شناسهٔ خبر: 13263305 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: جماران | لینک خبر

جنجال تازه در انتخابات 2016 آمریکا

در حالی که قرار بود امروز عصر نتایج انتخابات مقدماتی در ایالت «کالیفرنیا» و پنج ایالت دیگر منتشر شود، خبرگزاری آسوشیتدپرس در اقدامی شتابزده نتیجه را اعلام کرد.

صاحب‌خبر -

اگر این آمار صحت داشته باشد، بانوی اول اسبق آمریکا به مثابه نامزد احتمالی در ماه ژوئیه رسما نامزدی از جانب حزبش را در کنوانسیون ملی حزب دموکرات خواهد پذیرفت.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، روزنامه گارین در گزارشی نوشت: در حالی که قرار بود روز سه شنبه نتایج انتخابات مقدماتی در کالیفرنیا و پنج ایالت دیگر اعلام شود تا مشخص شود کدام نامزد دموکرات به مرحله نهایی خواهد رسید، خبرگزاری آسوشیتدپرس عصر روز دوشنبه و در گزارشی زودهنگام اعلام کرد که «هیلاری کلینتون» حد نصاب کافی در زمینه شمار نمایندگانی که در گردهمایی ملی حزب دموکرات از نامزدی او حمایت خواهند کرد را کسب کرده و در انتخابات ریاست جمهوری نامزد نهایی این حزب خواهد بود.

براساس شمارش آسوشیتدپرس، کلینتون به رقم ۲،۳۸۳ که حد نصاب لازم برای کسب نامزدی است رسیده و اولین نامزد زن یک حزب اصلی آمریکا در انتخابات خواهد بود.


این اقدام آسوشیتدپرس که 24 ساعت زودتر از آنکه ستادهای انتخاباتی انتظارش را داشتند صورت گرفت، بلافاصله با انتقاد «برنی سندرز» رقیب وی مواجه شد.

ستاد این سناتور ایالت «ورمونت» با انتشار بیانیه ای اقدام شتابزده این رسانه را زیر سوال برد و اعلام کرد که نبرد بر سر جلب نظر این نمایندگان ادامه خواهد یافت.

با این وجود زمانی که رای دهندگان به مراکز رای دهی در ایالت های «کالیفرنیا»، «نیوجرسی»، «مونتانا»، «داکوتای شمالی»، «داکوتای جنوبی» و «نیو مکزیکو» می رفتند، مشخص بود که آمار تقریبا به نفع وزیر خارجه سابق این کشور است.

به نظر می رسد این اعلام غیرمنتظره حتی ستاد انتخاباتی کلینتون را نیز به تعجب واداشته باشد زیرا برنامه های خود را تغییر نداده و همچنان در انتظار است تا نتایج نهایی رسما امشب اعلام شود تا این پیروزی را در نیویورک جشن بگیرد.

نامزدی کلینتون که سال ها برای آن تلاش شده بود، بُرد یک مبارزه طولانی در برابر سندرز سوسیالیست خواهد بود.

این پیروزی همچنین سرآغاز یک برنامه تبلیغاتی گسترده در برابر «دونالد ترامپ نامزد جمهوری خواهان محسوب خواهد شد.

کلینتون چنین مبارزات انتخاباتی را پیش بینی کرده بود و از هفته گذشته با سخنرانی در مورد سیاست خارجی خود در شهر «سن دیگو» جنگ علیه این غول املاک و مستغلات را آغاز کرده بود.

او در آن سخنرانی گفت: «ایده های دونالد ترامپ فقط متفاوت نیستند بلکه خطرناک و نامنسجم هستند. آنها حتی ایده هم نیستند بلکه یک سری از مطالب عجیب و غریب، خصومت های شخصی و دروغ های آشکار هستند. او نه تنها برای ورود به کاخ سفید آمادگی ندارد بلکه نیاز به کسب دانش، ثبات و مسئولیت بسیار زیادی دارد.»

همه هواداران کلینتون این گونه استدلال می کنند که او پس از یک عمر خدمت به عنوان بانوی اول، سناتور و وزیر خارجه، قابلیت های بی نظیری برای ریاست جمهوری دارد.

