∎به گزارش خبرنگار آفرينش، هفتادمين اجلاس شوراي مرکزي دانشگاه آزاد اسلامي برگزار شد.
هفتادمين اجلاس شوراي مرکزي دانشگاه آزاد اسلامي با شعار «دانش، فرهنگ و اقتصاد» آغاز به کار کرد.
آيتا... اکبر هاشمي رفسنجاني، رئيس هيأت موسس و هيأت امناي دانشگاه آزاد اسلامي، دکتر حميد ميرزاده، رئيس دانشگاه آزاد اسلامي و دکتر فريدون رهنماي رودپشتي، معاون برنامهريزي و اقتصاد دانشبنيان، به عنوان دبير اجلاس در اين مراسم سخنراني کردند.
هرکس با دانشگاه آزاد اسلامي مخالفت کرد، شکست خورد
آيتا... اکبر هاشمي رفسنجاني با اشاره به مزاحمتهايي که از اول انقلاب تاکنون عليه تأسيس و ادامه راه دانشگاه آزاد اسلامي وجود داشته است، گفت: سر ادامه راه، اخلاص است؛ آنهايي که در خدمت مردم و به نفع مردم هستند، ميمانند و دوام دارند.
رئيس هيئت موسس و هيئت امناي دانشگاه آزاد اسلامي در هفتادمين اجلاس شوراي مرکزي اين دانشگاه با اشاره به سخنان دکتر حميد ميرزاده، رئيس دانشگاه آزاد اسلامي، درباره عملکرد اين دانشگاه که در ابتداي اجلاس مطرح شد، اظهار کرد: آنچه گفته شد گوشهاي از يک جريان علمي است که 35 سال پيش راه افتاد. همچون هسته درختي که ميکاريد و بعد از سالها در حال رشد است که اخيرا رشد آن به طور طبيعي سرعت گرفته است.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام اضافه کرد: آنچه به نفع مردم است حق است و آنچه به نفع مردم نيست باطل است. من واقعا در تاريخ دانشگاه آزاد اسلامي اين جريان (حق) را در طول 35 سال ميبينم.
آيتا... هاشمي رفسنجاني درباره تأسيس دانشگاه آزاد تصريح کرد: مذاکره ابتدايي بين من و آقاي جاسبي شکل گرفت؛ چون با هم کار ميکرديم و مسئله کمبود دانشگاه و تقاضاي فراوان مردم را ميديديم. حالت وحشتناکي بود که همه مطالبه براي تحصيلات داشتند و از طرف ديگر با کمبود فوقالعادهاي مواجه بوديم؛ در حاليکه جنگ نيز جريان داشت. کجا امکان داشت که دست مردم محروم و فقير به دانشگاهها برسد و ما بايد چه ميکرديم. نهايتا بايد ارز ميفروختيم و براي همه چيز کوپن ميداديم که با اين کار نياز براي تحصيل رفع نميشد.
وي افزود: گفتيم بياييم از امکانات موجود استفاده کنيم و افرادي که باسواد هستند و در جايي درس نميدهند فضايي برايشان ايجاد شود تا بتوانيم آموزش را گسترش دهيم.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام تأکيد کرد: در آن زمان مشکل اين بود که نيروهاي انقلابي دوآتشه کار غيردولتي و خصوصي را تحمل نميکردند و ميگفتند همه کارها بايد دولتي باشد. گفتند بايد امام(ره) اجازه دهد. ما به خدمت امام(ره) رفتيم، آمار داديم و گفتيم که اينقدر نياز داريم. ايشان که خيلي از ما هوشيارتر بود فوري قبول کردند و حتي حرف ما نيمهتمام ماند. من گفتم که نميگذارند اين کار انجام شود، ايشان گفتند آن با من. من گفتم پول براي شروع نداريم که حتي يک اتاق اجاره کنيم، امام(ره) يکميليون تومان پول دادند تا کار پيش برود. کار را شروع کرديم و من هم در نماز جمعه توضيحي در اين رابطه دادم.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام تأکيد کرد: کلا در دانشگاه خيلي مزاحم داشتيم. عدهاي کار غيردولتي را نميپذيرفتند و آن را ارتداد از انقلاب ميدانستند اما امام(ره) بود و جرأت نميکردند مخالفت کنند و موفق نشدند.
