شناسهٔ خبر: 13543335 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

دولت بحرين تابعيت «عيسي قاسم» را لغو كرد

اعلان جنگ آل خليفه به مراجع شيعه

دولت بحرين در ادامه تشديد فشار براي حذف كامل معارضان و نابودي انقلاب در اين كشور، اعلام كرد تابعيت رهبر شيعيان بحرين را لغو كرده است.

صاحب‌خبر -
وزارت كشور بحرين روز دوشنبه اعلام كرد تابعيت «شيخ عيسي احمد قاسم» را به اتهام تبليغ طائفي‌گري و فتنه‌انگيزي در بحرين لغو كرده است. به نوشته پايگاه خبري روزنامه الوسط بحرين، وزارت كشور بحرين اعلام كرده است: «عيسي قاسم از طريق منبر و خطبه، در جهت منافع كشورهاي خارجي و در خدمت طائفي‌گري و خشونت اقدام كرده است.» به ادعاي وزارت كشور بحرين، شيخ «عيسي قاسم پس از اينكه تابعيت بحرين را گرفت، ارزش آن را ندانست و مدام در جهت قانون‌كشي رفتار كرده است.» اخيراً «موج حذف نهايي مخالفان و نابودي انقلاب در بحرين» آغاز شده و دولت اين كشور طي دو ماه گذشته فشار بر معارضان را به صورت بي‌حد و مرزي افزايش داده است. جسارتي كه دولت بحرين طي دوره اخير در سركوب مخالفان از خود نشان داده، در پنج سال گذشته، بي‌سابقه است. حكم تعليق جمعيت «الوفاق» بزرگ‌ترين جمعيت معارض سياسي در بحرين، افزايش حكم دبيركل اين جمعيت از چهار سال به 9 سال، بازداشت مجدد نبيل رجب يكي ديگر از سران معارض و انحلال چند جمعيت سياسي ديگر، صرفاً طي دو ماه اخير، اكنون به سلب تابعيت بزرگ‌ترين نماد ديني معارضان در بحرين يعني شيخ عيسي قاسم رسيده است. شيخ عيسي قاسم كه رهبر انقلاب آيت‌الله خامنه‌اي از وي به نام «ستاره‌اي در آسمان تشيع» ياد كرده بودند، از برجسته‌ترين علما و رهبران سياسي بحرين است. رژيم آل‌خليفه از زمان آغاز جنبش مسالمت‌آميز مردمي در بحرين در سال 2011، به شدت با اعتراض‌هاي مردمي مقابله و آن را سركوب مي‌كند. مردم بحرين نسبت به بي‌توجهي رژيم بحرين به مطالبات مردمي و حاكميت دموكراسي در اين كشور اعتراض دارند. پيش از اين، شخصيت‌ها و علماي بحرين با صدور بيانيه‌اي لغو تابعيت شهروندان بحريني را فاجعه ملي و سلاحي ناعادلانه براي مقابله با فعالان سياسي اعلام كردند. لغو تابعيت رهبران مذهبي شيعه در بحرين در شرايطي است كه بر اساس آمارها و گزارش‌هاي منتشر شده دولت بحرين براي اينكه تركيب جمعيتي شيعه در اين كشور را كاهش دهد در يك دهه گذشته به بيش از 150هزار نفر از اتباع كشورهاي خارجي تابعيت بحريني اعطا كرده است و اين روند پيش از شروع انقلاب مردمي در سال 2011 رشد بيشتري داشته است.
 
بحرين در حال گذراندن دوران سياه
نيكلاس مك گيهان، عضو ديده‌بان حقوق بشر در واكنش به اقدام آل‌خليفه در لغو تابعيت آيت‌الله شيخ عيسي قاسم در صفحه توئيتر تأكيد كرد كه بحرين در حال گذراندن «روزهاي سياه» است. بر اساس آماري كه چند ماه پيش همزمان با پنجمين سالگرد آغاز جنبش اعتراضي در بحرين، توسط نهادهاي بين‌المللي مانند سازمان عفو بين‌الملل و ديده‌بان حقوق بشر منتشر شد، ۱۶۶نفر كشته و بيش از 4هزار و ۳۰۰نفر نيز زخمي شده‌اند. در ادامه اين گزارش آمده است كه حدود 3 هزار نفر هم در زندان‌هاي بحرين شكنجه شده‌اند. همچنين از ۱۱۵ نفر از شهروندان بحريني سلب تابعيت شده است. اعتراض سازمان‌هاي حقوق بشري به اقدامات آل‌خليفه در حالي است كه شوراي همكاري خليج فارس روز جمعه حمايت خود را از اقدامات رژيم آل‌خليفه عليه مردم بحرين اعلام كرد و مدعي شد كه اين اقدامات در راستاي حفظ امنيت و وحدت ملي و اجراي قانون در اين كشور انجام مي‌شوند! شيخ علي الكربابادي از پژوهشگران مذهبي بحرين روز دوشنبه در گفت‌و‌گو با شبكه العالم، در نخستين واكنش به اين اقدام رژيم آل‌خليفه افزود: «اقدام حكومت بحرين كاملاً غيرقانوني و اتهام‌هاي رژيم به شيخ قاسم دروغ و بي اساس است و رژيم آل‌خليفه به خاطر مسائل نژادي و مذهب تابعيت وي را لغو كرده است.» شيخ عباس شبر، ديگر روحاني مبارز بحريني گفت: «شيخ عيسي قاسم بزرگ‌ترين نماد و سمبل بحرين است به همين دليل لغو تابعيت وي گذر از خطوط قرمز است». مي‌توان گفت اقداماتي همچون تعليق احزاب مخالف تنها پاك كردن صورت مسئله است و نه علاج بحران سياسي.