به گزارش ایلنا، رضا سیفاللهی در این نشست که با حضور هیاتهایی از کشورهای منطقه، رییس جمهوری چچن و مقام های روسیه برگزار شده با اشاره به مهمترین تحولات سیاسی امنیتی طی دهه گذشته از جمله در افغانستان، عراق، لیبی، یمن و سوریه، گفت: اکنون با این تجربه ها باید بپذیریم رویکرد دشمن دشمن من، دوست من است، گزاره نادرستی است.
بنا به اعلام بخش دیپلماسی رسانهای سفارت ایران در روسیه، وی افزود: مبارزه با تروریسم راهکار نظامی ندارد، زیرا یک تفکر و ایدئولوژی است که بیارتباط با تمامی ادیان، ملت ها و نژادها می باشد و سازمان واحدی نیست که بتوان آن را نابود کرد، بلکه تفکری شیطانی است که در بسترهای ناامنی و فقدان حاکمیت شکل میگیرد و عناصر مستعد را جذب میکند، پرورش میدهد و بکار میگیرد.
سیف اللهی ادامه داد: هرچند میتوان با دخالت نظامی و اشغال یک کشور، مشکل وجود حاکم دیکتاتور را برطرف کرد، اما بدون ایجاد ساز و کار لازم و فراهم سازی شرایط، قطعا خلاء سیاسی و توسعه ناامنی شکل می گیرد و باید قبول کرد که نمی توان برای مردم کشوری از طرف آنها تصمیم گرفت یا برای آنها مصلحت اندیشی کرد، زیرا تعیین سرنوشت حق قطعی مردم هر کشوری است.
وی اظهار کرد: جایی که همزمان با دو پدیده تروریسم و درگیری داخلی مواجهیم، اگر مقابله با تروریسم اولویت نشود، بهشتی برای تروریستها شکل خواهد گرفت. نمیوان تروریسم را به خوب و بد تقسیم کرد، گروهی را به نام معارض مسلح برای دستیابی به اهداف تجهیز و پشتیبانی کرد و گروهی را که خارج از کنترل یا غیر همسو با اهداف ما هستند تروریست خواند.
سیفاللهی گفت: اگر کشورهایی به دلیل برخورداری از قدرت نظامی، مالی یا سیاسی، کشوری را به بیثباتی و جنگ بکشانند، هزینههای ناامنی آن را باید همگان پرداخت کنند و آتشی که برافروخته میشود، سایر کشورها و مناطق را هم در برخواهد گرفت.
در نشست دو روزه امنیتی گروزنی که امروز (چهارشنبه) پایان مییابد دبیران و مسئولان شورای امنیت و سایر نهادهای امنیتی کشورها و سازمان های مختلف بین المللی حضور دارند که مهمترین چالش های امنیتی منطقهای و جهانی را بررسی میکنند.
در این نشست پس از قرائت پیام بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد، رمضان قدیروف رییس جمهوری چچن و نیکلای پاتروشف دبیر شورای امنیت روسیه سخنرانی کرده و بر لزوم همگرایی جهانی برای مبارزه با تروریسم و پرهیز از کاربرد معیارهای دوگانه در مبارزه با تروریسم تاکید کردند.
∎
نظر شما