رئیس جمهور آمریکا، که اولین بار در سال 2008 نامزدی کلینتون را با شکست مواجه کرد، انتظار می رود به طور گسترده ای وی را در روزهای آینده تایید کند.

احتمال معرفی شدن کلینتون به عنوان نامزد نهایی در روزهای اخیر پررنگ شده بود و وی در جریان تبلیغات آرام تر و مطمئن تر به نظر می رسید.

پیشتر در روز دوشنبه کلینتون در جمع خبرنگاران گفته بود که سندرز پس از انتخابات روز سه شنبه باید از گردونه خارج شود.

کلینتون در عین حال گفته بود که از اینکه می بیند حامیانش معتقدند که وی تاریخ ساز خواهد شد، به وجد آمده است. او گفت: «حامیان من پرشور و متعهد هستند. آنها به دلایل بسیاری با آمار بالایی به من رای خواهند داد. اما در میان همه دلایلی که آنها به آن توجه دارند، این است که داشتن یک رئیس جمهور زن اقدامی تاریخی در این کشور محسوب می شود. این واقعا احساس برانگیز است.»

کلینتون و همسرش «بیل کلینتون» رئیس جمهور سابق، در روزهای اخیر به شکلی خستگی ناپذیر در کالیفرنیا به تبلیغات می پرداختند. شکست سندرز در کالیفرنیا که به معنای این است که رقیب وی به شمار رای دهندگان مورد نظر دست یافته، به شکل اساسی احتمال باقی ماندن در رقابت ها را تا ماه ژوئیه ضعیف می کند.

سندرز روز دوشنبه در مقابل هزاران تن از حامیان خود در پل «گلدن گیت» در سان فرانسیسکو از آنها خواست تا با تمام قوا وارد این رقابت شوند.

او این استدلال خود را تکرار کرد که او در نظرسنجی ها در مقایسه با کلینتون بهتر در مقابل ترامپ ظاهر شده است و بنابراین شانس بیشتری دارد تا مانع ورود ترامپ به کاخ سفید شود. سناتور هیچ اشاره ای به گزارش شتابزده آسوشیتدپرس در مورد نامزدی نهایی کلینتون نکرد، اما این خبر در آن زمان در میان جمعیت پیچیده بود.

برخی از حامیان پیش از پایان برنامه، این تجمع را ترک کردند و برخی دیگر نیز اقدام آسوشیتدپرس را محکوم کردند.

آسوشیتدپرس تاکید دارد که آمار این رسانه موثق است و آن را براساس پشتیبانی دقیقا نودی برخی از نمایندگان بدست آورده است.

تا پیش از اعلام آخرین آمار، کلینتون آراء 1،812 نماینده و سندرز آراء 1521 نماینده را در اختیار داشت.

اما اعلام خبر آسوشیتدپرس نشان داد که کلینتون به واقع به آن حد نصاب لازم دست یافته است.

«مایکل بریگز» سخنگوی سندرز فورا با انتشار بیانیه ای این خبرگزاری را متهم به نادیده گرفتن بیانیه روشن کمیته ملی حزب دموکرات پیش از اعلام نتیجه نهایی کرد.

او گفت: «کلینتون تعداد لازم از نمایندگان متعهد به حفظ نامزدی را ندارد. او به نمایندگان ویژه ای وابسته است که تا 25 ژوئیه رای نخواهند داد و می توان رای آنها را تا آن زمان به راحتی تغییر داد.»


حتی ستاد انتخاباتی کلینتون نیز به نظر می رسد اعلام این خبر را شتابزده می داند. بیل کلینتون در یک گردهمایی در شهر «سان فرانسیسکو» به خبرنگاران گفت: «ما نمی توانیم بگوییم که انتخابات اولیه به پایان رسیده است. اجازه دهید مردم رای دهند. اجازه دهید آنها حرف دلشان را بزنند.» دیگر مقامات ستاد انتخاباتی کلینتون  نیز با وجود استقبال از گزارش های خبری، ترجیح دادند تا سه شنبه برای اعلام نتایج نهایی صبر کنند.

کلینتون تنها به طور خلاصه در کنسرتی در هالیوود صحبت کرد و گفت: «اغراق آمیز نیست اگر که بگویم انتخاباتی مهمی از این به بعد پیش روی ما خواهد بود.»