شناسهٔ خبر: 13627634 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: اکونیوز | لینک خبر

واکنش مسئولان ایران به همه پرسی انگلیس

اکونیوز:معاون سیاسی حجت الاسلام و المسلمین روحانی نخستین مسئول ایرانی بود که به نتیجه همه پرسی جدایی انگلیس از اتحادیه اروپا واکنش نشان داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، پس از انتشار نتایج همه پرسی در انگلیس درباره جدایی این کشور از اتحادیه اروپا که با موافقت 52 درصدی رای دهندگان (حدود 17 میلیون نفر) همراه بود، مقامات کشورهای مختلف اروپایی واکنش های متفاوتی به این موضوع نشان دادند.
در میان مسئولان جمهوری اسلامی ایران، حمید ابوطالبی معاون سیاسی دفتر حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی، رئیس‌جمهور از نخستین مسئولان کشورمان بود که به این ماجرا واکنش نشان داد و در صفحه اینترنتی اش نوشت: این یک فرصت تاریخی برای ایران است و باید از این فرصت تازه، نهایت استفاده را برد.
البته این مقام سیاسی به اینکه چرا این موضوع یک فرصت تاریخی برای ایران است و اصولا این همه پرسی و نتایجش چه تبعات و تاثیری برای ایران دارد، اشاره ای نکرده است.
ابوطالبی با بیان اینکه اتحادیه اروپایی زمان درازی است که اعتمادمردم اروپا به خود را از دست داده است، نوشته است:‌ این روند جدید سبب قدرت، امنیت و رفاه بیشتر دیگران خواهد شد.
وی تحولات اقتصادی کشورهای جنوب اروپا، تروریسم و بحران مهاجرت را از نشانه‌های فروپاشی اتحادیه اروپا دانسته و نوشته است:‌  اما دومینوی سقوط با Brexit ( خروج بریتانیا) آغاز می‌شود.
وی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا را زمین لرزه‌ بزرگ اروپا تعبیر کرده و معتقد است:‌ ستاره‌های پرچم اتحاد در اروپا در حال فرو افتادن است؛ خروج انگلیس از اتحادیه اروپایی یک "فرصت تاریخی" برای ایران است؛ باید از این فرصت تازه، نهایت بهره را برد.
پس از اعلام نتایج همه پرسی، مقامات آلمان و فرانسه واکنش منفی و تندی نشان دادند و برخی از مقامات روسیه اظهار داشتند که خروج انگلیس از اتحادیه اروپا به دلایل مختلفی به سود روسیه است. چراکه بدون حضور انگلیس که به شدت مطیع امریکاست، هم موضع ضد روسی اتحادیه اروپا به شدت کاسته می شود و هم اینکه انگلیس در پیشبرد سیاست های ضد روسیه اش تنها مانده و همراهی سایر کشورهای اروپایی را در این زمینه از دست می دهد.
علاوه بر اینها انگلیس از این پس رقیبان مهمی در اروپا پیدا می کند که بخش زیادی از رویکردهای ضد روسی این کشور را تحت تاثیر قرار می دهد.
حمید ابوطالبی پیش از این به عنوان نماینده ایران در سازمان ملل انتخاب شده بود اما امریکا با انتخاب دولت ایران مخالفت کرد و به ابوطالبی اجازه حضور در مقر سازمان ملل را نداد. اگرچه با اصرار مقامات ایرانی و توضیحات ابوطالبی مبنی بر اینکه جزو دانشجویان تسخیر کننده لانه جاسوسی امریکا نبوده و فقط یک بار به عنوان مترجم نماینده پاپ به آنها رفته بوده، اما امریکا باز هم کوتاه نیامد و دولت ایران مجبور شد غلامعلی خوشرو را به عنوان نماینده ایران در سازمان ملل معرفی کند. پس از این اتفاق، ابوطالبی به عنوان معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور منصوب شد.

. انتهای پیام /*