شناسهٔ خبر: 13606909 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه رسالت | لینک خبر

عواقب سلب تابعيت شيخ عيسي قاسم چيست؟

خودکشي سياسي آل خليفه

صاحب‌خبر -

 بخش سياسي خارجي: تجمعات شهروندان بحريني در اعتراض به لغو تابعيت شيخ عيسي قاسم رهبر شيعيان اين کشور ادامه دارد. اين اعتراضات در حالي صورت مي گيرد که طي روزهاي اخير، رژيم ناتوان و منفور آل خليفه از سوي کشورها و بازيگران مختلف نظام بين الملل مورد هجمه قرار گرفته است. از سوي ديگر، اوضاع داخلي بحرين نيز به شدت ملتهب است. به عبارت بهتر، رژيم آل خليفه با تصميم اخير، خودکشي سياسي خود را در عمل رقم زده است. 
تظاهرات مردم بحرين در اعتراض به اقدام اخير رژيم آل‌خليفه در لغو تابعيت شيخ عيسي قاسم، روحاني برجسته شيعي در اين کشور براي سومين روز پياپي تداوم يافت. 
 اهالي مناطق مختلف بحرين از جمله مصلي، عالي، ابوقوه، دراز و بلاد قديم بار ديگر به خيابان‎ها آمده و اعتراض خود را نسبت به لغو تابعيت شيخ عيسي و احکام سنگين ديگر عليه فعالان سياسي ابراز کردند. 
براساس گزارش رسانه‌ها واکنش نيروهاي نظامي به تظاهرات در جزيره ستره و منطقه العکر با خشونت همراه بوده است و نظاميان رژيم منامه براي متفرق کردن مردم در اين مناطق از گاز اشک‌آور استفاده کرده‌اند.به گفته منابع بحريني، جوانان به نشانه اعتراض به حکم شيخ عيسي، آزادراهِ ميان پل ملک فهد و منامه، پايتخت بحرين را بستند. 
رژيم آل خليفه طي هفته‌هاي اخير اقدامات سرکوبگرانه عليه اکثريت مردم بحرين و شخصيت‌هاي انقلابي،‌حقوقي و رسانه‌اي مخالف خود را تشديد کرده است که مهم ترين 
آن اقدام غير انساني‌اش در اخراج زينب الخواجه از فعالان حقوقي،‌بازداشت مجدد نبيل رجب فعال معروف بحريني، ادامه بازداشت شيخ علي سلمان،‌منحل کردن جمعيت الوفاق و جمعيت‌هاي التوعيه و الرساله،‌فراخواني علماء و جلوگيري از برپايي نماز و اوج آن،‌سلب تابعيت از شيخ عيسي قاسم است. همچنين مقامات بحرين مدت محکوميت شيخ علي سلمان دبير کل جمعيت الوفاق را از 4 سال به 9 سال افزايش دادند.
به نظر مي‌رسد عوامل رژيم آل خليفه با ارزيابي نادرست از اوضاع داخلي اين کشور تصور مي کنند با لغو تابعيت و در نهايت اخراج شيخ عيسي قاسم مي توانند دامنه انقلاب مردمي بحرين را برچيده و آن را به کلي از اذهان عمومي مردم پاک کند، اما به نظر مي‌رسد اين اقدام عجولانه شوکي براي انفجار اوضاع امنيتي در بحرين و تشديد رويکردهاي انقلابي با محوريت علماي ديني خواهد بود.
اتحاديه علماي مسلمان در عراق حکم سلب تابعيت شيخ عيسي قاسم از سوي مقامات آل خليفه را محکوم و خواستار عقب نشيني آل خليفه از اين حکم شد.
اين اتحاديه در بيانيه اي با بيان اين موضوع، از رژيم بحرين خواست تا به هدف حفظ وحدت اين کشور و تقويت امت اسلامي، دست از تبعيض طايفه اي بردارد.اتحاديه علماي مسلمان عراق همچنين از روحانيون تمامي مذاهب خواست تا حکام آل خليفه را به چنگ زدن به ريسمان الهي، اعتلاي کلمه حق، دوري از باطل و دفاع از علماي دين توصيه کنند.
خبر ديگر در اين خصوص، به نقش عربستان سعودي در سلب تابعيت شيخ عيسي قاسم در بحرين باز مي گردد. 
در اين خصوص مقامات دربار سعودي نقش مستقيمي ايفا کرده اند. پادشاه عربستان در نامه‌اي به پادشاه بحرين خواستار اقدام عليه آيت الله شيخ عيسي قاسم رهبر شيعيان بحرين شده است.
چنانچه العالم گزارش داده است، اين نامه مدت کوتاهي پس از اقدام آل خليفه در لغو تابعيت شيخ عيسي قاسم منتشر شده است.در بالاي اين نامه تاريخ آن 14/9/1427 (31/3/95) درج شده که دقيقا همان روزي است که تصميم آل‌خليفه براي لغو تابعيت آيت الله شيخ عيسي قاسم، اعلام شد."سلمان بن عبدالعزيز" در اين نامه به "حمد بن عيسي آل خليفه" مي‌نويسد: "نظر به گفتگوهاي قبلي درباره فعاليت هاي شيعيان و کارهاي آنان که باعث متزلزل شدن ثبات و امنيت کشور شما در برهه اخير شده، ملاحظه مي‌کنيم که اين تهديدها باعث نگراني درمورد مناطق شرق عربستان شده است."سلمان در ادامه به حمد بن عيسي توصيه مي‌کند همه اقدامات لازم را عليه شيخ عيسي احمد قاسم اتخاذ کند.پادشاه عربستان در پايان به حمد بن عيسي اطمينان خاطر مي‌دهد، از همه اقداماتي که براي حفظ امنيت و ثبات دو کشور انجام مي‌دهد، حمايت ‌مي‌کند.