شناسهٔ خبر: 13645972 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه حمایت | لینک خبر

تنها یک روز پس از اعلام نتایج همه پرسی جدایی بریتانیا از اتحادیه اروپا رخ داد

پشیمانی مردم انگلیس از رای به «برگزیت»

صاحب‌خبر -

رأی کم نظیر مردم انگلیس به خروج کشورشان از اتحادیه اروپایی همچنان بحث شماره یک مطبوعات و شخصیت‌های مهم سیاسی و اقتصادی در اتحادیه اروپا است. در حالی که وزرای امور خارجه 6 کشور بنیانگذار اتحادیه اروپایی، روز گذشته در برلین گرد هم آمدند تا در مورد تبعات و نتایج این رأی با هم رایزنی داشته باشند، فضای ایجاد شده در دنیا بر‌اثر این رأی باعث شده است در بسیاری از کشورهای جهان جو جدایی طلبی دوباره برپا شود. در اسپانیا کاتالان‌ها خواستار برگزاری رفراندوم برای جدایی از این کشور هستند و در انگلیس نیز مردم اسکاتلند و ایرلند شمالی به دنبال برگزاری رفراندوم برای جدایی از انگلستان هستند. با این حال این وضعیت در شرایطی اتفاق افتاده که ادعا می‌شود بسیاری از مردم انگلیس نمی‌دانستند به چه مسئله‌ای رأی داده‌اند. شرکت گوگل اعلام کرده است که بعد از اعلام نتایج همه پرسی، کاربران انگلیسی عبارت‌های اتحادیه اروپا چیست را به شدت در سایت‌ها جستجو کرده‌اند!

رأی دهندگان انگلیسی که فردای روز همه‌پرسی را با سقوط بازارهای مالی و کاهش شدید و بی‌سابقه واحد پول کشورشان آغاز کردند، اکنون با یک سری شوک‌های اقتصادی روبرو هستند که به گفته تحلیلگران پیش از بهبودی به روند بدتر شدن ادامه خواهد داد. تاثیرات و تبعات رأی انگلیسی‌ها به خروج از اتحادیه اروپا در سطح جهانی و حتی در آمریکا نیز حس شد و اکنون برخی رأی دهندگان انگلیسی از این که رأی به خروج دادند، پشیمان شده‌اند.
این سردرگمی انگلیسیها درباره «برگزیت» (خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا) و این که این مسئله چه اتفاقی بر سر اقتصاد کشورشان خواهد آورد، ظاهراً در روز پنجشنبه خودش را نشان داد. موتور جستجوی اینترنتی گوگل گزارش داد که جستجوی انگلیسیها درباره یک سری سوال‌های ابتدایی درباره تبعات این همه پرسی افزایش چشمگیری پیدا کرده است. گوگل گزارش داد که حدود هشت ساعت بعد از خاتمه این همه پرسی جستجوی عبارت «چه می‌شود اگر ما اتحادیه اروپا را ترک کنیم» در این سایت از سوی انگلیسیها سه برابر افزایش یافت.
شاید به همین دلیل باشد که از روز گذشته طوماری خطاب به مجلس عوام انگلیس منتشر شده است که بر اساسان مردم امضا کننده این طومار خواستار برپایی دوباره رفراندوم در این کشور شده‌اند.
سخنگوی مجلس عوام بریتانیا گفت: سایت مجلس به دلیل حجم بالای ترافیک برای ثبت درخواست مردم در برگزاری دومین رفراندوم برای تصمیم گیری درباره خروج از اتحادیه اروپا به صورت موقتی کند شد.
ویلیام اولیور هیلی، ارائه دهنده این طومار گفت:‌ ما این درخواست را مطرح کردیم چون اگر میزان رای‌های خروج یا ماندن در اتحادیه اروپا کمتر از 60 درصد و براساس حضور کمتر از 75 درصدی شرکت کنندگان باشد، باید یک رفراندوم دیگر برگزار شود. این بدین معناست که پارلمان انگلیس باید ظرف مدت یکسال این مساله را به بحث بگذارد. میزان امضاکنندگان این طومار اکنون از یک میلیون تن گذشته است.
البته بعید به نظر می‌رسد که یک رفراندوم دیگر مورد بررسی قرار گیرد چرا که اتحادیه اروپا هم‌اکنون از انگلیس خواسته است که اقدامات اجرایی برای خروج از این اتحادیه را سریعتر اجرایی کند.

 نشست بنیانگذاران اتحادیه اروپا در برلین
روز گذشته دیپلمات‌های شش کشور بنیانگذار اتحادیه اروپا به منظور گفت‌وگو درباره شرایط این اتحادیه پس از خروج انگلیس در برلین گرد هم آمدند.
فرانک والتر اشتاین‌مایر، وزیر خارجه آلمان پیش از حضور خود در این نشست با دیپلمات‌های کشورهای فرانسه، هلند، ایتالیا، بلژیک و لوکزامبورگ به عنوان شش کشور بنیانگذار اتحادیه اروپا از «بیدارکننده خواندن رفراندوم انگلیس» انتقاد کرد. اشتاین‌مایر هم‌چنین با اشاره به نتیجه این رفراندوم و تأیید خروج انگلیس از اتحادیه اروپا اظهار کرد: مسئله مهم پس از این رفراندوم اعتنا کردن به خواست مردم است.
وی درباه واکنش این اتحادیه به رفراندم انگلیس ضمن تاکید بر عدم اتخاذ تصمیمات آنی عنوان کرد: بسیار روشن است که در چنین زمانی پیش از هر چیزی هیچ کس نباید عصبی، متشنج یا فلج شود. «فرانک والتر اشتاین‌مایر» وزیر خارجه آلمان که کشورش میزبان این نشست بود گفت: «می‌خواهیم که هر چه سریعتر گفت‌وگوها را درباره خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا آغاز کنیم و لندن درباره زمان آغاز مذاکرات تصمیم‌گیری می‌کند.»
«ژان مارک آیرو» وزیر خارجه فرانسه هم گفت که باید هر چه سریعتر در بریتانیا نخست‌وزیر انتخاب کند. وی خطاب به مقامات انگلیسی گفت: «تصمیمی گرفته شده و اکنون زمان اجرایی کردن آن است.»
هر 6 کشور از انگلیس خواستند تا هر چه سریعتر مذاکرات برای خروج از اتحادیه اروپا را آغاز کند.