به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از تلویزیون یورو نیوز، آمریکا به طور کلی و از هر نظر با وجود انگلیسی مستقل از اتحادیه اروپا مخالف است.
این شبکه خبری به رویکرد آمریکا به موضوع خروج احتمالی انگلیس از اتحادیه اروپا پرداخت و اعلام کرد باراک اوباما، به روشنی مخالفت خود را با خروج انگلیس از اتحادیه اروپا اعلام کرده است. وی در پنجمین سفر رسمی خود به انگلیس که در 22 آوریل گذشته انجام گرفت در یادداشتی که در روزنامه دیلی تلگراف منتشر شد، روزنامه ای که اتفاقا گرایشی ضد اتحادیه اروپا دارد گفت:به عنوان دوست شما می گویم که اتحادیه اروپا باعث می شود که انگلیس بزرگتر شود و صریح تر بگویم انگلیس در صورت خروج از اتحادیه اروپا از نظر روابط تجاری با آمریکا در آخر خط قرار خواهد گرفت.
اوباما در بخش دیگر از سخنان خود گفت: « اجازه دهید واضح بگویم، در نهایت این مردم انگلیس هستند که باید تصمیم بگیرند اما با توجه به رابطه خاص میان دو کشور و به عنوان یک دوست صادقانه می گویم تا از نظر من آگاه باشید. آمریکا خواستار آن است که انگلیس به عنوان یک شریک قوی در اتحادیه اروپا باقی بماند و انگلیس زمانی که در هدایت اتحادیه اروپایی قدرتمند کمک کند در راس خواهد بود. اتحادیه اروپا قدرت انگلیس را تضعیف نمی کند، بلکه آن را قوی تر می کند. اتحادیه اروپا در نشر و گسترش ارزش های انگلیس نقش ایفا کرده است. بازار مشترک اروپا خیلی به انگلیس سود رسانده است و این برای آمریکا نیز مفید بوده است.
اینکه باراک اوباما این چنین موضع گیری در دفاع از ماندن انگلیس در اتحادیه اروپا می کند ما را بر آن داشته است تا نظر هیثر کنلی کارشناس آمریکایی از مرکز بین المللی مطالعات راهبردی واشنگتن را درباره دیدگاه و رویکرد آمریکا به این موضوع جویا شویم.
وی با اشاره به روابط تنگاتنگی که انگلیس و آمریکا با هم دارند، روابطی آنچنان نزدیک که حتی گفته می شود انگلیس در بروکسل به عنوان سخنگوی آمریکا عمل کند گفت: روشن است که آمریکا می خواهد انگلیس در اتحادیه اروپا بماند. اما ما خواستار انگلیسی بسیار فعال در این اتحادیه هستیم. متاسفانه این همه پرسی انحرافی بزرگ برای این مهمترین متحدمان بوده است و تصمیم گیری برای خروج از اتحادیه اروپا باعث نگرانی های اقتصادی در خصوص تاثیر گذاری منفی آن بر اقتصاد جهان شده است.
وی در پاسخ به این پرسش که اگر در روز 23 ژوئن مردم انگلیس به خروج این کشور از اتحادیه اروپا رای دهند، آمریکا چه واکنشی نشان خواهد داد گفت: به نظر من قبل از هر چیزی بانک های مرکزی، رهبران کشورها و وزیران دارایی باید اطمینان پیدا کنند که این اقدام تاثیری منفی بر اقتصاد جهانی نخواهد داشت. پس از آن فکر می کنم تماس های تلفنی زیادی بین اوباما و رهبران اروپا انجام خواهد گرفت. زیرا در صورتی که در همه پرسی 23 ژوئن مردم انگلیس رای به خروج کشورشان از اتحادیه اروپا بدهند هم همه چیز تغییر خواهد کرد و هم تغییر نخواهد کرد. درباره اینکه خروج انگلیس چه پیامدهایی خواهد داشت باید سوا سازی های زیادی انجام گیرد.
اما چیزی که می توان گفت اینکه گزینه یا طرح دومی وجود ندارد. رهبران اتحادیه اروپا خروج انگلیس را پیش بینی نکرده اند. رهبران انگلیس نیز چنین احتمالی را پیش بینی نکرده اند. در نتیجه ما فعلا نمی دانم که خروج انگلیس دقیقا چه پیامدهایی خواهد داشت. ممکن است نوعی انتقال قدرت در انگلیس صورت گیرد. همچنین این اقدام می تواند سبب بروز بی ثباتی هایی در اروپا شود و رهبران مخالف بیشتری خواستار برگزاری همه پرسی مشابهی در کشورهایشان شوند. بخصوص که تنها سه روز بعد، انتخابات اسپانیا را پیش رو داریم. بنابراین معلوم نیست که چه اتفاقاتی روی خواهد داد.
یورونیوز در ادامه این پرسش را مطرح کرد که در صورت خروج انگلیس از اتحادیه اروپا روابط ویژه انگلیس و آمریکا چه ماهیتی پیدا خواهد کرد و هیثر کنلی در پاسخ گفت: فکر می کنم در برخی موارد شاهد انتقال رهبری باشیم. به نظر من بسیاری در کاخ سفید، برلین را شریکی برابر برای ایفای نقشی اساسی در مدیریت بسیاری از چالش هایی که کشورهای دو سوی اقیانوس اطلس با آن مواجه خواهند بود می دانند. اما درباره روسیه، بحران آوارگان و بحران اقتصادی چه باید کرد.
به طور کلی باید گفت که در روابط آمریکا و انگلیس شاهد تغییراتی بوده ایم. روابط ویژه ای که بین آمریکا و انگلیس تاکنون وجود داشته بیشتر در خصوص مسائل اقتصادی و مالی مسائل نظامی و تبادل اطلاعات بوده است که آن هم در سالهای اخیر از اهمیتش کاسته شده است.
هیثر کنلی درباره تفاوت دیدگاه مردم و دولت آمریکا درباره خروج انگلیس از اتحادیه اروپا هم گفت: من فکر می کنم که مردم آمریکا کم کم به این درک رسیده اند که مردم انگلیس می خواهند یک تصمیم تاریخی بگیرند. به نظر من مردم آمریکا متوجه شده اند که اروپا در حال تغییر عمیق است.
آنها این موضوع را در سال های اخیر با بحران اقتصادی یونان، بحران آوارگان دریافته اند. به باور من، این موضوع اکنون قابل درک است که اروپا مبارزه می کند. اما مطمئن نیستم که مردم آمریکا قادر به درک تاثیر گذاری و ارزش روابط دو سوی اقیانوس اطلس، چه از طریق سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) از نظر بعد امنیتی آن، چه از طریق امور بازرگانی و شراکت سرمایه گذاری شده باشند.
بنابراین چیزی که ما خواستار آن نیستیم این است که روابط اروپا و آمریکا را تضمین شده بدانیم. ما نمی خواهیم که در 24 ژوئن با تکانه ای ناگهانی و پیش بینی نشده مواجه شویم و به یکباره متوجه شویم همه کار هایی که تاکنون با اتحادیه اروپا انجام گرفته است در معرض خطر از بین رفتن است.