شناسهٔ خبر: 12995090 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

در حاشیه‌ی جشنواره‌ی فیلم روح‌الله اتفاق افتاد

تندیس طراحی‌شده فرشچیان برای 3سینماگر و یک مدیر

شهردار اصفهان با اهدای تندیسی که توسط محمود فرشچیان طراحی شده است از ابراهیم حاتمی‌کیا، احمدرضا درویش، ابوالفضل جلیلی و محمد آفریده تقدیر کرد.

صاحب‌خبر -

شهردار اصفهان با اهدای تندیسی که توسط محمود فرشچیان طراحی شده است از ابراهیم حاتمی‌کیا، احمدرضا درویش، ابوالفضل جلیلی و محمد آفریده تقدیر کرد.

به گزارش خبرنگار سینمایی ایسنا، در ضیافت شامی که شامگاه چهارم خردادماه همزمان با برگزاری جشنواره فیلم «روح‌الله» در شهرداری اصفهان برگزار شد، شهردار این شهر تندیسی را که توسط فرشچیان طراحی شده است به هنرمندان نام برده اهدا کرد، البته از آنجا که حاتمی‌کیا در این مراسم حضور نداشت، محمد آفریده دبیر جشنواره تندیس او را دریافت کرد.

در این مراسم هنرمندان حاضر همچون احمدرضا درویش، ابوالفضل جلیلی، جهانبخش سلطانی، امیر تاجیک مدیر شبکه مستند، طباطبایی به نمایندگی از سینماگران اصفهان، حجت‌الاسلام کمساری به نمایندگی از موسسه نشر و تنظیم آثار و اندیشه‌های امام خمینی (ره) و شهردار اصفهان هر یک سخنان کوتاهی را مطرح کردند.

در آغاز احمدرضا درویش با ابراز خرسندی از برگزاری این جشنواره افزود: جای چنین جشنواره‌ای در مجموعه جشنواره‌های ما خالی بود و امیدواریم جشنواره فیلم روح‌الله باعث رونق آثار هنری شود.

وی تأکید کرد: ما فیلمسازان قطعا باید با این جشنواره همراهی کنیم. از سوی دیگر توجه مسئولان کشور را به حوزه سینما و فیلمسازی جلب می‌کنیم چرا که این حوزه بهترین راه برای انتقال مفاهیم است و از این نظر جشنواره فیلم روح‌الله فرصت بزرگی برای انتقال اندیشه‌های حضرت امام (ره) است.

درویش با اشاره به برگزاری این جشنواره در اصفهان اظهار کرد: اصفهان شهری است که مهد تمدن، فرهنگ و هنر و معرف و پیشانی ایران است. اگر قبول داریم اصفهان دارای همه این ویژگی‌هاست، در سینما هم باید الگو و سرآمد سینمای ملی در منطقه شود.

وی ادامه داد: با پشتوانه تاریخی و فرهنگی که اصفهان دارد باید بهترین و بیشترین امکانات سینمایی به لحاظ سالن نمایش، شرایط تولید فیلم و... را فراهم آورد.

او با تأکید بر ضرورت گسترش و توسعه سالن‌های سینما، تئاتر و کنسرت در اصفهان خاطر نشان کرد: اگر شهروندی اراده کرد تئاتر، کنسرت یا فیلم ببیند باید همه این امکانات در اصفهان فراهم باشد، چرا که اصفهان فقط شهر معماری نیست بلکه می‌تواند مرکز هنرهای مدرن از جمله سینما باشد.

کارگردان فیلم «دوئل» از شهردار اصفهان درخواست کرد که توجه ویژه‌ای نسبت به توسعه سالن‌سازی در بخش خصوصی داشته باشد.

درویش متذکر شد: مردم باید در توسعه سالن‌های سینما، تئاتر و موسیقی حضور پیدا کنند و امیدواریم سال آینده همزمان با برگزاری جشنواره فیلم «روح‌الله» کلنگ چندین سالن تئاتر، موسیقی و سینما با حضور بخش خصوصی زده شود، چرا که جوانان ما به این امر بسیار نیاز دارند.

