملات بورس تهران درحال حاضر به ۵۶۶ هزار ميليارد تومان رسيده و درحال حاضر بيش از ۱۰ميليون نفر براي معامله اوراق بهادار كد معاملاتي دريافت كردهاند اين درحالي است كه در سال ابتداي دولت تدبير و اميد اين رقم ۶ ميليون و۵۰۰ هزار نفر بود. رييس سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: حجم و ارزش معاملات در ۳سال اخير دو برابر ۸ سال گذشته خود شده است. علاوه بر اين عدد تامين مالي به ۱۰۰هزار ميليارد تومان رسيده كه اين رقم قابل قياس با دوره قبل از دولت تدبير و اميد نيست. وي ادامه داد: روزهاي گذشته مصادف بود با نامهيي كه رييسجمهور خطاب به معاون اول درخصوص توسعه بازار اوليه در بازار سرمايه نوشت و درحال حاضر پس از پيگيريهاي انجام شده، مفتخريم بگوييم كه حجم بازار صكوك به ۲۱هزار و ۵۰۰ ميليارد تومان ارتقا پيدا كرده است. علاوه بر اين اوراق خزانه اسلامي پذيرفته شده و بيش از ۱۰۰۰ميليارد تومان اوراق رهني پذيرفته شده كه اميدواريم در كوتاهمدت بازار صكوك و بدهي رشد كند و به بازار سهام برسد. او در مورد نمايشگاه بورس نيز اظهار كرد: بيش از ۳۴۱ شركت در نمايشگاه حضور دارند. در نمايشگاه، بنگاهها ميتوانند فرصتهاي سرمايهگذاري بسيار خوب را در اختيار سرمايهگذاران داخلي و خارجي قرار دهند. فطانتفرد اضافه كرد: رقابت شركتها براي رسيدن به قدرت بالاتر معطوف شده به اينكه مكانيسم بازارهاي مالي ارتقا پيدا كند. سيستم بانكي از طريق سپردهها و سيستم بيمه از طريق بيمههاي عمر تامين مالي ميكنند. به دليل پيچيدگيهاي داد و ستدهاي بورس ما اين امكان را فراهم كرديم كه آشنايي كاملي درباره بازار سرمايه شكل گيرد و اين بازار توسعه يابد.
رييس سازمان بورس و اوراق بهادار تهران افزود: همانطوركه رهبري فرمودند، صنعت دانش بنيان بايد به ۲۰درصد درآمد ملي برسد. در نتيجه ما به دنبال افراد خلاق در دانشگاهها گشتيم و بيش از ۲هزار نفر از اين افراد براي همكاري اعلام آمادگي كردند و اخيرا نهمين نهاد مالي تحت عنوان صندوقهاي سرمايهگذاري جسورانه تدوين كرديم و اين موضوع ابزار خوبي بود تا جوانان بتوانند خود را مطرح كنند.
او با بيان اينكه در ۳ روز نمايشگاه، همايشهاي مختلفي برگزار خواهد شد، گفت: نهاد ناظر شركتهاي مختلف در اين نمايشگاه حضور دارند و مقام ناظر كره جنوبي در يكي از همايشها سخنراني خواهد كرد.
صفحات 4 و 5
نظر شما