شناسهٔ خبر: 11692137 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شبکه‌خبر | لینک خبر

آیت الله آملی لاریجانی: فشار بر دستگاه قضایی صحیح نیست

رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه فضاسازی های رسانه ای در پرونده های کلان زیاد شده است گفت: بحث حفظ استقلال دستگاه قضایی موضوعی بسیار مهم است و فشار بر دستگاه قضایی صحیح نیست.

صاحب‌خبر -

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، آیت الله صادق آملی لاریجانی در نشست روسای دادگستری های سراسر کشور افزود:  مسئولان قضایی با این فشارها از جاده به در نمی شوند اما این گونه جوسازی ها در پرونده های کلان و پرونده هایی که به اصحاب قدرت وصل است درست نیست.

 

آیت الله صادق آملی لاریجانی در نشست روسای دادگستری های سراسر کشور


آیت الله آملی لاریجانی افزود: اگر فضاسازی ها به حد نامعقولی برسد دستگاه قضایی تعقیب می کند چراکه برخی از این فضاسازی ها در مسیر رسیدگی اخلال ایجاد می‌کنند.
وی در بخش دیگری از سخنانش از مسئولان عالی قضایی و روسای کل دادگستری ها خواست نظارت های خود را بر مجموعه کارکنانشان افزایش دهند.
رئیس قوه قضاییه گفت: ما از روسای کل دادگستری ها بارها خواسته ایم که اول وقت سرزده، زیرمجموعه خود را نظارت کنند و آرای قضات را ببینند و با مردم صحبت کنند که آیا از دستگاه قضایی رضایت دارند یا نه؟
آیت الله آملی لاریجانی، سالم سازی محیط دستگاه قضا را بااهمیت خواند و افزود: البته کسانی دیگر غیر قضات و کارمندان هستند که باید بر آنها نظارت شود و برخی از این افراد وکلا هستند.
وی گفت: گاهی وکلا از حیطه کار حرفه ای بیرون می روند و به نوعی کارچاق کن هستند و پول هایی از مردم می گیرند و ادعا می کنند بخشی از این پول ها مال قاضی و کارمند است.
آیت الله آملی لاریجانی افزود: اینها علاوه بر بدنام کردن دستگاه قضایی در مسیر رسیدگی هم اخلال ایجاد می کنند.
وی گفت: ما به منظور مبارزه با فساد در دستگاه قضایی معاونت فرهنگی را در قوه قضاییه ایجاد کردیم اما آنطور که می خواستیم محقق نشد و البته در این بخش شاهد کوتاهی های روسای دادگستری ها هم هستیم.
رئیس قوه قضاییه افزود: انسان باید مرتب تحت تذکر قرار گیرد و من از همه دادستان‌ها و روسای دادگستری ها می خواهم طرح مباحث اخلاقی و جلسات توسل را جدی بگیرند.
آیت الله آملی لاریجانی گفت: من در همین جلسه از همه شما حضار چند ماه دیگر گزارش عملکرد در این بخش خواهم گرفت و گزارش صوری هم ندهید چراکه من متوجه می شوم.
وی در بخش دیگری از سخنانش بر ارتقای امنیت در کشور تاکید کرد و افزود: حتی کار اقتصادی هم در فضای امن پیش می رود.
آیت الله آملی لاریجانی سرقت، کیف قاپی، زورگیری و حمله مسلحانه را زیبنده نظام ندانست و گفت: باید در برخورد با اشرار، قاچاقچیان موادمخدر و سرقت های مسلحانه برخوردهای قاطعانه تری صورت گیرد و من از دادستان ها و روسای کل دادگستری ها می خواهم سارقان مسلح را به عنوان محارب ببینند و قاطع و سریع حکم صادر کنند.
وی در بخش دیگری از سخنانش بر برگزاری دوره های مستمر آموزشی برای قضات تاکید کرد و افزود: قضات باید با قوانین مادر از جمله قوانین مجازات اسلامی و آئین دادرسی کیفری آشنا باشند و جلسات آموزشی باید مستمر برگزار شود تا دانش قضایی قضات نو شود.

