به گزارش ایرنا کامبیز مشتاق گوهری روزسه شنبه درنشست خبری با اصحاب رسانه سیستان و بلوچستان در زاهدان اظهار داشت: ایران به عنوان زادگاه سنت باستانی نوروز نگاه ویژه ای به این سنت در سیاست های خارجی خود دارد.
وی خاطر نشان کرد: در سالهای آینده نوروزگاه ها همراه با سایر پیوست های آن به عنوان یک جشنواره ملی در کشور برگزار خواهد شد.
وی بیان کرد: تکمیل فعالیتهای باستان شناسی و راه اندازی اولین مرکز پژوهشی در سیستان و بلوچستان از اهداف میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است و در سال آینده مشارکت با بخش خصوصی و دولتی در زمینه مرمت آثار ادامه خواهد داشت.
وی تاکید کرد: سیستان و بلوچستان با ظرفیتها و قابلیت های متعدد از شمال تا جنوب آمادگی میزبانی از میهمانان نوروزی را در راستای برنامه های ستاد اجرایی خدمات سفر نوروزی دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان گفت: بر اساس توافق انجام شده با استانداری سیستان وبلوچستان در حوزه سرمایه گذاری 210 میلیارد ریال به پروژ های نیمه تمام اختصاص یافته است.
مشتاق گوهری بیان کرد: همچنین بر اساس توافقی که با بانک کارآفرین انجام شده، تسهیلات ویژه ای از 300 میلیون ریال تا یک میلیار ریال به علاقه مندان برگزاری تورهای گردشگری با سود 4 درصد پرداخت می شود.
وی خاطر نشان کرد: تمامی آثار و بناهای سیستان و بلوچستان مستند سازی خواهند شد.
وی گفت: طرح مرمت آثار باستانی با مشارکت مردم صورت خواهد گرفت و با این کار ظرفیت های گردشگری استان تکمیل می شود.
وی بیان کرد: مهترین وظیفه میراث فرهنگی در سیستان وبلوچستان حفظ آثار وامانت داری در این حوزه است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان افزود: بر اساس توافق انجام شده با استانداری، این استان به عنوان مقصد گردشگری کشور در سال 96 شناخته شده است.
مشتاق گوهری ادامه داد: در سال 95 باید برنامه های گردشگری استان معرفی شوند تا ظرفیت های این استان در طولانی مدت حفظ شود.
وی خاطر نشان کرد: حضور گردشگران خارجی و تورلیدرهای کشور از عوامل مهم در خارج کردن استان از ناحیه وضعیت قرمز است.
معاون سرمایه گذاری میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان نیز در این نشست گفت: پروژه های در دست اقدام این حوزه در زمینه ایجاد کمپ ها، توسعه وبهسازی مناطق نمونه و روستاهای هدف گردشگری از برنامه های این سازمان است.
یاسر کرد تصریح کرد: ایجاد زیر ساختهای لازم در توسعه گردشگری استان مستلزم تامین اعتبارات وهمیاری بخش خصوصی است.
معاون صنایع دستی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان وبلوچستان نیز در این نشست خاطر نشان کرد: سیستان وبلوچستان در جمع 6 استان برتر کشور در حوزه صنایع دستی قرار دارد و 41 اثر ازهنرمندان و صنعتگران این استان در سطح ملی نشان مرغوبیت گرفته است.
ابوبکر نرماشیری بیان کرد: حضور در نمایشگاههای داخلی وخارجی از جمله کشور چین از برنامه های مهم این حوزه در راستای توسعه وترویج تولیدات صنعتگران استان است.
معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان وبلوچستان نیز در این نشست خاطر نشان کرد: برنامه های شاخص این حوزه در ایام نوروز برگزاری رویداد فرهنگی نوروزگاه در 3 شهرستان زابل، ایرانشهر و چابهار است.
افشین شکیبی خاطر نشان کرد: رونمایی از سفره های هفت سین، نصب تابلوهای راهنمای آثارباستانی، آماده کردن موزه ها و فضای تاریخی، راه اندازی کارگاههای مرمت آثار جهت بازدید گردشگران در ایام نوروز از سایر برنامه های این حوزه است.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان نیز در این نشست گفت: همه دستگاههای عضو ستاد خدمات سفر نوروزی آمادگی لازم درارائه خدمات شایسته به مهمانان را داشته و نوروز امسال متفاوت از سالهای قبل خواهد بود.
مجتبی میرحسینی بیان کرد: مراسم اختتامیه نوروزگاه در29 اسفند ماه همزمان با جشن ملی نوروز با حضور دکتر ستاری فر معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهگی کشور برگزار می شود وهمچنین نواختن زنگ مقصد گردشگری شدن استان در شهرستان چابهار به صدا در خواهد آمد.
وی تصریح کرد: برگزاری مانور گردشگری اعضا ستاد، دوره های آموزشی و راه اندازی نمایشگاههای صنایع دستی و توزیع اقلام فرهنگی از دیگر برنامه های این سازمان خواهد بود.
3213 / 6081
مدیر کل میراث فرهنگی:
12 هزار شغل در حوزه صنایع دستی سیستان و بلوچستان ایجاد می شود
زاهدان- ایرنا- مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان گفت: براساس توافق انجام شده بین میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور و استانداری سیستان و بلوچستان مقرر شده تا 12 هزار شغل در حوزه صنایع دستی با اعتبار 1200میلیارد ریال ایجاد شود.
صاحبخبر -