به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از "رویترز"؛ کمیته چهارجانبه صلح خاورمیانه در پیش نویش یک گزارش، اعلام کرد که اسرائیل باید شهرک سازی ها، مانع تراشی در مسیر توسعه فلسطین و اختصاص انحصاری سرزمین هایی که فلسطینیان سعی در تشکیل دولت آتی خود در آن را دارند، متوقف کند.
در پیش نویس گزارش کمیته چهارجانبه صلح در خاورمیانه آمده است: "سیاست های اسرائیل به طور قطع، امکان موفقیت آمیز بودن راه حل تشکیل دو دولت و تحقق آن را مختل کرده است."
این پیش نویس می افزاید: "با توجه به اظهارات برخی وزرای کابینه اسرائیل مبنی بر اینکه به هیچ وجه نباید دولتی فلسطینی تشکیل شود، سوالاتی قانونی در مورد اهداف بلند مدت اسرائیل مطرح می شود."
"بینیامین نتانیاهو" –نخست وزیر رژیم صهیونیستی- شامگاه برگزاری انتخابات در مارس 2015 گفته بود: "در دوران نخست وزیری او، دولتی فلسطینی تشکیل نخواهد شد." ولی او چند روز بعد، از این حرف خود بازگشت و برای تحقق راه حل تشکیل دو دولت متعهد شد.
گفتنی است "نیکولای ملادینوف" فرستاده ویژه سازمان ملل به خاورمیانه، روز پنجشنبه، شورای امنیت سازمان ملل را در جریان این پیش نویس قرار داد و اعلام کرد: "گزارش کمیته چهارجانبه صلح خاورمیانه از رژیم صهیونیستی می خواهد که سیاست های شهرک سازی در کرانه باختری را سریعا متوقف کند. این گزارش برای موافقت نهائی، به اعضای کمیته چهارجانبه ارائه شده است و پیش بینی می شود، روز جمعه منتشر شود."
کمیته چهارجانبه صلح خاورمیانه متشکل از سازمان ملل متحد، اتحادیه اروپا، روسیه و آمریکا است.
کمیته چهارجانبه صلح خاورمیانه در گزارش اخیر خود درباره شهرکسازیها در کرانه باختری و مصادره اراضی فلسطینیان و احداث مناطق صهیونیست نشین در این اراضی، رژیم صهیونیستی را مسئول شکست مذاکرات صلح خوانده بود و خواستار اتخاذ اقدامات قاطعانهتر برای اجبار این رژیم به توقف اقدامات خود و بازگشت بر سر میز مذاکرات صلح و نیز پذیرش راهکار تشکیل دو کشور شده بود.
"استفان دوجاریک" –سخنگوی رسمی دبیرکل سازمان ملل- نیز چندی پیش، درخصوص خطراتی که به شدت فرآیند صلح میان فلسطینیان و اسرائیل را تهدید می کند هشدار داد و تأکید کرد با وجود ادامه شهرک سازی های اسرائیل، اصل تشکیل دو دولت در معرض خطر قرار دارد و ادامه شهرک سازی ها بزرگترین تهدید است.
∎