در حالی که مهدی تاج، مصطفی آجرلو، عزیزالله محمدی و شهابالدین عزیزی خادم به عنوان نامزدهای انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال در دوره آتی ثبتنام کرده بودند از بین این چهار نفر 3 نفر صلاحیتشان برای حضور در انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال احراز و یک نفر رد صلاحیت شده است. طبق آخرین خبرهای دریافتی مهدی تاج، مصطفی آجرلو و عزیزالله محمدی 3 نامزدی هستند که صلاحیتشان توسط کمیتههای نظارتی انتخابات فدراسیون فوتبال برای حضور در انتخابات تایید شده است اما شهابالدین عزیزی خادم به دلیل نداشتن سوابق مدیریتی کافی مجوز حضور در انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال را نیافته است و بر این اساس صلاحیتش برای حضور در انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال احراز نشده است.
اسامی کاندیداهای نهایی تایید صلاحیت شده تا 24 ساعت آینده رسما به نامزدها و ارگانهای مربوطه اعلام میشود و کاندیداها تا 48 ساعت پس از آن امکان اعتراض به آن را خواهند داشت.طبق اعلام قرار است انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال 11 اردیبهشت ماه سال جاری برگزار شود تا فدراسیون فوتبال رئیس، اعضای هیئت رئیسه و سایر ارکان جدید خود را بشناسند.
البته به گفته برخی از اعضای هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال امکان دارد در نشست آتی هیئت رئیسه زمان جدیدی برای انتخابات حداکثر تا 25 اردیبهشت تعیین شود.
وزارت ورزش هنوز اعلام نظر نکرده
رضا حسنیخو مدیرکل حراست وزارت ورزش دیروز در خصوص اینکه آیا از سوی وزارت ورزش برخی نامزدهای فدراسیون فوتبال از سوی وزارت ورزش رد صلاحیت شدهاند، گفت: خیر چنین موضوعی صحت ندارد. قرار بود صلاحیتهای عمومی روز شنبه از سوی فدراسیون فوتبال بررسی شده و سپس اسامی افرادی که صلاحیت عمومی آنها تأیید میشود به وزارت ورزش ارسال شود که شنبه شب این اتفاق نیفتاد. این کار دو مرحلهای است که هنوز مرحله اول آن هم محقق نشده است. در واقع هنوز صلاحیت نامزدهای فدراسیون فوتبال از سوی وزارت ورزش بررسی نشده است که ما بخواهیم آن را تأیید یا رد کنیم.
وی در مورد اینکه بین وزارت و فدراسیون توافق شده است که اساسنامه پس از انتخابات مصوب شود، ادامه داد: این یک کار عاقلانه است که رئیس انتخاب شود و سپس بدون عجله در خصوص تصویب اساسنامه و اصلاح آن اقدامات لازم را انجام دهیم. هرچند که ممکن است این کار تبعاتی هم داشته باشد.حسنیخو درباره اینکه گفته میشود از طرف وزارت ورزش پروژه حرف کفاشیان زده شده است، گفت: بحث بازنشستگی فقط ارتباطی به کفاشیان نداشته و این قانون برای همه مطرح است. به طور مثال مشحون و مهدوی نیز بازنشسته بودند اما از دولت درخواست مجوز کرده و در انتخابات شرکت کردند. کفاشیان هم بهتر بود به جای طی مراحل غیرعرفی، قانونی عمل کرده و به دنبال مجوز میرفت.
مرجع تأیید صلاحیتها اطلاعات است نه اصل ۹۰
وی در خصوص نامه کمیسیون اصل 90 مبنی بر اینکه برخی کاندیداها حق حضور در انتخابات را ندارند، گفت: اصل 90 نامه نوشته اما نمیتواند چنین درخواستی داشته باشد چون مرجع تأیید صلاحیتهای ما فقط وزارت اطلاعات هستند. اصل 90 باید اطلاعات خود را به ما بدهند و نمیتواند رأساً در این مورد به تصمیمگیری بپردازند. حسنیخو در خصوص موضع وزارت ورزش در مورد ادامه کار کیروش چیست؛ گفت: صددرصد موافقیم کیروش بماند. اصلا تعویض ایشان به مصلحت نیست. نتایج کیروش خوب بوده و او باید بماند، بنابراین چرا باید کاری کنیم که فردا نتوانیم پاسخ مردم را بدهیم؟
مشخص شدن زمان انتخابات در دو، سه روز آینده
غلامرضا بهروان عضو هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال هم دیروز گفت اساسنامه سال «90» قرار است به تصویب هیئت دولت برسد و انتخابات فدراسیون براساس آن انجام خواهد شد. وی در پاسخ به این پرسش که چه زمانی اساسنامه فدراسیون فوتبال به وزارت ورزش و جوانان داده میشود، عنوان کرد: ما اساسنامه 90 را به وزارت ورزش و جوانان فرستادهایم و طبق اظهاراتی که آقای کفاشیان داشتند با همین اساسنامه انتخابات برگزار خواهد شد که تاریخ دقیق این انتخابات در دو، سه روز آینده مشخص خواهد شد. مسئله دیگر هم این است که اگر بخواهیم اساسنامه «86» را برای مصوبه شدن ارسال کنیم نیاز است تا به تصویب مجمع و فیفا برسد، ولی اساسنامه سال 90 این شرایط را ندارد چون هم به تصویب مجمع و هم به تصویب فیفا رسیده است. اگر این اساسنامه با اصلاحاتی جزئی به تصویب هیئت دولت برسد مشکلی وجود نخواهد داشت.