شناسهٔ خبر: 1338254 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: جماران | لینک خبر

وزیر مسکن: بازسازی بافت فرسوده شهری تحولی مهم در حوزه مسکن ایجاد می کند

صاحب‌خبر -

- وزیر راه و شهرسازی گفت: اصلاح و بازسازی بافت های فرسوده ، بازتعریف کاربری اماکن تاریخی و بهسازی مناطق حاشیه نشین مهمترین اولویت کاری بخش مسکن در کشور است که تحولی مهم در حوزه مسکن ایجاد می کند.



به گزارش جماران به نقل از ایرنا، عباس احمد آخوندی روز سه شنبه در نشست با اصناف و دانشگاهیان استان زنجان افزود: اکنون 55 هزار هکتار بافت فرسوده، 10 هزار هکتار بافت تاریخی و 54 هزار هکتار حاشیه نشینی در کشور وجود دارد.

وی یادآور شد: در مجموعه این سه بافت شهرها بیش از 18 میلیون نفر، معادل یک سوم جمعیت کشور زندگی می کنند.

آخوندی اظهار کرد: متاسفانه ساخت ناکارآمد و ساماندهی نشده شهرک در حاشیه شهرها موجب خالی شدن بافت های فرسوده و تاریخی موجود در مرکز شهرها شده است.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه این موضوع برای آینده شهرسازی کشور مشکل ساز است، بر لزوم تسریع در روند اصلاح و بازسازی این بافت ها و پرداخت تسهیلات در این خصوص تاکید کرد.

وی خاطرنشان کرد : اکنون وزارت راه و شهرسازی برای احیای این بافت ها در تلاش جهت پرداخت تسهیلات از منابع مالی مختلف به ویژه صندوق های مالی و اعتباری مرتبط با ساخت و ساز مسکن است.

وی به رکود موجود در بخش مسکن کشور اشاره کرد و ادامه داد: مشکل رکود اقتصادی کشور از طریق تصویب لایحه ای که دولت به تازگی به مجلس شورای اسلامی تقدیم کرده است مرتفع خواهد شد.

آخوندی مهمترین تاکید این لایحه را بر چهار حوزه پیشران اقتصاد کشور خواند و این حوزه ها را صنایع صادرات محور، صرفه جویی در صنایع مرتبط با حمل و نقل و ایجاد زیرساخت های مناسب برای مدیریت انرژی در بخش مسکن عنوان کرد.

وی حوزه سوم پیشران اقتصاد کشور را مسکن برشمرد و پرداخت معوقات پیمانکاران را موجب رونق بخشی این حوزه عنوان کرد.

آخوندی با بیان این که حوزه چهارم پیشران اقتصاد کشور مربوط به بخش نفت و گاز می باشد ابراز امیداوری کرد، با پیشرفت مناسب مذاکرات ژنو تاثیر تحریم ها در اقتصاد کشور کاهش یابد.

وی گفت: در بخش دیگری از این لایحه پیش بینی شده است که بدهی و مطالبات دولت با شرکت های مختلف به صورت پایاپای برطرف شود.

آخوندی تاکید کرد: در صورت تحقق این موضوع بدون تزریق منابع مالی جدید به شبکه پولی کشور می توان چرخ تولید را به حرکت درآورد و اشتغالزایی کرد.

وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: راهکار برطرف سازی مشکلات کشور تزریق منابع مالی نیست و باید این مشکلات را با جریان گردش پول در کشور مرتفع کرد.

وی به وجود رکود در سیستم بانکی و افزایش تسهیلات پرداخت شده به نسبت سرمایه بانک ها اشاره کرد و از پرداخت 100 هزار میلیارد ریال منابع مالی به بانک ها برای افزایش سرمایه خبرداد.

آخوندی با تاکید بر این که از طریق افزایش سرعت گردش پول در کشور می توان بخش قابل توجهی از مشکلات اقتصاد کشور را برطرف کرد، آرامش فکری موجود در ایران را بستری مناسب برای افزایش سرمایه گذاری و رونق بخشی حوزه تولید عنوان کرد.

وزیر راه و شهرسازی یکی از محوری ترین بحث های حوزه راه کشور را اتصال به شبکه راه های جهانی عنوان کرد و تحقق آن را موجب افزایش سهم ایران در بازارهای جهانی و اقتصاد بین المللی خواند.

آخوندی به افتتاح ایستگاه راه آهن گنبدینجه برون اشاره کرد و آن را آغازی برای گسترش اتصال راه های ریلی کشور به شبکه راه آهن بین المللی برشمرد.

وی افزود: در برنامه دیگری از جریان توسعه راه های ریلی کشور و اتصال آن به شبکه راه آهن جهانی از سمت قزوین دو برنامه اتصال ایستگاه قزوین به رشت، انزلی، آستارا و در نهایت کشور آذربایجان و در برنامه دوم اتصال ایستگاه قزوین - زنجان به تبریز و در نهایت ترکیه در دستور کار قرار دارد.



*سرمایه گذاری برای نوسازی بافت فرسوده صرفه اقتصادی بالایی دارد



وزیر راه و شهرسازی همچنین در جمع خبرنگاران گفت: سرمایه گذاری برای اصلاح ونوسازی بافت فرسوده به لحاظ فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی صرفه و سود بالایی برای دولت دارد.

عباس احمد آخوندی افزود: تمام تمرکز وزارت راه و شهرسازی بر روی اصلاح و نوسازی بافت فرسوده و بافت هایی است که به هر دلیلی به صورت ناکارآمد در پیرامون شهرها احداث شده اند.

وی یادآور شد: بافت های فرسوده کنونی با فرهنگ و تاریخ هر شهر گره خورده است و باید برای حفظ این مناطق تلاش کرد. 

آخوندی اظهار کرد: این بافت ها دارای زیرسازی های کافی هستند و اصلاح و بازسازی آنها برای دولت به صرفه تر از خروج از شهرها و احداث شهرک ها و مناطق جدید است.

وزیر راه و شهرسازی همچنین به مهمترین دلیل تاخیر پروازها در کشور اشاره کرد و گفت: فرسوده بودن ناوگان و تلاش شرکت های فعال در عرصه هوانوردی برای بنگاه داری مهمترین دلیل این مشکل است.

وی خاطر نشان کرد: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده، شرکت های سرمایه گذاری که در عرصه هوانوردی فعالیت می کنند، می توانند با تامین سرمایه بیشتر، هم بر روی نیروی انسانی و هم روی خدمات فنی خود سرمایه گذاری کنند.

آخوندی ادامه داد: با این کار این شرکت ها می توانند بهتر بر سر تعهداتی که به مردم داده اند باشند و به موقع اقدام به خدمات رسانی کنند.

وزیر راه و شهرسازی وجود تحریم ها را مهمترین مانع عدم دسترسی ایران به هواپیماهایی با کیفیت مناسب عنوان کرد و از خرید 12 فروند هواپیما طی تیر امسال خبر داد.

وی با بیان این که تا پایان سال هواپیماهای بسیاری به ناوگان هوایی کشور اضافه می شود، این موضوع را موجب افزایش تعداد پروازها و کاهش مشکلات این بخش برشمرد.


نظر شما