شناسهٔ خبر: 12648880 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: سیتنا | لینک خبر

سیل انتقادها در شبکه‌های اجتماعی نسبت به رفتار بی‌ادبانه‌ی فرزاد حسنی

انتشار فیلمی از نحوه‌ی برخورد فرزاد حسنی با مهمان برنامه «اکسیر»، سیل انتقادهای مخاطبان در شبکه‌های اجتماعی را به همراه داشت.

صاحب‌خبر -

به گزارش سیتنا، فرزاد حسنی که پس از مدتی دوری از تلویزیون، این روزها برنامه «اکسیر» را در شبکه سه اجرا می‌کند، در بخشی از این برنامه از یکی از مهمانان می‌خواهد تا به روی صحنه بیاید و به یک پرسش پاسخ دهد؛ این مهمان که مردی میانسال است، در پاسخ دادن کمی تأمل می‌کند که در این فاصله مرتباً از سوی مجری برنامه با لحن نامناسب خطاب قرار می‌گیرد و در پایان هم به عنوان هدیه به او «زرشک» هدیه داده می‌شود!

بیننده تلویزیون در حالی شاهد پخش صحنه‌ای اینچنین در قالب برنامه‌ای ضبطی بوده است که به نظر می‌رسد با کمی دقت و حساسیت بیشتر از سوی ناظران پخش، امکان حذف چنین صحنه‌هایی وجود دارد؛ ضمن اینکه اگر چنین آیتم‌هایی با هدف خنداندن مخاطب و صرفا نمایشی هم تهیه شده باشند، لازم است در ابتدای برنامه در این خصوص به مخاطب توضیح داده شود.

پس از انتقادها به رفتار مجری «اکسیر»، تهیه‌کننده‌ درباره‌ی آیتمی که موج انتقادها در شبکه‌های اجتماعی را به همراه داشت، تأکید کرد: آیتمی که از آن توهین به تماشاگر حاضر در این برنامه برداشت شده است، صرفا یک آیتم نمایشی بوده است و عده‌ای غرض‌ورزانه بخشی از این آیتم را با سانسور منتشر کرده‌اند که باعث شده‌اند احساسات مردم جریحه‌دار شود.

او گفت: اگر کسی ناراحت شده است از طرف آدم‌های مغرض از آن‌ها عذرخواهی می‌کنم. مطمئنا از این پس سناریوی زیباتری خواهیم داشت و قبل از آن به مخاطب یادآوری می‌کنیم که آیتم نمایشی است.

شریفی با تأکید بر اینکه آیتم پخش‌شده از تلویزیون صرفا نمایشی بوده است، یادآور شد: متأسفانه چهار سکانس اصلی در این آیتم به شکلی غرض‌ورزانه حذف شده است؛ در حالی که این سکانس‌ها بخش‌های خنده‌آور زیادی داشت.

این تهیه‌کننده سپس تأکید کرد که جمشید به عنوان بازیگر و هنرور هفته‌های آینده هم در برنامه «اکسیر» حضور دارد.

بر اساس این گزارش، به تازگی بابت برخورد نامناسب یکی دیگر از برنامه‌های تلویزیونی با مهمانانش، از سوی قائم مقام معاون سیما هشدار داده شده بود.

دکتر پورحسین با تاکید بر لزوم رعایت شأن مهمانان برنامه، متذکر شده بود، «با رفتار تنبیه‌آمیز مجری برنامه «دورهمی»، شأن مهمانان برنامه نادیده گرفته شده است که این موضوع را بررسی کردیم و بلافاصله به عوامل برنامه تذکر جدی داده شد.»؛ تذکری که به نظر می‌رسد پس از انتشار این ویدئو از برنامه اکسیر، شامل حال عوامل این برنامه هم بشود.

از شامگاه گذشته و پس از انتشار این فیلم، سیل انتقادها در شبکه‌های اجتماعی نسبت به رفتار مجری برنامه اکسیر آغاز و به صفحه شخصی او هم کشیده شده است. این انتقادها از سوی فرزاد حسنی با جمله‌ای تند خطاب به معترضان همراه بوده و صفحه خود را بسته است.

خبرنگار ایسنا در گفت‌وگویی با یک منتقد نظر او را در این زمینه جویا شد.

در این گفت‌وگو محمدتقی فهیم بر رعایت مرز صمیمیت و توهین در اجرای برنامه‌های تلویزیونی از سوی مجریان و همچنین حفظ حقوق مخاطبان و شأن آن‌ها در رسانه ملی تأکید کرد.

