یکی از واحدهای فناور مستقر در پارک علم و فناوری هرمزگان موفق به تهیه داروی گیاهی با خاصیت آنتی اکسیدانی برای باروری شد.
به گزارش خبرگزاری ایلنا به نقل از روابط عمومی پارک علم و فناوری هرمزگان، صغری فلاحی دانشجوی دکترای تخصصی پژوهشی پزشکی مولکولی و مدیرعامل واحد فناور «تولدی نو» مستقر در پارک علم و فناوری هرمزگان موفق به تهیه دارویی گیاهی با خاصیت آنتی اکسیدانی و همچنین اثرات موثر دیگر بر روی بهبود پارامترهای اسپرم در مردان نابارور شد.
وی در تشریح موفقیت خود در تهیه این داروی گیاهی گفت: مدتی است که آزمایشات اولیه خود را بر روی بیماران نابارور مراجعه کننده به کلینک تخصصی IVF ام لیلا با کمک زهرا خشاوی فوق تخصص ناباروری، فهیمه کوهنورد کارشناس ارشد جنین شناسیو سمیرا کهنسال کارشناس آزمایشگاه IVF از همکاران آزمایشگاه آغاز کرده که به نتیجه قابل تاملی رسیده ام.
فلاحی با بیان اینکه توان اصلی تیم تحقیقاتی وی بروی ناباروری مردان بوده است، ابراز امیدواری کرد، با نتایج بدست آمده از این تحقیق بتوان گامی هرچند کوچک در زمینه بهبود ناباروری در کشور برداشت.
به گفته وی، این داروی گیاهی سبب بهبود پارامترهای اسپرم خواهد شد. دکتر فلاحی به دیگر قابلیت های این داور اشاره کرد و بیان داشت: این داروی گیاهی به علت داشتن مواد مغذی از جمله فیتواسترول ها، فلاونوئیدها، کارونوئیدها به عنوان پاک کننده میزان استرس اکسیداتیو شده نیز عمل می کند.
وی ادامه داد، بر اساس نتایج بدست آمده از این آزمایش، داروی تهیه شده به علت نقش استروژنیک آن باعث افزایش میزان هورمون ها در بدن می شود.
دکتر فلاحی همچنین به تاثیرات این داروی گیاهی بروی زنان نابارور اشاره کرد و گفت: داروی مذکور بر روی خانم های نابارور نیز اثر گذار است بطوری که سیکل تخمک گذاری را در زنان فعال کرده و با افزایش ترشح سطح هورمون ها ضخامت آندومتر را نیز افزایش می دهد که باعث افزایش و بهبود جریان خون واژن شده و آن را آماده پذیرش جنین می کند.
وی در پایان افزود: در حال حاضر اقدامات لازم برای انجام مطالعات مولکولی در راستای بررسی یافتن مکانسیم های اثر داروی گیاهی در آزمایشگاه پزشکی مولکولی با کمک دکتر دکتر کیانوش ملک زاده استادیار بیوتکنولوژی پزشکی در دست طراحی است.
∎
نظر شما