هاشمي رفسنجاني با اشاره به قدرداني از برخي موسسان واحدهاي دانشگاه آزاد اسلامي که پيش از سخنراني او انجام شد، ادامه داد: کساني که لوح تقدير گرفتند در روزهاي غربت دانشگاه آزاد و براي تأسيس آن تلاش کردند.
هاشمي رفسنجاني گفت: از اول سنگ بناي دانشگاه آزاد اخلاص بود. کساني که حالا کار ميکنند، وقت ميگذارند، تدريس ميکنند مانند بقيه جاها حقوق ميگيرند اما در سالهاي اول خيليها حقوق نميگرفتند. آقاي جاسبي چيزي نميگرفت و بعد که درآمدش کم شد از من درخواست کرد و چيزي گرفت.
دانشگاه آزاد، 50 درصد آموزش عالي را برعهده دارد
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: يکي از معاونان وزير علوم مصاحبه ميکند که اسناد دانشگاه آزاد اعتبار ندارد. اين در حالي است که وقتي يکي،دو شب گذشته در شوراي عالي انقلاب فرهنگي مسئله پالايش آموزش عالي مطرح بوده، مطرح شد که دانشگاه آزاد 50درصد آموزش عالي را برعهده دارد. درحالي که دانشگاههاي دولتي اين همه بودجه و پول ميگيرند و امکانات در اختيار دارند اما ما يک ريال هم از دولت نميگيريم و مالياتي که کارمندان دانشگاه آزاد ميدهند رقم عظيمي است. اينها از عهده يک نفر و گروه برنميآيد بلکه اراده خداوند پشتيبان آن است.
وي تأکيد کرد: حداقل بايد نيمي از مسئوليت آموزش عالي را به دانشگاه آزاد بدهند.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در ادامه اين برنامه گفت: نخستوزير انگلستان اخيرا بخشنامهاي صادر کرده و گفته بايد دانشگاهها به روستاها و مناطق محروم اين کشور بروند و به دنبال مردمي که محروم هستند و درس نميخوانند باشند و اين کاري است که دانشگاه آزاد از لحظه اول در دستور کار خود قرار داد و تشخيص داديم که کشور ما چنين چيزي را نياز دارد. قبلا در نماز جمعه گفته بودم که مهمترين راه خدمت براي حذف اختلاف طبقاتي اين است که محرومين درس بخوانند تا بتوانند به طبقه متوسط بيايند.
وي تصريح کرد: اگر اين جمعيت در خارج تحصيل ميکردند چقدر هزينه ارزي به کشور تحميل ميشد، ولي آنها در داخل تحصيل کردند و هيچ باري هم براي دولت نداشتند. برخي الان انتقاد ميکنند که تحصيلکردهها بيکار هستند. خب معلوم است که وقتي که تحريم باشيم، رکود ميشود و بيکاري به وجود ميآيد، اما وقتي تصميم گرفتيم و آقاي روحاني تحريم را شکستند، دنيا کشور ما را به عنوان نقطه تعادل و لنگر ثبات در منطقه شناخت.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در ادامه گفت: چند نفر آدم تندرو دانشگاه آزاد را به خاطر وضع فرهنگي محکوم ميکنند. اما در اين دانشگاه 200 مسجد آماده شده و اما دانشگاههاي دولتي را ببينيد که چه وضعي دارد. دانشگاه آزاد از وقف هم وقفتر است چون صاحب ملکي ندارد و صاحبش دانش است.
وي اضافه کرد: نميدانم چرا بعضيها بيخود حسادت ميکنند. اين دانشگاه مال کسي نيست بلکه مال همه است. اگر دولت ميتواند بيايد کاري انجام دهد، اما نميتواند. ما تبليغاتمان کم است و صدا و سيما هم اگر چيز منفي پيدا کند ميگويد. من به آقاي ميرزاده گفتم که در فيسبوک صفحهاي درست کنند و کارهاي دانشگاه آزاد را مطرح کنند.
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي نيز در نخستين روز از هفتادمين اجلاس شوراي مرکزي دانشگاه آزاد اسلامي، جديدترين آمارها و آخرين برنامهها، دستاوردها و فعاليتهاي اين دانشگاه را ارائه کرد.
دکتر حميد ميرزاده آغاز سيوهشتمين سال تاسيس نظام مقدس جمهوري اسلامي را تبريک گفت و از حضور آيتا... اکبر هاشمي رفسنجاني رئيس هيات موسس و هيات امناي دانشگاه آزاد اسلامي، معاونان، روساي واحدها و مراکز و ساير مدعوين در هفتادمين اجلاس شوراي مرکزي دانشگاه آزاد اسلامي قدرداني کرد.