 با ساخت و سازهای غیرمجاز برخورد قاطعانه می شود

رئیس قوه قضائیه در ادامه بر افزایش نظارت ها در ایام تعطیلات فروردین تاکید کرد و گفت:  از ساخت و سازهای غیرمجاز جلوگیری شود و دادستان های سراسر کشور از سرکشی های خود در ایام نوروز غافل نشوند.
رئیس قوه قضائیه افزود: البته درخصوص ساخت و سازهای گذشته همانطور که پیش از این هم اطلاع رسانی شد تخریب، عقب انداخته شود به ویژه در محلی که مستضعفان هستند.
آیت الله آملی لاریجانی گفت: برای مثال در روستایی پدری زمین خود را به پسرش داده و 100 متر در این زمین خانه ای ساخته شده است؛ نباید بیل مکانیکی بیاورند و این خانه را تخریب کنند ، این درست نیست.
وی افزود: در همین خصوص منتظر تدوین قانون جدید هستیم تا از وقوع برخی مشکلات کنونی هم خودداری شود اما در بحث ساخت و سازهای جدید و آینده که غیرمجاز است باید قاطعانه برخورد شود.
آیت الله آملی لاریجانی در بخش دیگری از سخنانش به موضوع اعلام ورشکستگی اشاره کرد و گفت: یکی از شکایاتی که بانک ها دارند این است که برخی ها با دادن قرائنی به قوه قضائیه اعلام ورشکستگی و دستگاه قضایی را هم به گونه ای قانع می کنند که درخواست مسئولان بانک از ما این است که  به نوعی در جریان تصمیمات قوه قضاییه هم قرار گیرند.
وی افزود: به نظرم این حرف خوبی است و در اینگونه موارد باید روسای بانکها هم در جریان باشند تا احیانا ضرری متوجه بانکها و بخش های خصوصی نشود.
آیت الله آملی لاریجانی افزود: قوه قضائیه باید محترم باشد و احترام، به زر و زیور در در و دیوار دادگستری ها نیست اما برای داشتن یک ساختمان معمولی  نباید مکافات بکشیم.
وی گفت: ما باید برای قضاتمان به اندازه کافی خانه سازمانی داشته باشیم که در اختیارشان قرار دهیم و قضات و کارمندان ما باید از حداقل امکانات برخوردار باشند و ما به دنبال اشرافی گری نیستیم.
آیت الله آملی لاریجانی افزود: بسیاری از فضاهای فیزیکی دادسراها و دادگستری ها به ویژه در تهران استیجاری است و در این خصوص سازمان ثبت مشکلات فراوانی دارد.
وی گفت: ما از مشکلات اقتصادی کشور و بحث تحریم ها واقفیم اما حرف ما به دولت و مجلس این است که می شود با قوه قضاییه روانتر برخورد کرد.
رئیس قوه قضائیه افزود: حتی دستگاه قضایی برخی مواقع درآمدهایی هم نشان می دهد که این را هم نمی پذیرند.
وی گفت: ما در بحث نیروی انسانی هم از جذب و آموزش کوتاهی نکرده ایم و در این سالها حدود 4 هزار قاضی جذب دستگاه قضایی شده اند اما همچنان مردم از اطاله دادرسی ها گلایه دارند و مهمترین علت کمبود قاضی است.
رئیس دستگاه قضا گفت: دولت و مجلس باید کمک کنند و البته ما هم قبول داریم که نباید حاکمیت، متورم و تعداد کارمندان دستگاه های اجرایی زیاد شود اما دستگاه قضایی حاکمیتی محض است و نمی توان آن را به بخش خصوصی سپرد.

نشست رؤسای دادگستری های سراسر کشور صبح امروز با حضور رئیس قوه قضائیه آغاز شد.
در این نشست علاوه بر رؤسای دادگستری‌ های سراسر کشور، معاونان رئیس قوه قضائیه و دیگر مسئولان عالی قضایی، معاون اول قوه قضائیه و همچنین وزیر دادگستری حضور دارند.

دانلود

نظر شما