به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند به نقل از روابط عمومی ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی، در سومین روز از بهار 15 موزه(گنجینه) خراسان جنوبی پذیرای مسافران زیادی بودند.
گنجینههای استان که اسناد معتبری از هنر، فرهنگ و تاریخ این سرزمین را ارایه میدهند هر ساله پذیرای دهها هزار مسافر نوروزی و گردشگر است.
گنجینهها یا همان موزهها از معدود مراکز حافظ یادگارهای پیشینیان و در حقیقت فرزندان هنر و تاریخ هستند و هر یک از اشیا موزه در عین بیزبانی به هزاران زبان سخن میگویند.
نقش حیاتی گنجینهها در جوامع بشری نقشی بدیع، ماندگار و مروج نابترین پدیدههای فرهنگی است.
امروزه در کشورهای گوناگون جهان گنجینهها آثار باستانی، مردمشناسی، طبیعی، حیوانات و وحوش و مجموعه تاریخی آن کشور را به نمایش میگذارند و فرهنگ و تمدن هر قوم و ملتی از طریق اشیا و وسایلی که در آن موزه گردآوری شده شناخته میشود.
از انواع گنجینههای موجود در استان خراسان جنوبی میتوان به موزههای باستانشناسی، مردمشناسی، شهدا، مشاهیر، وقف و آب و حیات وحش اشاره کرد.
گنجینه باستانشناسی بیرجند نخستین موزه استان خراسان جنوبی است که در سال 1371 راهاندازی و در سال 1374 با طراحی نو، توسعه و تجهیز شد.
این گنجینه مشتمل بر بخشهای متعددی از جمله بخش سفال، مفرغ و سکه، قرآن، روشنایی، کتابت و مجموعهای از اشیا و مواریث خاندان علم است.
در گنجینه مردمشناسی بیرجند هم اشیا به نمایش گذاشته شده سیر مدون و منظمی از هزاره سوم قبل از میلاد تا دوره قاجار را در بر میگیرد.
ˈموزه شهدا در بیرجند نیز برای ترویج و نشر فرهنگ ایثار و شهادت در بنای تاریخی مذهبی حسینیه خواجه خضر از دیگر گنجینههای خراسان جنوبی است.
ˈگنجینه مفاخر و مشاهیر ملی در باغ اکبریه بیرجند نیز مجموعهای از زندگینامهها، اسناد و نسخ خطی، تالیفات، نشانههای ملی، علمی و ادبی، لوحها، عکسها و لوازم شخصی بزرگان علمی و فرهنگی این خطه از ایران زمین است.
موزه حیات وحش هم در باغ اکبریه بیرجند با هدف آشنایی پژوهشگران و محققین با گونههای جانوری در سه بخش اصلی پرندگان، پستانداران و فسیل تشکیل شده است.
گنجینه وقف هم با عنوان میراث جاودان در بنای تاریخی مدرسه شوکتیه بیرجند از دیگر گنجینههای استان خراسان جنوبی است.
انتهای پیام/2248/ذ/پو3002
∎