دكتر ميرزاده به تهيه آخرين آمار و اطلاعات درباره دستاوردهاي دانشگاه آزاد اسلامي اشاره کرد و گفت: «زمان فعاليت در دولت سازندگي، دو گزارش درباره دستاوردهاي دولت با نام «ايران آباد» و يک گزارش اقتصادي با عنوان «آمار سخن ميگويد» ارائه کرديم. امروز هم با همان سبک و سياق و علاقه، آخرين اطلاعات موثق درباره دستاوردهاي دانشگاه آزاد اسلامي به استحضار ميرسد.»
او به طرح آمايش آموزش عالي وزارت علوم تحقيقات و فناوري درباره توزيع تعداد موسسات آموزش عالي کشور به تفکيک دستگاههاي اجرايي اشاره کرد و گفت: «براساس اين گزارش، از مجموع 2هزار و 855 موسسه آموزش عالي دولتي و غيردولتي، 505 موسسه به دانشگاه آزاد اسلامي تعلق دارد که 17/7درصد کل موسسات آموزش عالي کشور را شامل ميشود.»
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي با بيان اينکه تعداد دانشجويان کل کشور در سال 94-93 حدود 4 ميليون و 802 هزار نفر است، افزود: «سهم دانشگاه آزاد اسلامي با يک ميليون و 685هزار دانشجو، 35/1درصد است.»
مهمترين دستاوردهاي دانشگاه آزاد اسلامي
دكتر ميرزاده تجميع ساختاري سازمان مرکزي دانشگاه در پونک، تشکيل 20 شوراي راهبردي براي استفاده از نظرات نخبگان به عنوان کميسيونهاي تخصصي شوراي دانشگاه و اجراي اسناد بالادستي نظام در بخش آموزش عالي از جمله سياستهاي کلي علم و فناوري، سند نقشه جامع علمي کشور، سند چشمانداز و مصوبات هيات موسس و هيات امناي دانشگاه را از مهمترين دستاوردهاي دانشگاه آزاد اسلامي برشمرد.
پايداري دکتر عبدا... جاسبي در توسعه دانشگاه آزاد اسلامي
او افزود: پايداري دکتر عبدا... جاسبي در توسعه دانشگاه آزاد اسلامي براي تحقق طرح آيت اللههاشمي رفسنجاني، در تاريخ علمي ايران بينظير است.
سهم 56 درصدي دانشگاه آزاد اسلامي در تحصيلات تکميلي کشور
ميرزاده در ادامه، تمرکز بر توسعه تحصيلات تکميلي را يکي از راههاي اجتنابناپذير براي حل مشکلات دانشگاه برشمرد و گفت: «از آنجا که توسعه تحصيلات تکميلي يک مطالبه اجتماعي بود، خوشبختانه ظرف کمتر از دو سال موفق شديم سهم 56درصدي تحصيلات تکميلي کشور را از آن خود کنيم.»
او جذب اعضاي هيات علمي تماموقت، اصلاح هرم هيات علمي، ارتقاي جايگاه دانشگاه آزاد اسلامي در رتبه بنديهاي معتبر جهاني، اجراي کامل مصوبه 721 شوراي عالي انقلاب فرهنگي و تشکيل منظم 252 جلسه هيات امناي استاني، حمايت از باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان و همچنين تشکلهاي سياسي اسلامي اساتيد و دانشجويان را از ديگر دستاوردهاي اين دانشگاه در دو سال گذشته خواند.
رئيس بزرگترين دانشگاه حضوري جهان به تقويت و توسعه ورزش همگاني و قهرماني در اين دانشگاه اشاره کرد و گفت: «از آنجا که دانشگاه آزاد اسلامي با طيف وسيعي از جوانان با خواستههاي مختلف روبهروست، تنها بر مسائل علمي تمرکز ندارد و با تاسيس باشگاه فرهنگي ورزشي، به اين بخش از مطالبات جوانان نيز پاسخ گفتهايم که اميدواريم شعبات مختلف اين باشگاه به زودي در همه واحدها تاسيس شود.»
هفتادمين اجلاس شوراي مرکزي دانشگاه آزاد اسلامي برگزار شد؛
پايداري دکتر جاسبي در توسعه دانشگاه آزاد اسلامي، در تاريخ علمي ايران بينظير است
صاحبخبر -