او گفت: اینکه در حال حاضر تلویزیون این رویکرد را پیش‌رو قرار داده است که برنامه‌های مجری‌محور تولید کند، اتفاق خوبی است؛ اینکه به فردیت مجریان اهمیت می‌دهند و این اتفاق باید حمایت شود اما به شرطی که سنجیده باشد. هر کسی را بهر کاری ساختند. ما باید بر اساس ظرفیت مجریان این فرصت را به آن‌ها بدهیم.

وی در ادامه همین مطلب با تاکید بر اینکه نباید در تاک‌شوهایمان مردم را ابزار خنده قرار دهیم، خاطرنشان کرد: مدت کمی است که تلویزیون این اختیار را به مجریان داده تا عرض‌اندام کنند؛ بنابراین احتمال خطا هم زیاد است اما به نظرم به همان نسبت مجریان تلویزیون باید از تجربیات جهانی بهره ببرند. مجریانی که در برنامه‌هایشان از بینندگان داخل استودیو روی صحنه استفاده می‌کنند در ابتدا باید شأن مهمان را به حضور خودشان ارجح بدانند و مهمان را خراب نکنند. نباید او را دست بیندازند و به نوعی او را ابزار قرار بدهند که به آن بخندیم. با این اتفاق ما به هم خندیدن را ترویج می‌کنیم؛ در حالی که این درست نیست و نباید در قبال بی‌احترامی کوتاه آمد.

فهیم گفت: اگر چنین اتفاقی در برنامه‌هایمان بیفتد و مردم را ابزار خنده قرار بدهیم، به شدت نقض غرض است و به نظرم یک رفتار غیردینی، غیرانسانی و غیراخلاقی است؛ البته ناگفته نماند که آقای فرزاد حسنی مجری مستعد و جوان خلاقی است و من به عنوان یک منتقد به او علاقه دارم و اجراهایش را دوست دارم اما اینکه در چنین برنامه‌ای شهروندی را مورد تمسخر قرار می‌دهند و به قول امروزی‌ها او را کنف می‌کنند تا بقیه بخندند، اصلا درست نیست. ضمن اینکه برنامه پخش شده تولیدی بوده است که البته حتی اگر برنامه زنده هم باشد باید اتاق فکر داشته باشد و همه چیز فکرشده پیش برود. اگر قرار باشد تاک‌شوهای ما به سمتی بروند که مردم را خراب کنیم تا خودمان را مطرح کنیم و به جایی برسیم و به عنوان مثال همسایه‌مان را پله ترقی خودمان قرار بدهیم یک رفتار غیراخلاقی است. حتی در غرب هم که گفته می‌شود غرب‌ستیزی وجود دارد این اتفاقات کمتر می‌افتد.

او همچنین در توضیح بیشتر این اتفاق یادآور شد: برخی از تولیدات رسانه ملی می‌طلبد که در آن پرخاش هم وجود داشته باشد اما معمولا در میزگردها این اتفاق می‌افتد و تاک‌شو اساسا باید نمایشی باشد و نباید با مردم بازی شود.

این منتقد با تأکید مجدد بر اینکه اجراهای فرزاد حسنی را دوست دارد، خاطرنشان کرد: من خودم به آقای حسنی خیلی علاقه دارم اما ایشان باید به عنوان مجری خیلی مراقب باشد و مهمتر از خودش ناظران برنامه و اتاق فکر باید مراقب باشند و هشدار بدهند. آنجایی باید به مجریان اجازه یکه‌تازی داده شود که خلاقیت داشته باشند نه اینکه قرار باشد مخاطبی را دست بیندازند و برخوردهای غیراخلاقی داشته باشند. به نظرم نه فقط در برنامه آقای حسنی بلکه در کل در برنامه‌هایی که آیتم‌های تفریحی، سرگرمی و مسابقه دارند باید به شأن مخاطب و حضور مهمان توجه شود و مهمان را ابزار قرار ندهیم.

فهیم در پایان صحبت‌هایش با بیان اینکه تلویزیون ما در بخش اجرا تجربه‌های کمی دارد، اظهار کرد:‌ ما در اجراهای قائم به مجری یعنی مجری‌محور، جوان هستیم و تجربه‌ی کمی داریم؛ این در حالی است که شبکه‌های جهانی دوره‌های زیادی در این زمینه گذرانده‌اند و تجربه‌های زیادی دارند.

انتهای پیام

برچسب‌ها:

نظر شما