به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از آناج، در این شب که همهی شرایط برای وصال انسان به نیکی ها فراهم است، دلی مشتاق و ارادهای عظیم می خواهد که چشمان خود را به آب توبه بشوید و از خداوند متعال سرنوشت نیک را برای خود طلب کند.
آری ... شب قدر هم رسید؛ خیلی زودتر از آنچه که فکر می کردیم. بودند بسیاری که سال گذشته بر سر سفرهی افطار در کنارمان بودند، در شب های احیا قرآن به سر گرفتند و استغفار کردند و امروز در زیر خروار ها خاک آرام گرفته اند. کسی نمی داند شاید امشب و امسال آخرین فرصت برای استغفار گفتن باشد، شاید آخرین فرصت طلایی برای رفاقتی دوباره با خدای خوبیها.
در منهج الصادقین در تفسیر سوره قدر از پیامبر خدا (صلى الله علیه و آله و سلم ) روایت شده که فرمودند: "هر کس شب قدر را احیا دارد و مومن باشد و به روز جزا اعتقاد داشته باشد، تمامى گناهانش آمرزیده مى شود" بارها شنیده و خوانده ایم که شب قدر، شبی است که در آن قرآن نازل شده و مقدرات یک ساله ی فرد بر او نوشته می شود.... از تمام اینها مهم تر شبی است که بی واسطه می توان صدای دل را به عرش رساند. میتوان همچون امام سجاد (علیه السلام) دست به دعا برداشت و شمیم لیله القدر را استشمام کرد. حس خوب بندگی را فهمید؛ اما برای درک اینها باید چه کرد؟ باید چگونه بود؟ باید امشب را چگونه فهمید؟
***
در شرح اعمال شب نوزدهم، در مفاتیح الجنان آمده است:
شایسته است مقارن غروب آفتاب غسل کرده و پاک و پاکیزه در این شب وارد شویم و سپس
اوّل: صد مرتبه أَسْتَغْفِرُ اللَّهَ رَبِّی وَ أَتُوبُ إِلَیْه بگوییم و از پروردگارم خود آمرزش بطلبیم.
دوم: صد مرتبه اللَّهُمَّ الْعَنْ قَتَلَةَ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ بگوییم و بر قاتلان امیرالمومنین لعنت بفرستیم.
سوم: دعاى یا ذى الذّى کان را بخوانیم.
چهارم: این دعا را بخوانیم:
اللَّهُمَّ اجْعَلْ فِیمَا تَقْضِی وَ تُقَدِّرُ مِنَ الْأَمْرِ الْمَحْتُومِ وَ فِیمَا تَفْرُقُ مِنَ الْأَمْرِ الْحَکِیمِ فِی لَیْلَةِ الْقَدْرِ وَ فِی الْقَضَاءِ الَّذِی لا یُرَدُّ وَ لا یُبَدَّلُ أَنْ تَکْتُبَنِی مِنْ حُجَّاجِ بَیْتِکَ الْحَرَامِ الْمَبْرُورِ حَجُّهُمْ الْمَشْکُورِ سَعْیُهُمْ الْمَغْفُورِ ذُنُوبُهُمْ الْمُکَفَّرِ عَنْهُمْ سَیِّئَاتُهُمْ وَ اجْعَلْ فِیمَا تَقْضِی وَ تُقَدِّرُ أَنْ تُطِیلَ عُمْرِی وَ تُوَسِّعَ عَلَیَّ فِی رِزْقِی وَ تَفْعَلَ بِی کَذَا وَ کَذَا.
"خدایا مقرّر فرما در آنچه حکم میکنى، و تقدیر مینمایى از فرمان حتمى، و در آنچه جدا میکنى از کار حکیمانه در شب قدر، و در آن حکم حتمی که برگشت و تغییرى ندارد، اینکه مرا از حاجیان خانه محترمت بنویسى، حاجیانى که حجّشان قبول، سعیشان پذیرفته، گناهانشان آمرزیده، بدی هایشان نادیده گرفته شده است و در آنچه حکم میکنى و تقدیر مى نمایى، مقرّر فرما که عمرم را طولانى نمایى و در روزى ام بر من وسعت بخشى و با من چنین و چنان کنى".
و به جاى «کذا و کذا» حاجت خود را بیان کند.
همچنین نقل است قرآن مجید را گشوده و در مقابل خود گذاشته و بگوییم : اَللّهُمَّ اِنّی اَسئَلُِکَ بِکِتابِکَ المُنزَلِوَمافیهِاسمُکَالاَکبَرُو،اَسماؤُکَ الحُسنی وَیُخافُ وَ یُرجی اَن تَجعَلَنی مِن عُتَقائِکَ مِنَ النّار پس هر حاجت که دارد بخواند
مصحف شریف را بر سر بگذاریم و بگوییم:
اَللّهمَّ بِحَقِّ هذاالقُرآنِ وَ بِحَقِّ مَن اَرسَلتَه بِه وَبِحَقِ کُلِّ مومنٍ مَدَحتَه ُ فیهِ وَبِحَقِّکَ عَلَیهِم فلا اَحَدَ اَعرَفُبِ بِحَقِّکَ مِنکَ
ده مرتبه بگوید: بِکَ یا الله
ده مرتبه: بِمُحَمَّدٍ
ده مرتبه: بِعلیٍّ
ده مرتبه: بِفاطِمَةَ
ده مرتبه: بِالحَسَنِ
ده مرتبه: بِالحُسَین ِ
ده مرتبه: بِعلیّ بنِ الحُسین
ده مرتبه: بِمُحَمَّدِ بنِ عَلِیٍّ
ده مرتبه: بِجَعفَر بنِ مُحَمَّدٍ
ده مرتبه: بِموُسی بنِ جَعفَر ٍ
ده مرتبه: بِعلیِّ بنِ مُوسی
ده مرتبه: بِمُحَمَّدِ بنِ عَلِیٍّ
ده مرتبه: بِعَلِیِّ بنِ مُحَمَّدٍ
ده مرتبه: بِالحَسَنِ بنِ عَلِیٍّ
ده مرتبه: بِالحُجَّةِ.
پس هر حاجتی داری طلب کن ... و چه زیبا حاجتی است: "اللهم عجل لولیک الفرج"