در ادامه حجت الاسلام والمسلمین کمساری رئیس سیاست‌گذاری جشنواره «روح‌الله» و به نمایندگی از موسسه تنظیم و نشر آثار و اندیشه‌های امام (ره) با قدردانی از همراهی شهرداری اصفهان در برگزاری جشنواره روح‌الله گفت: از زمانی که شهردار فعلی اصفهان این مسئولیت را بر عهده گرفته است، هر روز شاهد شکوفایی فرهنگ و هنر اصفهان بوده‌ایم.

سپس امیر تاجیک مدیر شبکه مستند نیز با ابراز خرسندی از حضور در این برنامه گفت:‌ بسیار خوشحالم در جمعی هستم که به نام بنیان‌گذار انقلاب اسلامی گردهم آمده‌اند.

وی یکی از محاسن جشنواره «روح‌الله» را گردآوری فیلم‌های آرشیوی درباره امام خمینی (ره) دانست و افزود: خوشبختانه بخشی از این فیلم‌ها در اختیار شبکه مستند قرار گرفته است.

او همچنین ابراز امیدواری کرد: شهرداری اصفهان از مستندسازان حمایت کند تا آثاری را درباره این شهر بسازند.

در ادامه تاجیک تندیس شبکه مستند را به شهردار اصفهان تقدیم کرد.

همچنین شهردار اصفهان با خوشامدگویی به حاضران گفت: سال جاری قرار است اصفهان را در حوزه فرهنگ و هنر متفاوت ببینید. سه محور گردشگری، فرهنگ و هنر را دستور کار خود قرار داده‌ایم.

طباطبایی به نمایندگی از سینماگران اصفهان از تصویب طرح سمفونی زاینده‌رود در شبکه مستند خبر داد که به موجب آن 13 فیلم توسط 13 مستندساز اصفهانی درباره زاینده‌رود ساخته می‌شود.

در ادامه برنامه ابوالفضل جلیلی دیگر فیلمساز حاضر در برنامه از طرف شهردار و مسئولان از حضور فیلمسازان جوان در این جشنواره تشکر کرد.

جلیلی گفت: از شهرداری هم بابت حمایت‌اش از جشنواره تشکر می‌کنم ولی شهرداری وظیفه‌اش را انجام داده است.

او با بیان خاطره‌ای از یکی از داوری‌هایش در یکی از جشنواره‌های سینمایی یادآور شد: در آن جشنواره که داور فیلم کوتاه بودم برای اهدای جایزه به دو فیلم از اصفهان و زنجان با دیگر اعضای هیأت داوران اختلاف نظر داشتم و در نهایت علیرغم مخالفت من جایزه را به فیلم اصفهان اهدا کردند. اما جالب اینجاست که بعد از مراسم اختتامیه و اهدای جوایز آن فیلمساز اصفهانی نزد من آمد و معتقد بود جایزه حق فیلم زنجانی است.

جلیلی اضافه کرد: آن جوان طبق جمله‌ای که امام (ره) درباره تأثیر هنر در تزکیه نفس گفته بود رفتار کرد و من خوشحال بودم که جایزه به او تعلق گرفته است چون نشان داد که معرفت دارد و در کار هنری هم اصل همین معرفت است.

در پایان این برنامه جهانبخش سلطانی بازیگر اصفهانی در سخنان کوتاهی یادآور شد: هنر اگر همراه با دانش و مطالعه نباشد هدر می‌رود.

وی اضافه کرد: اصفهان حافظه تاریخی بسیار باشکوهی دارد و شهردار با برنامه‌های تازه‌ای که طراحی کرده راه بسیار سختی در پیش خواهد داشت.

به گزارش ایسنا، جشنواره فیلم «روح الله» امروز پنجم خردادماه با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان خواهد داد.

انتهای پیام